Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinalaisnaisen iPhone X:n lukitus avautui myös työkaverin kasvoilla – Apple vaihtoi puhelimen uuteen mutta siitäpä ei ollut apua

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X:n uuden Face ID -kasvojentunnistuksen turvallisuus on puhuttanut paljon puhelimen myyntiintulon jälkeen. Verrattuna aiemmin älypuhelimissa nähtyihin kamerapohjaisiin kasvojentunnistustoimintoihin, on Applen järjestelmä turvallisuudeltaan aivan toisella tasolla, mutta myös Face ID:n luotettavuudesta on pikku hiljaa paljastunut huolestuttavia tietoja.

Tällä kertaa tuorein raportti tulee Nanjingista, Kiinasta.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Nainen oli hankkinut uuden iPhone X:n ja ottanut sen käyttöön ja aktivoinut Face ID:n omilla kasvoillaan. Tästä huolimatta myös naisen kollega sai avattua puhelimen lukituksen kasvoillaan jokaisella yrityksellä, kertoo South China Morning Post -lehti viitaten Jiangu Broadcasting Corporationin televisiokanavan alkuperäiseen raporttiin.

Naisen kerrotaan soittaneen Applen asiakaspalveluun, jossa häntä ei oltu kuitenkaan uskottu. Nainen ja kollega päättivät tämän jälkeen käydä lähimmässä Applen kaupassa, jossa he esittelivät henkilökunnalle kuinka puhelin avautuu myös kollegan kasvoilla.

Apple-kaupan työntekijät tarjosivat naiselle vialliseksi arvioimastaan puhelimesta rahat takaisin, mutta myös hänen rahoillaan ostama toinen uusi iPhone X käyttäytyi aivan samoin: kollega pääsi silläkin omilla kasvoillaan avaamaan puhelimen lukituksen. Tämän jälkeen Apple-kauppa palautti rahat vielä toistamiseen.

Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, eikä tarina kerro, hankkiko naisen vielä kolmannen iPhone X:n.

Aiemmin iPhone X:n Face ID -kasvojentunnistusta on muun muassa pystytty huijaamaan taidokkaasti valmistetulla maskilla ja otsikoihin nousi myös tapaus, jossa kymmenvuotias poika pystyi avaamaan äitinsä puhelimen lukituksen kasvoillaan. Lisäksi heti iPhone X:n myyntiintulon jälkeen kävi selväksi, että iPhone X on hyvin oppiva eli jos toinen henkilö yrittää monesti avata lukituksen ja tämän jälkeen puhelimeen syötetään oikea pääsykoodi, toistojen myötä Face ID alkaa tunnistaa alkuperäisten kasvojen ohella myös toisen henkilön kasvot. Myös tämä voi olla potentiaalinen riski joissakin tilanteissa.

Apple itse on toistaiseksi seissyt vahvasti Face ID:n takana ja Applen markkinointijohtaja Phil Schiller on myös haukkunut kilpailijoiden kasvojentunnistukset kelvottomiksi.

Ensi vuonna Applen on raportoitu suunnittelevan Face ID:n käyttöönottoa kaikissa kolmessa uudessa iPhone-mallissaan sekä lisäksi myös iPadeissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  iPhone X 😠 on uusista iPhone 8-malleista suurin ja kallein floppi!!. 😤😞

 2. Mooses80

  No mut kaikki kiinalaiset näyttää samalta nyt se on todistettu

  • Vili

   Osasinkin odottaa tätä typerän rasistista viestiä. Kuinka paljon aasialaisia on siinä ympäristössäsi, missä päivittäin liikut? Jos aivot eivät ole harjaantuneet on tuo ihan luonnollinen käsitysharha, mutta vietäpä vuosi Kiinassa, niin yllättäen ihmisten yhdennäköisyydet häilyvät.

   Aivan samaan tapaan heille ”kaikki eurooppalaiset näyttävät samalta”.

   • Kryso

    Älä lässytä pa,saa. Aivan kaikilla kasvojentunnistus ohjelmilla on ongelmia esim. Japanilaisten, kiinalaisten ja korealaisten lärvin tunnistuksessa. Ota asioista selvää ennen kun tulet nillittämään rasismista. ”Kaikki eurooppalaiset näyttävät samalta” no just joo.

    • akzuh

     Ei tyypillä ole vissiin aasialaisia kavereita, niiden milestä me näytetään samalta. Kiinalaisetkin kyllä näyttää eriltä kun oot kuukausia niiden parissa niin huomaat., aluksi kyllä näytti paljon samalta..

     • Kryso

      No kyllä on . Ja se että me täällä peräpohjolassa näyttäisimme heidän mielestään samalta on urbaani legenda. Olen tämän uskomuksen heiltä tarkistanut. Ymmällään olivat väitteestä. Vai meni sulla kuukausia… :)

    • Vili

     Kyllä, kyllä näytetään samalta heille. On täysin normaalia, että aivan kuten aasialaisillakin, myös eurooppalaisilla on samoja kasvojen piirteitä keskenään.

     Milläköhän kasvojentunnistusohjelmilla on vaikeuksia, olisiko antaa esimerkkejä?

     PS. Koittaisit kirjoittaa kuin aikuinen.

     • Kryso

      ”Koittaisit kirjoittaa kuin aikuinen” Tuo rasistikortn heitto ensimmäisessä kommentissasi vei tarpeen sille.

     • Vili

      Jaahas, että rajakiksi osoittautui tämäkin tapaus. Eipä yllättänyt. Voipahan jatkossa jättää kommenttisi omaan arvoonsa.

  • :)

   Joo oli kyllä vähän mauoton kommentti.

   • Henrik1

    Maoton!. 🤡. 😂😂☺️.

    • Matti#2

     😬😂

 3. Luurix2

  Voisiko joku laatia listan niistä ominaisuuksista jotkä iPhone 8/8 Plus/X malleissa ylipäänsä enää toimivat?

  • Minä

   1. Virtanappi
   2. ???

 4. Jaska

  Kylläpä teillä on ikäviä kokemuksia iPhone X puhelimesta. Täällä ollaan erittäin tyyytyväisiä.

  • Jonahan

   Joo, täälläkin ollaan pääosin tyytyväisiä. Akkukesto voisi olla parempi ja näytössä on edelleen OLED:n ongelmat, mutta niitä ei ehkä voi laskea ongelmiksi kun tälläkin foorumilla OLED:n ylivertaisuutta huudettiin monta vuotta kun sellaisia näyttöjä ei Apple kelpuuttanut, ei ehkä olisi nytkään pitänyt.

 5. Hendriks

  Sormenjälkilukija on parempi ja kätevämpi!. 🙄

  • Jaska

   Niin teidän mielestä. Kannattaa muistaa että ette ole ainut ihminen tässä maailmassa. Esimerkiksi ihmiset joilla ei ole resursseja painella nappeja jatkuvasti, kasvojentunnistus käy erittäin käteväksi siinä vaiheessa..

   • Hendriks

    ”ihmiset joilla ei ole resursseja painella nappeja jatkuvasti”

    Esimerkiksi?. 🤔

    Kasvojentunnistus ei sulje pois sormenjälkilukijan tarjoamista rinnalla!.

    • :)

     Esim. Joku työ missä hanskat kädessä niin ei jatkuvasti tarvi ottaa hanskoja pois.

     • Maw83

      Hyvä työntekijä oot jos pitää olla kännykkä kourassa työmaalla

 6. pyärämiäs

  x jo nimessä kertoo, että voi jopa toimiakin! uusia ’valmistusvirheitä’ ootellessa voitte omppu-uskikset käydä kaupassa katsomassa oikeita toimivia puhelimia.

 7. Andi

  (stinks)

 8. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Onpa tosiaan epäluotettava tunnistusmenetelmä. Kelpaako tämä tosiaan tunnistusmenetelmäksi Applella mm. lähimaksamisessa?

 9. Aki m

  Mahdollisuus avata puhelin jonkun toisen kasvoilla on Applen mukaan 1 : 1 000 000.
  Näitä on myyty yli 6 miljoona, joten tilastollisesti 6 puhelinta aukeaa väärillä kasvoilla, jos jokanainen ostaja testaa puhelinta kerran satunnaisen henkilön kasvoilla.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Mitenköhän Apple on muka tutkinut tämän virhemarginaalin? Tuskin sitä on kymmenillä tai sadoilla miljoonilla eri kasvoilla tutkittu, jollaisen otannan tuollaisen virhemarginaalin toteaminen vaatisi.

   • Matti#2

    Et ole kuullut tilastomatematiikasta? Luuletko, että virhemarginaali lasketaan käymällä koko aineisto aina läpi?

 10. Rayban

  Mutta….mutta on se vaan apple uskovaisille niin upee ja hyvä.

Tuoreimmat jutut