Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kymmenvuotias poika avasi iPhone X:n Face ID -lukituksesta huolimatta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone X.

iPhone X:n yksi suurimmista ja kiistellyimmistä uudistuksista on ollut Face ID. Kasvojentunnistusta on yhtäältä kehuttu uudenlaisena innovaationa, mutta toisaalta toiminnasta on annettu myös kriittisempiä arvioita. Esillä on lisäksi ollut erilaiset mahdollisuudet huijata Face ID:tä, esimerkiksi maskin avulla.

Aikaisemmin Face ID:n turvallisuus on ollut esillä, kun kaksi veljestä, joilla ikäeroa oli neljä vuotta, onnistuivat huijaamaan kasvojentunnistusta. Nyt esille on noussut myös toinen tapaus, jossa kymmenvuotias poika onnistuu kirjautumaan äitinsä iPhone X:ään Face ID:tä käyttäen. Video tapahtumasta on nähtävissä alla.

Videolla esiintyvässä tilanteessa korjaus ongelmaan tuli, kun äiti rekisteröi kasvonsa uudelleen Face ID:hen kirkkaammassa valaistuksessa. Toisaalta ongelma oli mahdollista myös toistaa, rekisteröimällä kasvot kolmannen kerran hämärämmässä valaistuksessa.

Aikaisemmin Face ID:n huijaamisen syyksi on mainittu iPhone X:n kyky oppia kasvun muuttuvia piirteitä. Samalla Face ID:n on ongelmistaan huolimatta korostettu olevan turvallisempi kuin tavallinen salasana tai Applen aikaisemmin käyttämä Touch ID -sormenjälkitunnistus. Varsinkin naamion avulla tapahtuva huijaus vaatii merkittävästi työtä ja puhelimen omistajan kasvojen skannausta, joka on vaikea tehdä huomaamatta.

Face ID:tä huijattiin maskilla.

Kuva aiemmasta testistä, jossa Face ID:tä huijattiin luomalla maski puhelimen omistajan kasvoista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Marko

  Tervetuloa roskalehdeksi. Loppui sit tämänkin sivuston lukeminen tähän kun toimitus ei käytä mitään järkeä siinä mitä kaikkee paskaa julkaisevat. Klikki klikki klikki…….

  • iHonor

   Ai ai meidän yritysjohtajaa taitaa harmittaa kun hänen hieno iphoneX’n Face-id ollaan todettu täysin paskaksi🤣😂

   • Mies

    On se niin premiumii

  • 22342

   En ymmärrä, mitä paskaa tässä nyt oikein on?

  • Marko

   Ensinnäkin mistä tiedetään ettei siellä ollut pojan kasvoja tallennettu. Koska ei todellakaan muuten onnistuisi.

   • 22342

    Vain yhdet kasvot voidaan tallentaa.
    Toiseksi?

   • Ü

    iMarko ei kestä kritiikkiä, että ihailun ja palvonnan kohde onko täyttä paskaa.

  • PeeTee

   Feikkijohtajalla näyttää käämit käryävän. Teknologia on ihmeellistä, aina ei onnistu uskonlahkon harhaisista käsityksistä huolimatta.

 2. SANDY

  Niinpä niin kyllä se sormenjälkilukija on edelleen paras suoja

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  ”Samalla Face ID:n on ongelmistaan huolimatta korostettu olevan turvallisempi kuin tavallinen salasana tai Applen aikaisemmin käyttämä Touch ID -sormenjälkitunnistus.”

  Siis kuka on daiju tällaista väittää? Apple? Eihän nyt sormenjälkilukijaa pysty aukaisemaan veli tai etenkään lapsi. Onhan tää kasvojentunnistus ihan katastrofi turvallisuuden kannalta, jos oma lapsi pystyy avaamaan puhelimen.

 4. Mies

  No on huono

  • SANDY

   Miten tuo oukitellin laturi liittyy tähän?
   On noita laitureiden takaisin vetoja ollu muillakin mm Applella pari vuotta sitten.

 5. Henrik1

  Tämä on jo…”huvittavaa”,että miten paljon Apple on kehunnut Face ID ominaisuutta sormenjälkitunnistusta toimivammaksi ja tietoturvallisemmaksi. 😂😓😕 Toisin on käynyt. 🤔

  • Jonahan

   Toimivampi (määritelmällä käyttökokemus) se kyllä on, ainakin lyhyehkön oman kokemuksen perustella. Olisi kiva kuulla jos on perusteluita miksi ei. Tietoturvan osalta jää nähtäväksi.

 6. Hendriks

  Sormenjälkilukijan kun olisin halunnut pitää, haukuttiin minua jämähtäneeksi!. 🙄

  • Jonahan

   Sormenjälkilukijan saat kun valitset minkä tahansa muun mallin kuin iPhone X. Ei Apple ihan sattumalta julkaissut 8 ja 8+ malleja liki identtisillä sisuksilla.

   • Hendriks

    Noiden mallien screen-to-body ratiot ovat naurettavat!.

    • Jonahan

     Jaa… kaikkea ei voi saada samanaikaisesti. Onhan tää X ihan jees verrattuna kutoseen, mutta screen body ratio ei kyllä ahdistanut eikä aiheuta X:n kanssa mitään ihmeellisiä reaktioita.

     Mutta ihmisiä on erilaisia, jotkut arvottavat eri asioita, tiedän vaikken aina ynmärrä.

     • Robob

      Ai että ihan jees! Kännykkä maksaa toista tonnia jonka näytössä on viivoja, joka hyytyy viileässä, jonka ääni särisee, jossa ei toimi i kirjain, jossa on pirun ruma kolo sotkemassa näyttöä, jonka lukituksen aukaisu ei aina toimi, joka särkyy jokaisesta pudotuksesta jne. Meinaatko, että tuolla pippeli kasvaa paljonkin? Todellakin ihmiset arvostavat eri asioita.

     • Jonahan

      Valituksesi menee pieleen heti siinä, että oletat jokaisen miljoonien laitteiden massasta raportoidun vian ilmenevän kaikissa laitteissa.

      1. ”Näytössä viivoja”, ei näy mitään ylimääräisiä.
      2. ”Ääni särisee”, eipä ole särissyt, itseasiassa puheluiden ääni on kuulostanut erinomaiselta, kauhean montaa en ole soittanut.
      3. i kirjain toimii, kuten myös I ja kaikki muutkin, kuten voit nähdä tästä viestistä. Ja toimivat myös englanniksi. Epäilen myös kovasti että kyseinen bugi ei liittynyt mitenkään juuri iPhone X:aan.
      4. Kolon rumuudesta voi olla montaa mieltä, ei se kauheasti näyttöä sotke, tuolla statusrivin keskellä möllöttää. Suoraan sanottuna siihen ei juuri kiinnitä huomiota.
      5. Lukituksen aukaisu tuntuu toimivan paremmin kuin sormenjäljellä. Lisäksi käyttökokemus on parempi: puhelimen käyttö tuntuu kuin siinä ei olisi suojausta lainkaan.
      6. Pudotuksia en ole vielä koittanut, se todennäköisesti tapahtuu tulevina viikkoina.

      Enpä ole pippeliä mitannut sitten esipuberteetin, mutta tehdään treffit ja saat tulla mittaamaan, kun se kerran kiinnostaa sinua noin kovasti.

     • Robob

      Heh! Tunnustat siis oikeasti mittailleesi joskus pippelisi pituutta:) Tulos oli varmaan niin masentava, että iPhone X, Bemari tai vastaavat löytyy? Siis väität oikeasti, että 1400 euron puhelimen tekeminen mahdollisimman särkyväksi olisi jotenkin älykästä suunnittelua. Tuon törkeän ruman lovenkin saa appina android puhelimiin eikä näytä edes yhtä rumalta. Lohduttaa varmaan sikana jotain jenkkiä jos sun suomipuhelimessa i toimii.

     • Jonahan

      Tunnustan? Tottakai. Mitäs häpeämistä siinä on. Mitä vikaa sinussa on, selvästi tyhmien mielipiteiden lisäksi, jos et ole edes teininä ollut kiinnostunut pippelistäsi?

      Bemaria ei ole kun en autoa tarvitse, mutta jos se olisi erilaisessa elämäntilanteessa oikea valinta, niin miksi ei?

      En ole mielestäni väittänyt yhtään mitään särkyvyydestä, enkä nyt ihan usko, että väitteesi että iPhone X olisi ”mahdollisimman särkyvä” kestää kriittistä tutkailua.

      Minua kiinnostaa miten *minun* puhelimeni toimii, edelleen hyvin kiitos kysymästä, ei kiinnosta suoraan sanottuna pätkääkään miten se toimii jonkun jenkin tai vaikka kiinalaisen käytössä. Mutta kiva, että sinua kiinnostaa, jenkit ja kiinalaiset varmaan kiittävät.

Tuoreimmat jutut