Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tietoturvafirma: iPhone X:n Face ID ei ole riittävän turvallinen maksu- ja yrityskäyttöön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Applen iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvannut kasvojentunnistus, Face ID, on puhuttanut paljon puhelimen myyntiintulon jälkeen.

Nyt sama vietnamilainen tietoturvayritys, Bkav, joka aiemmin ensimmäisenä onnistui huijaamaan Face ID:tä valmistamallaan maskilla, on julkaissut aiheesta uuden videon. Bkav on onnistunut huijaamaan nyt Face ID:tä aiempaa yksinkertaisemmin syntyneellä maskilla, jonka hinnaksi on tullut vain 200 dollaria.

Bkav on julkaissut alta löytyvän uuden videon.

Tietoturvayrityksen näkemyksen mukaan uusi maski on helppo luoda jopa ilman iPhone X:n käyttäjän huomaamista, sillä sitä varten tarvitaan vain joukko valokuvia eikä välttämättä edes aivan lähietäisyydeltä.

”Noin kaksi viikkoa sitten suosittelimme, että vain erittäin merkittävien ihmisten kuten valtion päämiehien, suurten yritysten johtajien, miljardöörien ja niin edelleen pitäisi olla varovaisia Face ID:n käytössä. Kuitenkin huomioiden tämän tutkimustuloksen, medinä täytyy nostaa turvallisuustasoa kaikkiin tavallisiin käyttäjiin: Face ID ei ole tarpeeksi turvallinen käytettäväksi yritystransaktioissa”, kommentoi Bkavin kyberturvajohtaja Ngo Tuan Anh.

Apple antaa asetuksissa mahdollisuuden valita, missä kaikissa toiminnoissa haluaa Face ID:n käytön olevan mahdollista. Apple Pay -maksut ja sovelluksiin kirjautumisen voi halutessaan näin rajata pois käytöstä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mies

  No ei yllätä

 2. Hendriks

  Toistan mitä sanoin (tiesin!.) jo aiemmin: sormenjälkilukija olisi pitänyt säilyttää rinnalla!. 👎

 3. asd

  Vain 200e, eh?
  Jos tähän lähdetään, niin onhan sormenjälki huomattavastin helpompi kopioida.

  • Jonahan

   Tämä tuntuu unohtuvan monilta. Pitää saada laite hyppysiin, valmistaa maski (toki tämän voi tehdä etukäteen jos on tarpeeksi intoa) ja saada tunnistus onnistumaan noin viidellä yrityksellä, ellei puhelinta ole ennätetty lukita verkon ylitse.

   Sormeenjäljen tulostaminen tai salasanan urkkiminen lienee vieläkin helpompaa.

Tuoreimmat jutut