Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X:n Face ID on hyvin oppiva – syy miksi kaksi eri henkilöä voivat avata saman puhelimen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Uuden iPhone X:n Face ID -kasvontunnistus vaikuttaa olevan vahvasti oppiva.

Toisaalta tämä mahdollistaa järjestelmän mukautuvan muutoksiin iPhonen käyttäjäksi rekisteröityneen henkilön ulkonäössä, mutta samalla myös alta löytyvän kaltaiset videot.

Alla nähdään, kuinka kaksi veljestä pääsevät sisään iPhoneen Face ID -kasvontunnistuksella, vaikka veljeksillä on ikäeroa neljä vuotta ja vain toiset kasvot on rekisteröity iPhone X:ään otettaessa käyttöön Face ID:tä.

Temppu tapahtuu Face ID:n oppimisen myötä. Altistamalla Face ID väärille kasvoille epäonnistuu tunnistus aluksi, mutta oikean pääsykoodin syöttäminen tämän jälkeen vaikuttaa Face ID:n toimintaan jatkossa. Kun vääriä kasvoja yhdistettynä oikeaan pääsykoodiin toistaa riittävän useasti, alkaa Face ID -tunnistus tunnistaa niin alkuperäiset tallennetut kasvot kuin myös uudet toisen henkilön kasvot.

Alempaa alta löytyy myös toinen video, jossa Face ID näyttää päästävän sisään varsinaisen käyttäjän ohella myös tämän selvästi nuoremman puoliveljen. Tämän videon osalta ei tiedetä, oliko siinä ennen kuvaamista samalla tavalla koulutettu Face ID:tä hyväksymään kahdet kasvot.

Aiemmin yhdellä videolla nähtiin myös, etteivät kaksoset pystyneet huijaamaan Face ID -kasvontunnistusta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei hyvä!. 👎.

 2. Vili

  Tämä mahdollistaa juuri sen, että jos esim käyttäjä ajaa yhtäkkiä hiukset pois tai vaikka ajaa parran pois niin face ID oppii tunnistamaan sinut kun opetat, että olet sama ihminen.

  • Vili

   Pahaa tekee kun tietää että jotkut käyttää bugdroidia :D

   • nakke

    Niin eihän siinä ios käyttikses mitää bugeja ole, muuten vaan laskin laskee päin vittua.

    • JMikael

     Jos nakke ei olisi liian hätäinen niin ios laskisi oikein. Siksipä Apple sedät ovat nyt huomioineet hätäiset naket ja seuraavassa käyttöjärjestelmässä hätäiset naket saavat laskunsa vastaukset oikein.

     • nakke

      Tuo nyt olikin yksi esimerkki. Kuinkahan monta kertaa on ollut niitäkin bugeja, jossa SMS viestillä on saanut iPhonen sammutettua. Hyvä puoli on se että nuo kylläkin korjataan aika nopeasti. Mutta ei voi väittää, että Android olisi ”bugisempi”.

 3. Samsonite

  Eli siis kaksi ihmistä jotka molemmat tietävät pääsy koodin altistavat kasvojen tunnistuksen pikkuhiljaa tunnistamaan molemmat. Propsit whiteppaperin lukemisesta ja ymmärtämisestä. 0% hyökkäysvektori. Kiinnostava kokeilu, ei turva-aukko.

 4. Luurix2

  Heh no eipä ollu yllätys kuka ekana puolustelemassa :D

  Ei vaan oikein toimi nää Applen jutut. Täysi floppi koko X.

  Olis kannattanut ostaa Windows Phone.

 5. Kairaaja

  Eihän tää nyt hyvältä näytä. Ei ole ainot video missä on toinen onnistunu avaamaan lukituksen.

 6. Luurix2

  Kyllä minusta tuo on enemmänkin heikosti oppiva, selvä tarkkailuluokan oppilas. 🤔 😱
  Selvä näyte siitä miksi Google on vielä Applea tekoälyssä huimasti edellä.

 7. Ismo

  WTF? Oppiminen on tehty juuri siksi että muutokset henkilössä opitaa, eikä tarvitse joka parturissa käynnin tai finnin syntymisen jälkeen opettaa järjestelmää uudelleen. Ja sitten kun veljekset tahallaan opettavat puhelimen (oikein erikseen mainittu että toistuvasti ja pitkäkestoisesti) väärille tavoille, niin uutisoidaan asia turvaongelmaksi?!? Eikös tällä logiikalla turvaongelma ole juurikin se koodi, jos se kerran on molempien tiedossa? Mihin sitä faceID:tä edes (tosielämän tilanteessa!) tarvitaan jos koodi on tiedossa?

Tuoreimmat jutut