Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-tietäjä entistä varmempi: Face ID korvaa sormenjälkitunnistuksen jatkossa kaikissa iPhoneissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Apple tulee ottamaan käyttöön Face ID -kasvontunnistuksen Touch ID -sormenjälkitunnistuksen korvaajana kaikissa uusissa iPhone-malleissa ensi vuonna, uskoo Apple-tietäjänä tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo. Tuoreesta raportista uutisoi muun muassa 9to5Mac.

Face ID on nyt mukana 3. marraskuuta myyntiin odotettavassa uudessa iPhone X:ssä. Face ID perustuu iPhone X:stä löytyvään TrueDepth-kamerajärjestelmään, joka kasvontunnistuksen ohella mahdollistaa myös muotokuvatilan käytön myös etukameralla sekä erilaiset lisätyn todellisuuden sovellukset. Apple itse esitteli iPhone X:n kanssa Animojit, käyttäjän naaman liikkeiden mukaan animoidut emojit.

iPhone X:n rinnalla esitellyissä iPhone 8:ssa ja iPhone 8 Plussassa on käytössä vielä sormenjälkitunnistus.

Kuo ei ennusta Face ID:n tuloa koko iPhone-mallistoon ensi kertaa, mutta on nyt asiasta varmempi kuin vielä syyskuussa. Tällä välin Kuo on myös raportoinut TrueDepth-kameran ja näin Face ID:n olevan tulossa ensi vuonna myös iPadeihin. Kuo uskoo uuden kamerajärjestelmän mahdollistamien toimintojen tuovan Applelle selkeän kilpailuedun Android-puhelimiin verrattuna.

Kuo ei tällä hetkellä usko Applen tuovan laitteisiinsa osaksi näyttöä integroitua sormenjälkitunnistusta. Tällaisia Android-puhelimia voidaan kuitenkin nähdä pienissä valmistusmäärissä kiinalaisvalmistajilta vuoden 2018 alkupuoliskon aikana. Loppuvuodesta 2018 ja alkuvuodesta 2019 Kuo odottaa myös Android-puhelimiin 3D-kasvontunnistusratkaisuja, vaikka onkin aiemmin todennut Applen ratkaisun olevan 2,5 vuotta kilpailijoita edellä. Kilpailijat ovat heränneet uuteen teknologiaan Applen Face ID:n jälkeen.

Applen uusi Face ID eroaa huomattavasti kaikista tähän asti älypuhelimissa nähdyistä muista kasvontunnistusratkaisusista. Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan käyttöönottovaiheessa tallennettuun. Applen mukaan toiminnon pitäisi toimia myös niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Kasvoja Face ID:hen voi tallentaa vain yhdet.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Huono asia, 👎.

  • Jonahan

   Koska?

   • Hendriks

    Koska valinnanvapaus pitäisi säilyttää!.

    • Jonahan

     Eihän valinnanvapaudelle käynyt mitään. Se on kuten ennenkin. Asiakas voi ostaa tarjotun tuotteen tai olla ostamatta. Jos se sormenjälkilukija on kovin mieleinen saa sellaisen edelleen käyttöönsä käyttämällä Applen vanhempia tuotteita, jotka pysynevät valikoimassa vuosikaudet, tai käyttämällä kilpailijan tuotteita.

     Jos olet sitä mieltä, että tekniikka ja sen korvaava tekniikka pitäisi sisällyttää samaan tuotteeseen olet aika hakoteillä. Se maksaa, vie tilaa ja tekee tuotteesta täten heikomman.

 2. Iama Nieger

  Ominaisuuksien poistaminen on siis tulevaisuutta. Asia selvä.

  • Jonahan

   Ainakin otsikossa käytettiin sanaa ”korvaa”, joka kuulostaa paljon paremmalta kuin poistaminen.

  • Marko

   Eli ominaisuuksia ei sais korvata paremmilla. Jäätävä logiikka sulla, kuljetko viä hevosella joka paikkaan.

Tuoreimmat jutut