Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiili.fin mediakortti

m+mobiili_2_qMobiili.fi: Suomen suurin mobiiliaiheisiin fokusoitunut media

Mobiili.fi on MobiiliSuomi Oy:n omistama ja Mareti Media Oy:n operoima Suomen suurin vain mobiiliteknologiaan, älypuhelimiin, tabletteihin, mobiilipalveluihin- ja sovelluksiin fokusoitunut media. Sisältömme koostuu päivittäisistä mobiilimaailman uutisista sekä uutuuksien tuotearvosteluista eri mobiilialan sektoreilta.

Olemme palvelelleet lukijoitamme alusta asti eri laitteisiin ja näyttökokoihin mukautuvalla eli responsiivisella verkkosivustolla.

 • Perustettu 2012
 • Uniikkeja kävijöitä 70 000 – 100 000 viikossa
 • Sivunlataukset 700 000 – 1 000 000 kuukaudessa
 • Mobiilikäyntien osuus 50+ %, tablettikäyntien osuus 10+ %

Kävijäprofiili: mielipidevaikuttajia ja ostopäätöstä harkitsevia

Mobiili.fin vakiolukijat edustavat edelläkävijöitä, joiden näkemyksillä ja mielipiteillä älypuhelimista, tableteista, mobiililaitteista, operaattoreista ja yleensä teknologiasta on vaikutusta myös muiden, heidän oman lähipiirinsä sekä sosiaalisen median kautta suurempien yleisöjen, näkemyksiin. Näiltä ihmisiltä toiset kyselevät jatkuvasti suosituksia esimerkiksi siitä, mikä laite heidän pitäisi hankkia.

Nämä varhaiset omaksujat käyttävät myös mobiililaitteisiin ja tietotekniikkaan itse tavallista enemmän rahaa, suosivat laitemallistojen viimeisimpiä huippuvaihtoehtoja sekä hyödyntävät verkkokauppoja.

Toisaalta monet päätyvät Mobiili.fihin hakukoneista tietoa mobiilimaailman aiheista etsiessään, esimerkiksi uuden älypuhelimen tai tabletin hankintaa suunnitellessaan. Hakukonekävijämme ovat erittäin usein ostoaikeissa.

Valtaosa Mobiili.fin lukijoista on nuoria aikuisia miehiä, keskimäärin noin 35-vuotiaita, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla tai Suomen muussa suurissa kaupungeissa.

mobiili_sukupuoli
mobiili_ika
mobiili_bruttotulot
mobiili_asumismuoto

Ilmoitetut harrastukset

 • 65 % harrastaa liikuntaa
 • 51 % harrastaa pelaamista
 • 49 % harrastaa elokuvia
 • 31 % harrastaa matkustelua
 • 27 % harrastaa kirjallisuutta

Lähde: Mobiili.fin lukijatutkimus

Mainosmahdollisuudet: display-mainonta, sisältömarkkinointi sekä erikoisratkaisut

Normaalin display-mainonnan ohella tarjoamme Mobiili.fissä sisältömarkkinointi- ja kustomoitavia erikoisratkaisuja.

Display-mainonta

Mobiili.fin display-mainonta hinnoitellaan pääsääntöisesti CPM-periaatteella eli 1 000 näyttökertaa kohden.

Paikat kaikilla sivuilla

Ylhäällä

Paraati 980×400 CPM 25 €
Paraati 980×400 + tausta CPM 30 €
Panoraama 980×120 CPM 10 €
Jättibanneri 728×90 (näytetään pääasiassa tablettikäyttäjille) CPM 10 €
Mobiili: 300×300 tai 300×250 CPM 18 €
Mobiili: 300×150 tai pienempi CPM 10 €

Mobiili.fi on toteutettu näytön kokoon mukautuvasti eli responsiivisesti. Ylämainospaikallamme näytetään työpöytäkäyttäjille mainoskokoja 980×400 ja 980×120, tablettikäyttäjille pääsääntöisesti kokoja 980×400, 980×120 ja 728×90 sekä mobiilikäyttäjille mobiilikokoja 300×300 tai 300×250, 300×150 ja pienemmät.

Sivupalkissa

Laajennettu suurtaulu 300×600 CPM 8 €
Pidennetty suurtaulu 160×600 CPM 6 €
Boksi 300×250 CPM 5 €

Yläreunassa

mobiili_ylareuna

Yläreunan palkki tekstilinkillä, kiinnitetty viikko 300 €
Yläreunan palkki tekstilinkillä, normaali viikko 250 €

Yläreunan palkki voidaan toteuttaa joko normaalina tai kiinnitettynä, jolloin se pysyy näkyvissä koko ajan myös sivustoa alaspäin selatessa.

Lisäpaikat artikkelisivuilla

Artikkelin alapuolella

mobiili_artikkeli_ala_620x400

Custom-koko, maks. 620×400 (esim. 468×400) CPM 7 €

Mainoksen koko mainostajan valittavissa, korkeintaan 620×400 pikseliä. Standardikokona 468×400.

Sisältömarkkinointi Mobiili.fin kumppanina

Esimerkki Mobiili.fissä toteutetusta Philipsin televisioita esittelevästä sponsoroidusta artikkelista ja videosta

Esimerkki Mobiili.fissä toteutetusta Philipsin televisioita esittelevästä sponsoroidusta artikkelista ja videosta

Mobiili.fin sisältömarkkinoinnin kokonaisuus on Mobiiliruutu, joka on kumppanille näkyvin tarjolla oleva mahdollisuus tulla osaksi Mobiili.fitä sekä tavoittaa sen yleisö ja kertoa viimeisimmät omat uutiset ja kuulumisensa.

Mobiiliruutu tuo Mobiili.fin kumppaniksesi sekä tarjoaa alustan julkaista mielenkiintoista sisältöä suoraan mobiiliteknologiasta kiinnostuneille sekä ohjata kätevästi liikennettä tähän sisältöön.

Mobiiliruutu-sisältökumppanuus sisältää:

 • 1 sponsoroitu artikkeli / viikko
 • Mobiili.fi-sivustolle kumppanin oma sivu, johon on kerätty yhteen paikkaan kaikki artikkelit, kumppanin mainos sekä haluttaessa myös kumppanin valitsemaa muuta lisäsisältöä.
 • Liikenteen ohjaus artikkelien esiinnostoilla näkyvästi etusivulla normaalien nostojuttujen alapuolella ikkunapaikalla (esitelty erikseen yllä) sekä kaikkien muiden sivujen yläosassa. Nostoissa esitetään kumppanin nimi, artikkelin otsikko, kuva sekä lyhyt johdatus.
 • Artikkelien normaali linkittäminen niiden julkaisun yhteydessä normaalisti eri kanavissamme (Facebook, Twitter, uutiskirje jne.)

Sponsoroitujen artikkelien sisältö voi olla joko mainostajan tai Mobiili.fin tuottamaa kumppanin antamaan aiheeseen ja otsikkoon liittyen. Mobiili.fillä on oikeus hyväksyä mainostajan tuottamat artikkelit aina ennen niiden julkaisua.

Mobiiliruutu-sisältökumppanuus, 1 kk 3 500 €
Jatkuva Mobiiliruutu-sisältökumppanuus, 3 kk jakso 7 000 €

Laajemman Mobiiliruutu-kumppanuuden ohella tarjoamme myös kevyempää vaihtoehtoa, yksittäistä sponsoroidun artikkelin julkaisua ilman pidempiaikaista kumppanuutta.

Yksittäinen sponsoroitu artikkeli, kpl 1 000 €

Yksittäisen sponsoroidun artikkelin julkaisuun ei liity erityisiä Mobiiliruutu-näkyvyysnostoja sivustolla. Artikkeli näkyy normaalisti osana Mobiili.fin juttuvirtaa etusivulla sekä siitä kerrotaan julkaisun yhteydessä normaalisti eri kanavissamme.

Kustomoitavat erikoisratkaisut

Ketterän toimintatapamme ansiosta voimme tarjota mahdollisuuden myös erilaisiin asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltaviin räätälöityihin erikoisratkaisuihin, jotka voivat lähteä liikkeelle niin display- kuin sisältöpohjaltakin. Erikoisratkaisut hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Lisätietoa mediamyynnistämme.

Ota yhteyttä

Markus Lehtiniitty
[email protected]
040 519 3031