Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google lopetti Android Wear -kellojen myynnin – taustalla yksinkertainen syy

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LG Watch Style.

LG Watch Style.

Esiteltyään keskiviikkona pitkän listan laiteuutuuksia – Pixelbook-kannettavanPixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimetPixel Buds -kuulokkeentparannellun Daydream View -virtuaalilasipäähineenGoogle Clips -minikameran sekä Google Home Minin ja Maxin – uudisti Google myös oman verkkokauppansa valikoiman.

Suomessa Google-kaupan valikoima on kapea – se myy vain Chromecast-laitteita – mutta maailmalla huomiota herätti tähän asti Googlen myymien Android Wear -kellojen – LG:n Watch Sportin ja Watch Stylen – poistuminen valikoimista.

Google-kauppaan ei jäänyt myyntiin ainuttakaan Android Wear -kelloa. Tämä herätti epäilyksiä jopa Android Wearin tulevaisuudesta.

Syy Googlen tekemään muutokseen kuitenkin varsin selkeä. Kauppaan jäi myyntiin nyt vain Googlen omia laitteita, joiden valikoima laajentui jälleen merkittävästi tämän viikon tuotejulkistuksilla. Googlen omien laitteiden lisäksi myynnissä on enää muilta valmistajilta vain näiden lisävarusteita.

Googlella Android Wearin parissa työskentelevän Hoi Lamin mukaan tiimi tiesi nyt tapahtuneesta ennalta jo vuosi sitten, joten muutosta on valmisteltu pitkään. Android Wear -laitteiden myynti jatkuu muissa kanavissa normaaliin tapaan.

Merkittävä kysymys jatkon kannalta on, nähdäänkö Googlelta tulevaisuudessa myös oma älykello muiden sen laitteiden jatkoksi. Jo LG:n kelloista huhuttiin ennen niiden julkistusta Googlen omina kelloina, mutta lopulta ne julkistetiin yhteistyökumppanin LG:n brändillä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Markkinaosuus kovin pieni,.

  • Napue

   Totta! Hyvä pointti.

  • Christian

   Taisi olla jossain 20% luokassa yhdessä Tizenin kanssa. Apple on sitten ihan omilla lukemillaan yli 50% luokassa. Applen käyttis on omasta mielestäni parempi kuin Wear mutta itse laitteet ei. Itsellä löytyy tällä hetkellä Sony Smartwatch 3 ja LG Urbane. Harkinnassa on kyllä Samsungin Gear Fit 2 Pro kun design miellyttää silmää, se soveltuu liikunnan seuraamiseen paremmin kuin nykyiset ja siihen saa Spotify -listat ladattua offlineen. Ei tarvitse puhelinta aina lenkille mukaan.

Tuoreimmat jutut