Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google päivitti VR-lasinsa – tällainen on uusi Daydream View

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Daydream View

Google on esitellyt uuden sukupolven Daydream View -virtuaalitodellisuuslasit. Yhdessä Androidin Daydream-alustan sekä yhteensopivan älypuhelimen kanssa toimivat lasit sisältävät muun muassa aiempaa kevyempiä ja miellyttävämpiä materiaaleja sekä uudet linssit, jotka laajentavat lasien katselukulmaa.

Uusissa Daydream View -laseissa on myös sisäänrakennettu paikka lasien kanssa käytettävälle kauko-ohjaimelle, ja kiitos Daydream-alustan päivityksen, sisältöä voi nyt myös heijastaa Googlecastin avulla televisioruudulle. Näin ympärillä olevat voivat nähdä, mitä laseilla katsotaan, ja muiden on mukavampi osallistua vaikkapa pelihetkiin.

Kun Google viime vuonna julkaisi ensimmäiset Daydream View -lasit, oli yhteensopivia sovelluksia ja pelejä tarjolla 25 kappaletta. Nyt määrä on yli kymmenkertainen, ja Google on myös solminut yhteistyösopimuksia eri sisällöntuottajien kanssa tuodakseen Daydreamille materiaalia yksinoikeudella. Materiaaleihin kuuluu esimerkiksi konsertteja, luontodokumentteja ja avaruudessa leijailua.

Uusi Daydream View tulee heti ennakkotilattavaksi Yhdysvalloissa 99 dollarin hintaan. Lasit julkaistaan myöhemmin tänä vuonna kaikkiaan 11 maassa, mutta Suomi ei valitettavasti ole mukana listalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Näyttöjen tulee kehittyä vielä paljon, ennen kuin nämä ratkaisut ovat käytettävyydeltään hyviä!.

  2. Daydreemaaja

    Uusissa lasiessa on myös magnesium -heatsink, joka rajoittaa puhelimen kuumentumista. Axonin kanssa tätä ongelmaa ei juurikaan ole ollut. Ja jos on kuumentunut niin tietää että on aika pitää taukoo :) Chromecast päivitys oli kyllä huippu juttu! Nyt on helpompi esitellä laseja muille kun tietää mitä VR-tyyppi näkee. Se tuo vaan uusia haasteita erityisesti audiollisesti. (Spatial audio siis toimii vain kuulokkeilla.) Laajemman POVin lisäksi ei noissa tunnu hirvesäti uudistuksia olevan. Ohjain säilytetään vähän eri paikassa, tykkään nykyisestä enemmän. Ei ainakaan vahingossakaan häviä.

    Enemmän odotan kuhan noi standalone VR lasit tulee. Suurin miinushan mobiiliVRssä on ettei pysty fyysisesti liikkumaan. Ja ei ole mitään ylimääräisiä johtoja mitä Oculucsessa ja Vivessä on. Uskon että juuri nämä standalone laitteet yleistyvät hurjasri seuraavan 5 vuoden sisällä. Ei konetta tai puhelinta. Vain lasit.

    Axon 7ssa on 1440×2560 näyttö joten ~1440×1280 per silmä. Pikselit kyllä näkee vielä selvästi, mutta yleensä sen unohtaa aika nopeasti. Kaukaisten/pienten tekstien lukeminen tuottaa välillä ongelmia Tarkempi kuitenkin kuin Oculuksessa tai Vivessä.

Tuoreimmat jutut