Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kommentti: Ok Google, kannattaisiko niitä puhelimia yrittää myydäkin?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusi laitekatras.

Googlen uusi laitekatras.

Google julkisti tänään uuden Pixelbook-kannettavansa, Pixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimensa, Pixel Buds -kuulokkeensa, parannellun Daydream View -virtuaalilasipäähineen, Google Clips -minikameran sekä Google Home Minin ja Maxin.

Paljon siis kaikkea. mutta suomalaisesta näkökulmasta tämä kaikki on melko yhdentekevää. Google ei nimittäin ole tuomassa ilmeisesti ainuttakaan uutuuslaitteistaan Suomen markkinoille, toistaiseksi, eikä välttämättä ollenkaan, jos aiemmat ennusmerkit pitävät paikkansa.

Vahvasti puheohjaukseen tukeutuvien Google Home Minin ja Google Home Maxin, osittain myös Google Assistantin sisältävien Pixel Buds -kuulokkeiden, osalta rajoitettu markkinoilletulo on ymmärrettävää. Tuotteet tukevat vain rajattua määrää kieliä ja ovat myynnissä kielten mukaisissa suuremmissa maissa.

Google Pixelbookin ja Pixel 2 -puhelinten osalta sen sijaan markkina-alueiden rajaamista täytyy todella ihmetellä. Yhä edelleen. Uutuuksien kanssa toistuu nyt sama kuin alkuperäisten Pixelien. Googlea ei juuri tunnu edes kiinnostavan myyntimäärät, sillä laitteet tuodaan markkinoille vain erittäin rajatusti. Ja harvoilla ja valituilla markkinoillakaan niiden markkinointiin ja myyntiin ei tunnuta panostettavan tarpeeksi.

Uutuuksista Pixelbook on kalliin hintansa vuoksi joka tapauksessa aika lailla niche-tuote – yli tonnin Chromebook ei ideana ole kovin laajasti houkutteleva.

Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelimet sen sijaan vaikuttavat erinomaisen kilpailukykyisiltä: niissä on sisuksissa huippupuhelimissa asiaan kuuluvaa tekniikkaa. aivan parhaimmistoon lukeutuva ellei jopa kaikista paras kamera ja erinomaiset ohjelmistot alkaen puhtaasta ja aivan nopeimmin päivittyvästä Androidista.

Google Pixel 2 XL.

Google Pixel 2 XL.

Puhelimet tulevat kuitenkin myyntiin aluksi Yhdysvaltojen lisäksi vain Kanadassa, Australiassa, Intiassa sekä Euroopassa Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Pixel 2 XL on tulossa myöhemmin vielä myös Italiaan, Singaporeen ja Espanjaan.

On erikoista ja outoa, ettei Googlella ole kiinnostusta puhelintensa laajempaan myyntiin. Kenties ainoa järkevä selitys asiaan on, ettei Google pystyisi myymään puhelimia enempää. Viime vuonna Pixelien toimitusajat venähtivät nopeasti naurettavan pitkiksi, ja samoin näyttää käyvän tälläkin kertaa. Tuotantokapasiteetti tulee syystä tai toisesta vastaan. Sitäkin kuitenkin täytyy ihmetellä vielä suuremmin, sillä Googlella jos jollakulla luulisi olevan resursseja panostaa laiteliiketoimintaansa.

Ehkä laiteliiketoiminta ei vain kiinnosta Googlea tarpeeksi. Sehän on pääasiassa ohjelmistoyhtiö, jonka pitäisi tuoda palvelunsa mahdollisimman laajasti saataville, missä omat laitteet eivät juuri auta.

Mutta silti Google käytti juuri 1,1 miljardia tuotekehitys- ja suunniteluosaamiseen hankkimalla pian 2 000 työntekijää HTC:lta.

Jotenkin koko Googlen laitetouhu tuntuu vielä kovin ristiriitaiselta ja vaikeasti ymmärrettävältä.

Google Pixel 2.

Google Pixel 2.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vaikeasti ymmärrettävää, kyllä, 👎.

 2. Vili

  ”osittain myös Google Assistantin sisältävien Pixel Buds -kuulokkeiden, osalta rajoitettu markkinoilletulo on ymmärrettävää. Tuotteet tukevat vain rajattua määrää kieliä ja ovat myynnissä kielten mukaisissa suuremmissa maissa.”

  Siellä muuten vilahti Finland

  • Markus Lehtiniitty

   Joo, Pixel Budsit tukevat käännöksissä suomea. Mutta eivät Google Assistantin käytössä.

  • Vili

   Siellä vilahti kylläkin Finnish (ei Finland).

   Ei osaa trollit edes lukea…

 3. Kairaaja

  ”Ehkä laiteliiketoiminta ei vain kiinnosta Googlea tarpeeksi. Sehän on pääasiassa ohjelmistoyhtiö, jonka pitäisi tuoda palvelunsa mahdollisimman laajasti saataville, missä omat laitteet eivät juuri auta”
  Googlen palvelut on kyllä laajasti satavilla ja nämä niitten omat laitteet ei asiaa edes juuri auttasi. Tuskimpa tuollla sata lasissa näihin laitteisiin panostetaan.

 4. Hendriks

  https://yle.fi/uutiset/3-9834265

  ”Vielä vuosi sitten Google tölväisi Applea kuulokeliitännän poistamisesta ensimmäisen Pixel-puhelimen esittelyvideolla. Nyt se on liittynyt kilpailijansa seuraan hautaamaan 140 vuotta vanhan teknologian.”!.

  • Jacco

   👍😂😇 Niinhän ne tekevät …perässähiihtävät Samsung ja muut yhtälailla… 🤣

   • Iama Nieger

    Apple vain ei ollut ensimmäinen joka sen poisti.

 5. PeaceMaker

  Google tavoitteena ei ole olla laitevalmistaja, vaan se tekee/teettää puhelimia vai ja ainoastaan testatakseen omaa ohjelmistoa mahdollisimman natiivissa laiteympäristössä. Koska Google ei voi eikä edes halua koskaan kilpailla rautatasolla esim. Samsungin kanssa, se antaa muiden rakentaa huonokatteiset laitteet, ja kerää fyrkat sitten imuroimalla niiden käyttäjien datan.

Tuoreimmat jutut