Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huomenna julki uusi maailman paras kamerapuhelin?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC U Ultran kamera aiemmin vuotaneessa kuvassa.

HTC U Ultran kamera aiemmin vuotaneessa kuvassa.

HTC järjestää huomenna torstaina kello 18 alkaen tilaisuuden, jossa odotetaan HTC U -uutuuksien julkistusta. HTC U Ultrasta on jo vuotanut verkkoon kuvia ja tietoja.

HTC U Ultra tunnetaan myös Ocean Note -koodinimellään. Jo aiemmin on huhuttu, että Ocean Note tulisi yltämään DxOMarkin kameratesteissä uusiin ennätyspisteisiin. Tämän hetken ennätyksen haltijoita ovat Googlen Pixel-puhelimet, jotka myös ovat HTC:n valmistamia. Lisäksi HTC 10 on tilastossa pisteissä jaetulla kakkossijalla.

Nyt sarjavuotaja Evan Blass muistuttaa ja omalla tavallaan vahvistaa Venture Beat -sivustolla huhun HTC-uutuuden DxOMark-menestyksestä. Blassin mukaan HTC:n uutuudessa on sama 12 megapikselin kamera kuin Pixeleissä, mutta HTC:n ohjelmisto vie ne Pixeleiden ohi.

Kameroiden kuvanlaadun arviointi on aina subjektiivista, mutta DxOMarkille on vaikea löytää arvostettua haastajaa älypuhelinkameroiden arvioijana, joten sen arvioita voidaan pitää eräänlaisena standardina. Google nosti Pixel-puhelintensa DxOMark-menestyksen näkyvästi esiin jo niitä julkistaessaan.

HTC U Ultrassa tulee olemaan myös toinen erikoisuus – varsinaisen näytön yläpuolelta löytyvä kapea lisänäyttöalue, joka voi pysyä jatkuvasti päällä ja esittää keskeisiä sää-, aika- ja ilmoitustietoja. Muun näytön ollessa päällä voi näytöllä näkyä esimerkiksi sovelluspikavalintoja. Esimerkiksi LG on aiemmin tarjonnut V10- ja V20-puhelinmalleissaan vastaavan näytön.

HTC U Ultra tulee sisältämään varsinaisen näytön ohella lisänäyttöalueen, jossa voi näkyä aika- ja säätietoja, ilmoituksia ja pikakuvakkeita.

HTC U Ultra tulee sisältämään varsinaisen näytön ohella lisänäyttöalueen, jossa voi näkyä aika- ja säätietoja, ilmoituksia ja pikakuvakkeita.

Lisäksi Evan Blassin mukaan HTC U Ultra sisältää Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin, 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia. Puhelimen näytön koko olisi 5,7 tuumaa ja lisänäyttö mukaan luettuna ilmeisesti noin 6 tuumaa. Puhelimen rakenne on takaa lasia.

Lisäksi HTC:lta odotetaan myös pienempää 5,2 tuuman HTC U Play -puhelinta.

Kummastakaan HTC U -puhelimesta ei enää löydy perinteistä 3,5 millimetrin liitäntää, jonka HTC jätti pois jo myös aiemmin julkistetusta HTC 10 evo -puhelimesta.

HTC U -uutuuksien ohella HTC voi julkistaa huomenna myös HTC X10 -puhelimen. Sen sijaan HTC 10:n seuraajan eli varsinaisen uuden lippulaivaälypuhelimen julkistus on vuorossa vasta Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla, kertoo Evan Blass.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Jaahas. Joko nokian luurit muka lyötäisi kameran osalta.

 2. Jonahan

  DxOMarkilta on ropissut viime aikoina vähän pisteitä.

  Ensinnäkin oli arveluttavaa, että tehdään laitevalmistajan kanssa yhteistyötä ennen julkaisua (oletettavasti rahaa vastaan). Normaalisti mitattavaa laitteet olisi hyvänottaa pitäisi ottaa samasta joukosta kuin mistä kuluttajat ne ostavat.

  Toisekseen, pulju ei ole saanut iPhone 7 Plussaa vieläkään arvosteltua, lievästi jokseenkin erikoista.

  • Jaakko

   Saithan sinä repäistyä iPhonen tähänkin artikkeliin 👍

   • Jonahan

    Ei ole minun vikani jos DxOMark toimii arveluttavasti. Kahtena aiempana vuonna isompi mallli on arvosteltu erikseen, tänäkin vuonna kamerarauta on selvästi erilainen

  • Kairaaja

   Dxmark on rahaa vastaa julkassu tuloksia jo jonkun aikaa. Eipä itellä oo mitää luottoa tohon.

Tuoreimmat jutut