Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Toistaiseksi paras kamera älypuhelimessa” – tämä on suurin yllätys ensimmäisessä Google-puhelimessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Pixelin kamera sai DxOMarkin testissä 89 pistettä, kaikkien aikojen paras tulos älypuhelimen kameralle.

Google Pixelin kamera sai DxOMarkin testissä 89 pistettä, kaikkien aikojen paras tulos älypuhelimen kameralle.

screen-shot-2016-10-04-at-20-23-26Google julisti ylpeänä osana ensimmäisen puhelimensasa Pixelin julkistustilaisuutta sen 12,3 megapikselin kameran olevan paras kamera älypuhelimessa ikinä. Eikä vain Googlen itsensä mukaan. Puolueeton DxOMark on päässyt testaamaan Pixelin jo ennakkoon ja julkaissut jo kattavan testiraporttinsa.

Tästä voit lukea enemmän Google Pixelistä ja Pixel XL:stä!

Pixel saa DxOMarkilta 89 pistettä, kun aiempaan huipputulokseen 88 on yltänyt ohessa näkyvät kolme puhelinta. Applen uusi iPhone 7 ylsi juuri vain 86 pisteeseen.

Näin DxOMark summaa Pixelin kameran:

”Yksinkertaisesti sanoen Pixel nostaa rimaa siinä, mikä on mahdollista älypuhelinkamerassa. Kuvanlaatu jatkaa paranemistaan, ja lisääntynyt HDR+:n käyttö tilanteissa, jotka ovat aiemmin olleet vaikeita älypuhelimista löytyville pienikokoisille kennoille laajentaa sitä, mikä on mahdollista näillä joka paikassa mukana kulkevilla laitteilla. Olemme arvostelleet muita älypuhelinkameroita, jotka ovat yltäneet samaan kuin Pixel muutamassa kategoriassa, mutta Pixel on uniikilla tavalla kykenevä taltioimaan ilmiömäisiä kuvia monissa eri olosuhteissa ja on myös yksi parhaista, mitä olemme testanneet videokuvauksen osalta.”

Videon osalta Pixel jää ”vain” 88 pisteeseen, kun kuvista se sai 89. Yhteisarvosana on 89 pistettä.

Pixelin kameraa kiitellään erittäin hyvästä valotuksesta, dynaamiikasta sekä yksityiskohtien säilyttämisestä kaikissa olosuhteissa. Myös valkotasapaino on hyvä kaikissa olosuhteissa, värit teräviä ja miellyttäviä sekä automaattitarkennus nopea ja yleensä tarkka. Kuvausvalo tuottaa oikean valkotasapainon, hyvän alotuksen, erittäin hyvät yksityiskohdat ja mukavat värit.

Moitteita Pixelin kamera saa kuvien osalta paljon vähemmän: automaattitarkennuksessa on pieniä epäsäännöllisyyksiä, värivaihtelua esiintyy vähäisessä valossa ja kuvausvalolla kuvattaessa pieniä valotus- ja valkotasapainoepäsäännöllisyyksiä on havaittavissa.

Videokuvauksessa kiitellään hyvää vakautusta kaikissa olosuhteissa, erittäin nopeaa ja tarkkaa automaattitarkennusta, hyvää kohinanvähennystä, hyvää valotusta, yleisesti hyvää ja vakaata valkotasapainoa sekä hyvää värien toistumista. Moitteita tulee vähäisessä valossa näkyvästä pienestä liikkeen sumentumisesta, pienistä välillä havaittavissa olevista kuvan heilumisefekteistä (”jello”) sekä vähäisessä valossa näkyvistä pienistä värimuutoksista ja kohinasta.

Koko DxOMarkin testiraportti useine esimerkki- ja vertailukuvineen on jo luettavissa tästä linkistä.

Pixelin 12,3 megapikselin kamerassa on f/2,0-koon aukko sekä tavallista suuremmat, 1,55 mikronin kokoiset pikselit.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Yhtä paljon pikseleitä kuin Samsung S7 !.

  • applettaja

   Ja aukon kokoa verratessa samsungissa ja iPhonessa on parempi aukon koko (f1.7 ja f1.8) verrattuna pixeleiden f2.0:aan… Ja googlen Pixeleistä puuttuu se optinen kuvanvakainkin, minkä puuttumista voi pitää todellisena puutteena video- ja hämäräkuvauksessa..

 2. Overlord

  Voisiko sivuston ylläpito nyt poistaa nämä ärsyttävät ponnahdusikkunat? Aikaisemminkin huomautin jo niistä ja silti häiritsevät? Kuvatodistetta olen linkannut jo aikaisemmalla kerralla.

  • Kairaaja

   Joo toi ponnahdusikkuna käy kyl pikkuhiljaa vit..

 3. jore puusa

  värit teräviä ja miellyttäviä
  ————————–
  Ooh, tuo on hieno määrittely, miltei kuin aikanaan Anttilan tavaratalon kameramainoksista.
  Kunpa ennen kuolemaa saisi nähdä terävän värin.