Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iOS 11:stä julkaistiin ensimmäinen julkinen beeta – näin muutat iPhonesi ja iPadisi jo uudenlaiseksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Vasemmalla iOS 11:n ohjauskeskus oletusasussaan, keskellä kaikki mahdolliset kohdat valittuna. Kovemmilla 3D Touch -painalluksilla saa esiin lisätoimintoja.

Vasemmalla iOS 11:n ohjauskeskus oletusasussaan, keskellä kaikki mahdolliset kohdat valittuna. Kovemmilla 3D Touch -painalluksilla saa esiin lisätoimintoja.

Apple on julkaissut syksyllä valmiina, vakaana päivityksenä julkaistavasta iOS 11:stä ensimmäisen julkisesti saatavilla olevan beetatestiversion. Tähän asti kesäkuun alussa esitelty iOS 11 on ollut saatavilla vasta sovelluskehittäjille tarkoitettuna beetaversiona.

Applen julkiseen beetaohjelmaan pääsee liittymään tästä, jonka jälkeen laitteeseen, johon beetaohjelmiston haluaa asentaa, tulee ensiksi ladata profiilitiedosto. Asennetun profiilin myötä laite ilmoittaa jatkossa beetapäivityksistä kuten tavallisistakin ohjelmistopäivityksistä.

Beetaversiot voivat toimia tavallisia huonommin ja epävakaammin sekä akunkesto olla merkittävästi heikompi. Luonnollisesti kannattaakin huolehtia varmuuskopioinnista ennen beetaversioon siirtymistä.

iOS 11 on erittäin merkittävä päivitys Applen mobiilikäyttöjärjestelmään. Se uudistaa iPhonen päivittäistä käyttöä muun muassa laittamalla uusiksi ohjauskeskuksen, joka on nyt ensi kertaa muokattavissa, ilmoituskeskuksen, näyttökuvien käsittelyn sekä App Storen kokonaisuudessaan.

iPadille iOS 11 tuo vielä enemmän uudistuksia, sillä se uudistaa erityisesti eri sovellusten yhtäaikaista käyttöä, moniajoa, huomattavasti. Lisäksi mukaan tulee myös ”raahaa ja pudota”, eli tekstiä, verkko-osoitteita, kuvia ja niin edelleen voi yksinkertaisesti raahata sovelluksesta toiseen.

iOS 11 sisältää myös uusia teknologioita. Tulevaisuuden kannalta iOS 11:n tärkein lisäys lieneekin ARKit, joka mahdollistaa kehittäjille erilaisten lisätyn todellisuuden sovellusten luomisen kamerakuvan päälle.

iOS 11 tuo vielä myös paljon muita uusia pienempiä uudistuksia.

Moniajo uudistuu iPadeissa.

Moniajo uudistuu iPadeissa.

Kuvankaappausta pääsee iOS 11:ssä nopeasti muokkaamaan.

Kuvankaappausta pääsee iOS 11:ssä nopeasti muokkaamaan.

App Storen ilme ja järjestely menevät uusiksi iOS 11:ssä. Huomion kiinniittää uusi Tänään-etusivu.

App Storen ilme ja järjestely menevät uusiksi iOS 11:ssä. Huomion kiinniittää uusi Tänään-etusivu.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”iOS 11 sisältää myös uusia teknologioita. Tulevaisuuden kannalta iOS 11:n tärkein lisäys lieneekin ARKit, joka mahdollistaa kehittäjille erilaisten lisätyn todellisuuden sovellusten luomisen kamerakuvan päälle.”

  Tästä on youtubessa jo monia esimerkkejä

  https://9to5mac.com/2017/06/26/the-best-of-arkit-falcon-9-landing-minecraft-van-gogh-bedroom-tour-and-more-videos/

  Mitä tästä saadaankaan irti ajan kanssa.

 2. Matti#2

  Tuollainen sen moniajonäkymän olisi aina pitänyt olla. Näyttää todella hyvältä, beta valumassa omaan ipadiin.

  • Matti#2

   Hyvin toimii, mitä nyt alkuun dock peitti ’jatka’ painikkeen aktivonnissa. Reboot auttoi. Uusi näppäimistö on kätevä, kuten myös moniajonäkymä.

   • Pj66

    Liityin ohjelmaan ja latasin profiilitiedoston. Ei vielä näy päivitystä. Onko heittää jotain vinkkiä? Teitkö jotain muuta? Tai sitten vaan tulee vaiheittain ja täytyy odotella.

    • Matti#2

     Minulla tuli heti, kun aamulla liityin. Milloin latasit profiilin? Minun piti ensin poistaa ios 10beta profiili.

     • Pj66

      Tänään aamulla. Mulla ei ollutkaan aiempaa beta profiilia.

     • Matti#2

      Sitten varmaan vaan pitää odotella. Moni valittaa macrumors.com sivulla samaa, applella varmaan serverit tukossa.

Tuoreimmat jutut