Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Applen iOS 11:n ARKit tekee kamerakuvasta lisätyn todellisuuden sovellusalustan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ARKit mahdollistaa objektien tosimaailman kamerakuvan päälle sijoittamisen.

ARKit mahdollistaa objektien tosimaailman kamerakuvan päälle sijoittamisen.

”iOS 11:n mukana tulee uusi sovelluskehys ARKit, jolla kehittäjät voivat helposti luoda ainutlaatuisen hienoja lisätyn todellisuuden elämyksiä iPhonelle ja iPadille. Lisätty todellisuus yhdistää digitaalisia objekteja ja tietoa välittömään ympäristöösi. Se vapauttaa apit näytön rajoista ja päästää ne vuorovaikuttamaan ympäröivän maailman kanssa täysin uusin tavoin. Nyt pelit ja apit voivat tarjota huikean mukaansatempaavia ja sujuvasti toimivia kokemuksia, jotka ovat kuin toisesta maailmasta, vaikka sijoittuvatkin virtuaalisesti omaasi”, Apple itse kertoo ARKitistä sivuillaan.

Apple totesi myös satojen miljoonien iPhone- ja iPad-laitteiden tekevän ARKitistä välittömästi suurimman lisätyn todellisuuden alustan. Käytännössä kehittäjät pääsevät rakentamaan sovelluksia kameran, anturien ja kehittyneen laskennan avulla tosimaailman ympärille. Esimerkkeinä annettiin myös IKEAlta tulossa oleva sisustussovellus sekä Pokémon GOn lisätyn todellisuuden toteutuksen selvä kohentuminen.

Syksyn tulevan huippu-iPhonen on myös huhuttu sisältävän uusia 3D-antureita, joiden ansiosta etukameralla otettu selfietä voisi esimerkiksi hyödyntää pelihahmon kasvoina tulevissa peleissä. ARKit toimii valmisteluna jo myös tähän. Samoin Applen on huhuttu jo pitkään kehittäneen lisätyn todellisuuden laseja. ARKitin tuominen iOS-laitteiden kameroille toimii perustana näin myös vastaavien sovellusten tuomiseksi tulevaisuudessa laseille.

Eilisessä julkistustilaisuudessa ARKitiä esiteltiin tulevalla Wingnutin pelillä, joka hyödyntää uusia ominaisuuksia näyttävästi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Marco

    Hmm. Onkohan tietoa, olisiko androidille tulossa samantyyppistä lisäystä jossain vaiheessa? Vai onko vielä liian aikaista sanoa?

Tuoreimmat jutut