Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iOS 11 jättää iPhone 5:n ja 5c:n tuen ulkopuolelle – vanhoille sovelluksille hyvästit

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple esitteli maanantaina käynnistyneen WWDC-konferenssin avauksessa iOS 11 -käyttöjärjestelmän, joka virallisesti julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Uuden iOS:n julkaisu pudottaa muutaman laitteen pois tuen piiristä, ja samalla loppuu myös tuki vanhoille 32-bittisille sovelluksille.

iOS 11 tulee tarjolle 64-bittistä suoritinta käyttäville laitteille, eli iPhone 5s:lle ja uudemmille, iPad Airille ja iPad mini 2:lle ja uudemmille sekä kuudennen sukupolven iPod Touchille. iOS 10:een verrattuna päivitystuen ulkopuolelle jäävät iPhone 5 ja 5c sekä iPad 4. Näiden laitteiden julkaisusta tulee syksyllä kuluneeksi viisi vuotta.

iOS 11

iOS 11 tuo mukanaan myös pitkään ounastellun muutoksen, ettei 32-bittisiä sovelluksia enää tueta. Tämän ei tosin pitäisi yllättää ketään, sillä jo aiemmat iOS-versiot ovat antaneet varoituksia tuen päättymisestä. Tuki 64-bittisille iOS-sovelluksille alkoi syksyllä 2013 iPhone 5s:n julkaisun yhteydessä. Uusilta sovelluksilta on edellytetty tukea 64-bittiselle järjestelmälle helmikuusta 2015 alkaen.

iOS 11 32-bittinenVanhat ja päivittämättömät 32-bittiset sovellukset eivät iOS 11:llä avaudu, vaan laite antaa ilmoituksen, että sovelluksen kehittäjän on päivitettävä sovellus, jotta se toimisi iOS 11:ssä. Käytännössä tällaisia ovat lähinnä vanhat sovellukset, joiden kehittäjät eivät ole enää pitkään aikaan vaivautuneet sovellustaan päivittämään. Kuitenkaan esimerkiksi Google Earth -sovellus ei vielä ole päivittynyt 64-bittiseksi. Google esitteli Earthin uudet selain- ja Android-versiot huhtikuussa, mutta iOS:lle päivitystä ei vielä ole tullut.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. taistelu jaska

    Toivottavasti kaikkien päivystyksien kehittäjät lopettaisi kaikkien päivitysten tekemisen sellaisille alustoille jotka vain sen takia lopettaa tuen vanhemmilta puhelimilta,että olisi pakko ostaa uusi. Kauheeta luonnon tuhoamista pakottaa ihmiset ostamaan uutta,vaikka vanha olisi vielä ehjää.

Tuoreimmat jutut