Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Earth uudistui täysin – löydä mielenkiintoisia kohteita ja ilmiöitä suoraan selaimessa tai uusitulla mobiilisovelluksella

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Earth

Google Earth on saanut ison päivityksen. Uusien ominaisuuksien lisäksi merkittävä uudistus tietokonekäyttäjille on, ettei Google Earth ole enää erillinen työpöytäsovellus, vaan se toimii nyt suoraan verkkoselaimessa, joskin aluksi vain Googlen omalla Chromella.

Google Earth oli jo tovin uudistuksen tarpeessa, ja nyt palvelu onkin saanut isoja uudistuksia. Uusien toimintojen puolelta löytyy esimerkiksi Voyager, joka näyttää mielenkiintoista sisältöä erikoisista kohteista ja ilmiöistä eri puolilla maapalloa. Mukana on niin Google Earthille ominaisia 3D-näkymiä kuin esimerkiksi 360 asteen videoita sekä Street View -näkymiä, myös rakennusten sisällä ja veden alla. Voygaerin sisältöä on tehty yhdessä nimekkäiden tekijöiden, kuten BBC:n kanssa, ja tällä hetkellä tarjolla on noin 50 Voyager-kierrosta.

Jos Voyagerin tarjoamat sisällöt eivät miellytä tai ne on kahlattu turhan nopeasti läpi, voi mielenkiintoista tutkittavaa löytää myös ”kokeilen onneani” -painikkeella. Googlen verkkohausta tuttu ominaisuus vie käyttäjän satunnaiseen paikkaan maapallolla, ja monista kohteista on tarjolla tietokortteja, joten tutkittavaa riittää hurjasti. Tällä hetkellä Google Earth tarjoaa knoppitietoja noin 20 000 kohteesta eri puolilla palloa.

Työkalulistalta löytyvät myös tutut kirjanmerkki sekä jakopainike, eli mielenkiintoisia kohteita voi tallentaa myöhemmin tutkittaviksi tai jakaa niitä kavereiden ihmeteltäviksi.

Google Earth toimii tietokoneilla jatkossa suoraan selaimessa, eli erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa. Ominaisuus on omiaan esimerkiksi Chromebook-laitteita käyttäville oppilaitoksille. Aluksi web-sovellus toimii vain Googlen omassa Chrome-selaimessa, mutta tuki myös muille suosituimmille selaimille on tulossa.

Web-sovelluksen lisäksi myös mobiilisovellukset ovat menossa uusiksi, uusilla ominaisuuksilla höystettynä tietysti. Android-sovellus on nyt julkaistu, ja se saapunee piakkoin ladattavaksi Google Playhin. iOS-versiota joudutaan odottamaan hieman pidempään, mutta sekin on tulossa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. LaDeX

    Luin vain: Google lakkautti Google Earthin.

  2. Hendriks

    Miten ”selain Earthiin” voidaan lisätä kolmannen osapuolen templateja ja 3D-malleja?.

Tuoreimmat jutut