Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Millainen on Nokia-peruspuhelinten tulevaisuus? ”Jatkuu merkittävä bisneksenä” – nostalgiamalleja voi tulla 3310:n innostamana lisää

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uusi Nokia 3310 voi saada seuraa myös muista nostalgiamalleista.

Uusi Nokia 3310 voi saada seuraa myös muista nostalgiamalleista.

Älypuhelimista on tulossa Nokia-puhelimista nykyisin vastaavan HMD Globalin pääbisnes jatkossa, mutta mitään aikeita hylätä peruspuhelimia ei ole. HMD kertoi tänään Helsingissä Nokia-älypuhelinten myyntiintulosta Suomessa tulevina viikkoina.

Peruspuhelimet ovat edelleen erittäin suuri, maailmanlaajuisesti yli puolen miljardin laitteen markkina. Maasta riippuen Nokia-peruspuhelimet ovat markkinaykkösiä tai -kakkosia, kertoi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala Mobiili.fin haastattelussa.

”Kyse on meille volyymibisneksestä, joka on myös kannattava bisnes”, toteaa Rantala peruspuhelimista.

Uuden Nokia 3310:n menestys on myös herättänyt ajatuksia HMD:llä. Nostalgiaa herättävästi muotoiltuja puhelimia voi sen kannustamana tulla jatkossa lisääkin.

”Huikea palaute, mitä 3310:stä on saatu, kannustaa miettimään jatkoa. Kyllähän se tiedetään, että Nokian historia on täynnä hienoja design-ratkaisuja”, myöntää Rantala.

Peruspuhelinten myynnin hiipuessa älypuhelinten tieltä, kysymyksiä herättää tietenkin myös tämän HMD:lle kannattavan bisneksen menestysmahdollisuudet tulevaisuudessa.

Ainakin markkinointijohtaja Rantala kuitenkin valaa uskoa peruspuhelinten pysymiseen vaihtoehtona.

Nettisivujen lataaminen Nokia 3310:n hitaalla 2G-yhteydellä on piinallista puuhaa.

Nettisivujen lataaminen Nokia 3310:n hitaalla 2G-yhteydellä on piinallista puuhaa.

”Uskomme, että peruspuhelimille on pysyvä markkina ja hyvä potentiaali jatkua merkittävänä bisneksenä. Toki se edellyttää meiltä myös luovuutta, ja tässä 3310 on yksi tuore lähestymiskulma asiaan.”

Arvosteluissa Nokia 3310 on kerännyt myös rankkaa kritiikkiä. Monille älypuhelimiin tottuneille peruspuhelimen rajoitukset ovat tuntuneet tulleen yllätyksenä. Puhelimeen on kaivattu muun muassa parempia verkkoyhteyksiä – useammilla kehittyvillä markkinoillahan 3310:n ainoastaan tukemia hitaita 2G- eli GSM-verkkoja ajetaan jo jopa alas.

Nokian peruspuhelinten tekninen perusta onkin pysynyt pitkään ennallaan. Ilmassa on kuitenkin ennusmerkkejä asian muuttumisesta. Jopa 4G-yhteydet voivat tulla myös peruspuhelimiin.

”Tekniikka vaatii toki myös kehittämistä samalla tavalla kuin älypuhelimissakin. Meillä on myös vastuuta tässä, koska meillä on merkittävä asema peruspuhelinten bisneksessä”, kommentoi Rantala.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. jojo

    Ostaisin heti jos siihen tulisi 3G/4G, Wi-Fi Hotspot ja WhatsApp ja hinta pysyy suunnilleen samana.

    • Jiipee

      Itselle 4g ei olisi välttämättömyys. Hitusen 3310 suurempi näyttö, wifi, hyvä kamera ja viestintäsovellukset olisi minulle voittava paketti.

Tuoreimmat jutut