Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen sanotaan hylkäävän 32-bittiset sovellukset iOS 11:n julkaisun yhteydessä syksyllä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple iPhone 5c oli värikäs tapaus.

Apple iPhone 5c.

Merkit ovat roikkuneet ilmassa jo jonkin aikaa, ja nyt tuore raportti sanoo, että Apple on aikeissa päättää tuen 32-bittisille sovelluksille, kun iOS 11 julkaistaan syksyllä, uutisoi 9to5Mac. Raportin taustalla on kehittäjä Steve Troughton-Smith, joka kertoo kuulleensa ”hyvin selvästi”, että Apple kaavailee muutoksen toteuttamista.

Viimeisimmät iOS-julkaisut ovat jo enteilleet tuen päättymistä 32-bittisille sovelluksille. Toissa syksynä julkaistu iOS 9 alkoi varoittaa käyttäjiä 32-bittistä sovellusta avattaessa, että sovellus saattaa hidastaa laitteen toimintaa. Hiljattain julkaistusta iOS 10.3:sta alkaen laitteet ovat varoittaneet, etteivät 32-bittiset sovellukset välttämättä enää toimi tulevien iOS-versioiden kanssa.

Tuki 64-bittisille iOS-sovelluksille alkoi syksyllä 2013 iPhone 5s:n julkaisun yhteydessä. Uusilta sovelluksilta on edellytetty tukea 64-bittiselle järjestelmälle helmikuusta 2015 alkaen. Bittisyys ei ole kytköksissä käyttäjien omiin ratkaisuihin, vaan Apple haluaa potkia sovelluskehittäjät päivittämään vanhat sovelluksensa tukemaan 64-bittisiä järjestelmiä.

Troughton-Smithin mukaan kuulostaa siltä, että Apple olisi tulevaisuudessa aikeissa päättää iOS-laitteidensa suorittimilta kokonaan tuen 32-bittisille sovelluksille. Näin voitaisiin suunnata enemmän suorituskykyä moderneille 64-bittisille sovelluksille.

Ilmoitukset 32-bittisten sovellusten mahdollisesta toimimattomuudesta ovat osa Applen App Store -siivousprojektia. Yhtiö alkoi viime syksynä siivota sovelluskaupastaan toimimattomia ja pitkään päivittämättä olleita sovelluksia, jotka niiden kehittäjät näyttävät hylänneen.

Nykyiset iOS-versiot toimivat vielä 32-bittisellä suorittimella varustetuissa iPhone 5:ssä ja 5c:ssä sekä neljännen sukupolven iPadissä. Näiden laitteiden julkaisusta tulee ensi syksynä kuluneeksi viisi vuotta. Viime syksynä iOS-tuen ulkopuolelle putosi muun muassa viisi vuotta täyttänyt iPhone 4s.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut