Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus 5:n kameran kehittämisessä mukana yllättävää asiantuntija-apua

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 3 3T Never Settle

OnePlus on ilmoittanut julkistavansa seuraavan huippupuhelimensa, OnePlus 5:n, kesän aikana. Nyt yhtiöstä on paljastettu, että tulevan mallin kamera on kehitetty yhteistyössä DxO:n kanssa. DxO taasen on tunnettu DxOMark-kameratesteistään, ja omaakin rutkasti kokemusta ja asiantuntemusta kameroista.

OnePlus haluaa yhteistyöllä nostaa tulevan huippumallinsa kameran laadun ”seuraavalle tasolle”. Tarkempia yksityiskohtia yhteistyöstä tai OnePlus 5:n kamerasta ei kerrottu, mutta erinäisten vuotojen perusteella pidetään jo kohtuullisen varmana, että OnePlus 5:stä löytyy kaksoiskamera.

Älypuhelimien kameroissa kuvanlaatuun vaikuttavat kennon ja optiikan lisäksi hyvin paljon myös kuvan prosessoinnissa käytettävät algoritmit, ja erityisesti tällä saralla DxO:n asiantuntemuksesta eittämättä on apua. Nähtäväksi jää, minkälaisia pisteitä tulevan OnePlus 5:n kamera saa DxOMark-testissä. Tällä hetkellä huippupisteitä pitää hallussaan juuri esitelty HTC U11, joka 90 pisteen kokonaistuloksellaan ohitti aiemmin kärjessä olleen, 89 pistettä saavuttaneen Google Pixelin.

OnePlus 5:n odotetaan sisältävän myös 2560×1440 pikselin näytön, Snapdragon 835 -suorittimen sekä mahdollisesti jopa kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Laitteen hinnan on huhuttu asettuvan selvästi edeltäjiä korkeammalle tasolle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  Miks pitää olla kaks kameraa? Eikö olis järkevämpää käyttää se tila yhteen hyvään kameraan?

  • Vili

   Kameroita on erittäin vaikea enää kehittää paremmiksi, kahdella kameralla pystytään tarjoamaan uusia ominaisuuksia.

  • Janne Laakso

   Jos tilankäytöstä puhutaan, niin korkeussuunnassa pitäisi saada lisää tilaa, mutta kukaan tuskin haluaisi kovin paksua puhelinta mukanaan kantaa vain siksi, että kamera olisi hieman parempi. Kaksoiskamera ei vie syvyyssuunnassa enempää tilaa, mutta tuo muita mahdollisuuksia, kuten Vili tuossa mainitsikin.

   • Hendriks

    Totta!., Mutten usko, että nämä ovat pysyvä trendi!.

 2. inimg

  Kaikissa uusissa puhelimissa on turhaa hifistelyä, mitä ihmissilmä ei näe, mutta tarkoissa testeissä ohjelmat näkee. Tehdäänkö puhelimia testejä varten vai kuluttajia varten? Turhaa myyntikikkailua.

Tuoreimmat jutut