Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näyttöön piilotetut sormenjälkitunnistimet tekevät tuloaan puhelimiin – Applella vaikeuksia ”iPhone 8:n” kanssa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

ConceptsiPhonen näkemys iPhonesta, jossa koko etupuoli on näyttöä.

ConceptsiPhonen näkemys iPhonesta, jossa koko etupuoli on näyttöä.

Monilla älypuhelinvalmistajilla vaikuttaa olevan toiveissa piilottaa puhelimen sormenjälkitunnistin näyttöön niin, ettei erillistä tunnistinta tarvitsisi etu- tai takakuoreen enää sovittaa. Teknologia näille piilotetuille tunnistimille on kuitenkin vasta vähitellen kypsymässä tuotantovalmiiksi.

Applen tulevaan huippu-iPhoneen, ”iPhone 8:aan”, on huhuttu uutta OLED-näyttöä, joka kattaisi entistä suuremman osan laitteen etupaneelista, ja samalla iPhonen tutusta kotinäppäimestä luovuttaisiin. Tämä tarkoittaisi, että kotinäppäimessä sijainnut tunnistin pitäisi siirtää jonnekin muualle, mielellään juuri näyttöön, mutta tuoreen raportin mukaan tämä tuottaa Applelle vaikeuksia.

Cowen and Companyn analyytikko Timothy Arcurin mukaan juuri näyttöön integroitavan sormenjälkitunnistimen tuotanto on pullonkaulana tulevan iPhone 8:n valmistuksessa, kertoo AppleInsider. Arcurin mukaan alihankkija AuthenTecillä on vaikeuksia toimittaa riittäviä määriä tunnistimia, eikä Apple halua käyttää muiden alihankkijoiden tuotteita, mikä jättää Applelle kolme vaihtoehtoa.

Ensimmäinen ja samalla epätodennäköisin mahdollisuus Applelle olisi jättää tunnistin pois ja käyttää käyttäjän tunnistamiseen vain huhuttua kasvojentunnistusta. Toinen vaihtoehto olisi sijoittaa tunnistin laitteen takapuolelle, ja kolmantena vaihtoehtona olisi viivästyttää laitteen myyntiintuloa, vaikka uusi huippu-iPhone mahdollisesti esiteltäisiinkin samaan aikaan perinteisempää tunnistinta käyttävien iPhone 7s -mallien rinnalla.

Taannoin huhuttiin, että tulevan huippu-iPhonen käyttäjän kasvot tunnistavan ”3D-skannauksen” tuotantovaikeudet voisivat viivästyttää puhelimen tuotantoa tai ominaisuus saattaisi jopa tulla vasta myöhempien iPhone-mallien mukana. Arcurin mukaan näin ei kuitenkaan ole.

Vaikka Applella ehkä vaikeuksia uuden tunnistimen kanssa olisikin, näyttää tilanne valoisammalta LG:lle, Huaweille, Oppolle sekä Vivolle. Niiden alihankkija CrucialTec kertoo saaneensa patentin uudelle läpinäkyvälle sormenjälkitunnistimelle, kertoo PhoneArena.

CrucialTecin mukaan heidän teknologiansa voi parantaa kosketusnäyttöpaneelin kosketuksentunnistusta tietyllä alueella niin, että järjestelmä voi tunnistaa käyttäjänsä sormenjäljen. Lisäksi tunnistimen valmistus voidaan yhdistää jo olemassa oleviin kosketusnäyttöjen tuotantolinjoihin.

Pelkkä patenttihan ei yleensä vielä kerro välttämättä mitään lopullisista myyntituotteista, mutta PhoneArenan mukaan CrucialTec on panostanut uuteen tunnistinteknologiaan aivan erityisesti aikaa ja resursseja. Lisäksi yhtiö jo esitteli teknologiaa tämän vuoden Mobile World Congress -messuilla, mikä enteilee sitä, että teknologia voidaan nähdä puhelimissa kohtuullisen pian. Kiinalaisvalmistajien odotetaan hyödyntävän uutta teknologiaa ensimmäisinä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Apple saattaakin tehdä kompromisseja ja siirtää nykyisen touch iD lukijan puhelimen taakse

  http://www.slashleaks.com/l/alleged-iphone-8-schematics-shows-vertical-dual-camera-setup-and-home-button-on-the-back

  • Kairaaja

   Eikää, ihan väärä paikka sille ;)

   • Henrik1

    Ihan väärä paikka takana,jos tulee olemaan ihan keskellä…!!.

Tuoreimmat jutut