Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S8:n takaa löytyvä sormenjälkitunnistin viime hetken paniikkiratkaisu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy S8. Evan Blassin VentureBeat-sivustolla aiemmin julkaisema kuva.

Evan Blassin VentureBeat-sivustolla aiemmin julkaisema vuotokuva Galaxy S8:sta.

Samsungin Galaxy S8:aan piti alun perin jo tulla näytöstä löytyvä sormenjälkitunnistin, mutta teknologiaa ei saatu ajoissa valmiiksi. Lopputuloksena perinteinen sormenjälkitunnistin sijaitsee nyt Galaxy S8:ssa takana kameran rinnalla.

Galaxy S8:n sormenjälkitunnistimen sijainti on huolestuttanut ennakkoon, sillä sen sijainti vaikuttaa hankalalta – tunnistinta käytettäessä voi sormi helposti jatkuvasti osua myös kameran linssiin.

”Samsung kaatoi resursseja Synapticsin orastavaan teknologiaan viime vuonna, mutta tulokset olivat turhauttavia”, kommentoi lähde The Korea Heraldin The Investorille. ”Tuotannon lähestyessä yhtiön oli pakko päättää uudelleensijoittaa sormenjälkitunnistus laitteen taakse viime hetkellä.”

Synaptics on ollut pitkään Samsungin kumppani jo sen aiemmissa laitteissa sormenjälkitunnistimissa. Synaptics esitteli loppuvuodesta uuden. optisen lasin läpi toimivan sormenjälkitunnistimensa. Vielä tuolloin sitä odotettiin yleisesti myös osaksi Galaxy S8:aa.

Huhutusti Applen uusi huippu-iPhone on syksyllä saamassa näytöltä löytyvän sormenjälkitunnistimen. Tarvittavaa tekniikkaa kehittävät myös kiinalainen Goodix sekä eteläkorealainen CrucialTec.

”Jos nuo teknologiat saadaan täysin kehitettyä, tulee se olemaan suuri hyppy eteenpäin älypuhelinalalla”, kommentoi lähde The Investorille.

Samsung paikkaa huhutusti Galaxy S8:n sormenjälkitunnistinratkaisua iirisskannerin ohella myös nopealla kasvojen tunnistuksella.

Viikonloppuna otsikoihin nousivat myös Samsung-pomon väitetyt puheet koko sormenjälkitunnistuksen jättämisestä pois tulevaisuudessa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  No niin, no, tämä asettaakin tuon Samsung-pomon lausunnon ihan uuteen, ymmärrettävään valoon. Vähän kyllä ihmetystä aiheuttikin, kun ei pankki- yms. tunnistusta vaativat sovellukset tule vielä vuosiin tukemaan mitään iiris-skanneria.

  Kylläpä Samsungia nyt lyödään joka suunnalta, ensin Note -fiasko ja nyt tämä sormenjälkitunnistin. Ei nyt mene sampalla oikein putkeen.

 2. JiiPee83

  Olisivat hionneet rauhassa laitteen kuntoon. Ehkä sitten Note8 saa uudenlaisen tunnistimen. Näyttää siltä että ei ole vieläkään syytä päivittää edge 6:sta uudempaan luuriin sillä markkinoilla ei juurikaan paljonkaan pätevämpiä laitteita ole.

 3. Vili

  Tältä se tosiaan ennakkoon vaikuttikin, että ei ollut taitoa tai ostettavaa tekniikkaa laittaa sitä sormenjälkitunnistinta sinne näyttöön ja siksi ainoa paniikkiratkaisu oli tunkea perinteinen puhelimen taakse.

 4. Ei enää ikinä samsungia!

  Ostin pojalle jouluksi honor 7 liten jossa on tunnistimet sun muut.Puhelin maksoi 179,- ja itselläni on Samsungin S7.Tuota pojan luuria hypistellessäni ja asetuksia kuntoon laittaessani olen siinä sivussa hakannut päätäni seinään ja ihmetellyt miksi maksoin tuosta samban paskasta sen mitä maksoin kun se markkinoille tuli?Ei mitään erikoista koko samsungin paska luurissa mikä selittäisi hinnan sekä päivitykset laahaa puolivuotta perässä!No joo tiedän että joku samsu hörhö tarttuu spekseihin,mutta kun mulla on tietokone pelaamista varten. En ole tällä romulla pelannut mitään eikä kiinnostakkaan mutta poika pelaa omalla honorillaan päivätpitkät eikä ole vielä tullut ulvomaan että joku tökkii tai että akku loppuu jätkä täyttää kuitenkin kohta 13v.Kirjoitukseni on ehkä täysin ohi aiheen mutta miettikää ennen kun hakkaatte rahojanne näihin aivan yli-arvostettuihin paskoihin,niin minä ainakin teen kun tämä itseni kipeäksi maksanu romu antautaa tai syttyy palamaan?Välissä on kuitenkin 500,- joka ei samsungin kohdalla mitenkään lunasta olemassa oloaan.

  • Hendriks

   Minulle näyttö, akunkesto, ja laadukas tuntuma sekä erinomainen kamera ovat tärkeitä,. Nykyään on moni halvempikin puhelin laadukkaasti rakennettu, mutta hyvästä kamerasta saa kyllä pulittaa!. 😕

   • Jaro

    Eli voisit seuraavaksi hyvinkin ostaa joko Honor 8:n tai vieläkin premiumimpaa kaivatessa Huawein P10:n, jonka kamera on ilmeisen laadukas, kun DxOMark sitä kehuu parhaiksi (ei siis parhaaksi), joita ovat testanneet.

    Luurissa kuitenkin 5,1″ näyttö ja 3200mAh akku, mikä on jo lähtökohtaisestikin melkoisen kova kombinaatio, etenkin, kun ottaa huomioon puhelimen latautuvan Mate 9 -sarjan tapaan nopeammin kuin yksikään tällä hetkellä Suomessa myytävä puhelin (mainittakoon, että OnePlus 3T pääsee hyvin lähelle latausnopeudessa) ilman räjähdyksiä, liekkejä tai savua. 600 euroa siitä saa pulittaa, mutta taitaa olla helposti sen arvoinen. Sininen menee ainakin itsellä hankintaan, ehkä kuitenkin Plussana, jossa vieläkin laadukkaampi kamera ja roisketiiviys.

  • Vili

   Ihan hirveä kamera tuossa honor 7 litessä. Kyllä sille hinnalle syitä löytyy.

   Voit tosiaan miettiä että kannattiko ostaa jos et hyödynnä niitä asioita mistä maksoit.

   • Jaro

    Samsungin brändin ja ahneuden tuomaa hinnanlisäystä voi olla toisinaan haastava hyödyntää käytännössä. Siitä syystä S7 edge itselläkin kakkosluurina (jäänyt lojumaan muutama kuukausi oston jälkeen), vaikka puhelinta kuitenkin tulee yleisesti käytettyä kaikkeen mahdolliseen. Käytännön kautta vaan oppi, ettei S7 edge tarjoa lähellekään siitä maksetulle 850 eurolle vastinetta ja siitä syystä S7 edge on siirtynyt hyvin vähäiselle käytölle jäävän kakkospuhelimen rooliin.

    Tietyllä tapaa käy toisinaan jopa sääliksi niitä, ketä laitteen tänäkin päivänä ostavat, kun niin paljon edullisemmin saisi oikeasti hyvän älypuhelimen jos toisenkin.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Hirveä kamera? Katselin muutaman reviewin youtubesta, eikä tuo nyt mitenkään erityisen huono ole. Ihan kohtalaisia räpsyjä sillä saa ja ihan hyvää videokuvaa. Eihän se tietenkään mikään Iphone/S7/P10 tasoa ole, mutta ei ole hintakaan.

    Se toki on selvää, että tässä tapauksessa alkuperäinen kirjoittaja on ylimitoittaut oman puhelintarpeensa ja syyttää siitä nyt samsungia. Pitäisi vähän miettiä, mihin sitä puhelinta tarvitsee ja hankkia puhelin sen mukaan. Eikä mennä suin päin ostamaan lippulaivaa ja sitten jälkeen päin syyttää valmistajaa, kun ei tarvitsekaan lippulaivan ominaisuuksia.

    • Vili

     ”Ihan kohtalaisia räpsyjä sillä saa ja ihan hyvää videokuvaa. Eihän se tietenkään mikään Iphone/S7/P10 tasoa ole, mutta ei ole hintakaan.”

     Nyt ei ollut kyse onko kamera hintaansa nähden hyvä, juurihan sitä verrattiin S7:ään ja kirjoittaja sano, että ei mitään järkeä ostaa S7, että miksi maksaa satoja euroja.

     Toin vain esiin sen, että Samsungin hinta on ihan perusteltu, toki jos et hyvää kameraa tarvi tai about kameraa lainkaan niin ei siitä silloin kannata maksaa, minulle tuo honor 7 liten kamera olisi käyttökelvoton.

     Katsoo nyt tätä videotakin, missä ihmeen satumaailmassa tuo on kuvattu? :) https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=VEJvf93pNi8 eikä tietenkään kannata unohtaa sitä tosiasiaa, että videohan pudottaa freimejä vähän väliä.

     mutta niin halvalla saa mitä saa ja kyllähän se joillekin riittää, monet on kuitenkin valmiita maksamaan extraa siitä vähän paremmasta.

     honor 8:ssa alkaakin sitten jo hintalaatu kohtaamaan huomattavasti paremmin, mutta se on jo mitä tuplat kalliimpi.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Toin vain esiin sen, että Samsungin hinta on ihan perusteltu”

      No eikös tässä juuri ollut kyse siitä, että kirjoittaja ei keksi perustelua Sampan korkealle hinnalle? Säkö tässä oot nyt joku auktoriteetti, joka määrittää, mikä on hyvää ja perusteltua ja mikä ei? Eiköhän jokainen nimenomaan määritä sen itse. Jos se S7:n kameran paremmuus ei kirjoittajan mielestä ole hinnan perustelu niin se ei silloin ole. Jonkun mielestä taas on perusteltua ostaa 7 tonnin Canon, koska ne ompulla otetut läpiterävät räpseet näyttää leivänpaahtimella kuvatuilta.

     • Vili

      Kirjoittaja kyllä puhu aika yleisellä tasolla, ei omalta kohdaltaan

      ”mitään erikoista koko samsungin paska luurissa mikä selittäisi hinnan”

      ”Kirjoitukseni on ehkä täysin ohi aiheen mutta miettikää ennen kun hakkaatte rahojanne näihin aivan yli-arvostettuihin paskoihin,”

      Et sä voi sanoa tuotteesta minkä potentiaalia et hyödynnä, että siinä ei ole mitään mikä selittäisi sen hinnan. Kuten sanottua sille hinnalle kyllä löytyy perusteet, jos ne perusteet ei kohtaa sinun tarpeita niin se on taas ihan toinen asia, et sinä voi haukkua tuotteen hinnoittelua jos et sitä tuotetta hyödynnä.

      Sama kun sanoisin tässä, että ei mitään järkeä kenenkään ostaa esim 1000e kitaraa, alle 200e:lla saa kitaran joka soi. Kuitenkin sen 1000e kitaran hinta on ihan perusteltua ja moni sen ostaa jotka osaa arvostaa sitä mikä siinä maksaa.

Tuoreimmat jutut