Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uuteen iPhoneen tulee ”vallankumouksellinen” 3D-etukamera

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Uusi huippu-iPhone tulee sisältämään myös uudenlaisen etukameran, joka toimii yhdessä infrapunasensorien kanssa. Uutta etukameraa voidaan hyödyntää kasvojentunnistukseen, iirisskannerina sekä erityisissä 3D-selfieissä, kertoo Applen suunnitelmat monesti paljastanut KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo.

Uusi ”vallankumoukselliseksi” mainittu kamera mahdollistaa kaksiulotteisten kuvien yhdistämisen syvyysinformatioon. Se on tulossa osaksi uutta OLED-näytöllistä iPhonea, jonka lähtöhinta on kipuamassa 1 000 dollariin eli jopa kolmanneksen nykyistä iPhone 7 Plussaa korkeammalle.

Samainen Apple-analyytikko paljasti viikko sitten yksityiskohtaisesti kuinka uusi OLED-näyttöpaneeli kattaa tulevassa iPhonessa koko puhelimen etupuolen. 5,8 tuuman näyttöpaneelista 5,15 tuumaa on aktiivista näyttöpinta-alaa, jonka alapuolelle jää kapea Touch ID -kotipainikkeen korvaava toimintoalue. Suuremmasta ja tarkemmasta näytöstä huolimatta uusi OLED-iPhone olisi suunnilleen samankokoinen 4,7 tuuman iPhone 6/6s/7:n kanssa.

Uusi iPhone tulee olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön - alaosa näytöstä on varattu toimintopainikkeille.

Uusi iPhone tulee olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön – alaosa näytöstä on varattu toimintopainikkeille.

Uuden ruostumattoman teräsrunko- ja lasitaustarakenteen, etupuolen kattavan OLED-näytön sekä 3D-etukameran lisäksi iPhone on saamassa myös tuen langattomalle lataukselle.

Ming-chi Kuon Apple-paljastusten menneet näytöt ovat niin kovat, että näitä tietoja voidaan pitää erittäin luotettavina Applen nykyhetken suunnitelmista.

Tunnistaumisen ohella uuden iPhonen 3D-etukamera voisi tulla käyttöön peleissä, joissa pelihahmon naama voitaisiin korvata luontevasti käyttäjän omalla selfie-kuvalla. Tämä on mahdollista uuden kameran tarjoaman paremman hahmotuskyvyn ansiosta.

Näin Kuo kuvailee iPhonen uutta kameratekniikkaa.

Näin Kuo kuvailee iPhonen uutta kameratekniikkaa.

Uuden iPhonen 3D-etukamerassa ollaan hyödyntämässä sensoreita, jotka perustuvat Applen vuonna 2013 ostaman PrimeSense-yrityksen teknologiaan. Lisäksi infrapunalähetin olisi Lumentumin teknologiaa, kuten on aiemmin huhuttu. Itse etukamera olisi Sonyn valmistama ja lisäksi kokonaisuuteen vielä kuuluva infrapunavastaanotin Foxconnin/Sharpin tekemä. Infrapunalähetin lähettäisi signaaleja, joiden takaisin heijastumisen tulevan iPhonen 1,4 megapikselin infrapunavastaanotin tunnistaisi.

Ming-chi Kuon mukaan Apple on vuosia Android-leiriä edellä kehitystyössä 3D-algoritmeissa, jotka mahdollistavat uudenlaisen etukameran seuraavaan iPhoneen.

Tulevina vuosina Kuo povaa 3D-tekniikan tuloa myös takakameroihin, jolloin olisi mahdollista luopua kaksoiskamerasta säilyttäen kuitenkin sen nyt tarjoamat syvyysinformaatioedut.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut