Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tuleva iPhone 8 jälleen huhujen kohteena: jopa 5,8-tuumainen näyttö ja uudentyyppinen sormenjälkitunnistin näytössä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Useiden huhujen ja raporttien perusteella Applen odotetaan julkaisevan ensi syksynä kolme uutta iPhone-mallia. Kaksi niistä, iPhone 7s ja 7s Plus, olisi suoria seuraajia nykyisille iPhone 7- ja 7 Plus -malleille, mutta iPhone 8 olisi sen sijaan täysin uudistunut malli OLED-näytöllä ja erittäin kapeilla näytön reunuksilla. Tuore raportti Kiinasta sekä Applelle juuri myönnetty patentti pönkittävät jälleen näitä huhuja.

Kapeiden näytönreunusten käyttö uudessa iPhone-mallissa edellyttäisi, että Apple hylkäisi erillisen kotinäppäimen, mikä puolestaan edellyttäisi sormenjälkitunnistimen sijoittamista jonnekin muualle, esimerkiksi näytön yhteyteen. AppleInsiderin esittelemä tuore patentti tarjoaa tähän jälleen uuden mahdollisuuden.

Applen aiemmissa patenteissa on esitelty ultraäänellä toimiva sormenjälkitunnistin sekä kapasitiivinen tunnistin, joka sähkövarauksen perusteella tunnistaisi sormenjäljen kosketusnäytön pinnasta. Viimeisin patentti puolestaan perustuu infrapunaan. Siinä näytön alipikseleiden lomaan sijoitetaan infrapunadiodeja.

Patentin takana on alkujaan LuxVue-niminen yritys, jonka Apple osti itselleen vuonna 2014. Järjestelmän ”interaktiiviset pikselit” sisältävät OLED-näytön tyypillisten punaisen, vihreän ja sinisen LEDin lisäksi infrapunalähettimen ja -tunnistimen, ja näitä pikseleitä voidaan käyttää esimerkiksi ympäristön valoisuuden tai vaikkapa juuri sormenjälkien tunnistamiseen.

Muissa iPhone 8 -huhuissa DigiTimes-sivusto vahvistaa jälleen aiempia huhuja kolmesta uudesta iPhone-mallista. Luotettavuudeltaan hieman kyseenalaisena tunnetun DigiTimesin mukaan tulossa olisivat 4,7-, 5,5- ja peräti 5,8-tuumaiset iPhonet. Näistä viimeksi mainittu olisi täysin uudistunut malli, joka käyttäisi runkorakenteissaan lasia ja ruostumatonta terästä. 4,7-tuumainen malli jatkaisi nykyiseen malliin alumiinirungon kanssa, kun taas 5,5-tuumaisen mallin osalta materiaalivalinnat ovat DigiTimesin mukaan vielä epäselvät.

DigiTimes ei ole ainoa taho, joka on maininnut uuden mallin materiaaleiksi lasin ja teräksen, mutta näytön koon osalta on kuultu voimakkaasti keskenään ristiriitaisia huhuja. Joidenkin raporttien mukaan uusi malli olisi ulkomitoiltaan lähellä iPhone 7:ää, mutta sisältäisi noin 5,1-tuumaisen näytön.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut