Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft paljasti Windows 10:n tulevaisuuden

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft on kehittäjätapahtumassaan esitellyt ensimmäisen kerran virallisesti Windows 10:n uutta ilmettä, joka kulkee toistaiseksi Project NEON -nimen alla.

Uusi projekti hienosäätää Windows 10:n ulkoasua tyylikkäämmäksi ja tuo takaisin myös takavuosilta tutun ikkunoiden läpikuultavuuden. Uutena komponenttina käyttöliittymässä on ”akryyli” joka esiintyy läpikuultavana himmennyksenä taustoissa, sivupalkeissa ja sovellusten sisällä. Lisäksi käyttöliittymään eloa tuomaan lisätään uusia animaatioita.

Microsoftin NEON-esittely ei edennyt nyt vielä alkua pidemmälle. Lisää saattaa olla 10. toukokuuta alkaen järjestettävässä Microsoftin vuotuisessa Build-kehittäjäkonferenssissa.

Uutta Windows 10 -sovellusilmettä Project NEONin myötä.

Uutta Windows 10 -sovellusilmettä Project NEONin myötä.

Project NEONin odotetaan tulevan osaksi Windowsia syksyllä odotettavassa Redstone 3 -päivityksessä. Sitä ennen huhtikuussa julkaistavaksi odotetaan Microsoftin jo julkistamaa Creators Update -päivitystä, josta Microsoft on myös jälleen julkaissut uuden esitestiversion.

Tuorein 15025-esiversio Creators Updatesta tuo nyt mukanaan vielä kaksi uutta lisäominaisuutta, Compact Overlay on pieni, jatkuvasti muiden päällä näkyvä ikkuna, jossa voi näkyä esimerkiksi toistettava video tai Skype-videopuhelu. Vastaava ominaisuus tunnetaan usein kuva kuvassa / picture in picture -nimellä.

Lisäksi Microsoft on kertonut nyt jo aiemmin paljastuneesta Dynamic Lock -toiminnosta. Sen on tarkoitus lukita tietokone automaattisesti, kun käyttäjä poistuu koneen luota. Aiemmin arvuuteltiin, millä perusteella lukitus tapahtuu. Nyt asia on selvinnyt: Dynamic Lock lukitsee Windows 10 -tietokoneen, jos Bluetoothilla koneeseen paritettu puhelin ei ole koneen lähellä 30 sekuntiin.

Tulevassa Creators Updatessa Microsoft on panostamassa päivityksen nimen mukaisesti myös muun muassa luomiseen 3D-työkaluilla. Aiemmat esiversiot ovat jo myös kertoneet tulossa olevista pienemmistä muutoksista, kuten sovelluskansioista Käynnistä-valikossa, uudistetusta Windows Defenderistä sekä näytön sinisen valon vähennyksestä. Luomisen ohella yksi tärkeä parannusalue Creators Updatessa on pelaaminen, jolta osin tulossa ovat erityinen suorituskykyä parantava pelitila sekä tuki suoraan Windowsissa Beam-pelilähetyksille.

Viime aikoina Windows 10:n osalta esillä on ollut myös täysin uusi karsittu Windows 10 Cloud -versio, jolla Microsoftin tavoite on esitellä edullisempi versio käyttöjärjestelmästään ja haastaa näin esimerkiksi Googlen Chromebookit. Windows 10 Cloudissa ei pystyisi käyttämään muita kuin Windows Kaupasta ladattavia UWP-sovelluksia. Nyt on käynyt ilmi, että Windows 10 Cloud -versio tulee olemaan päivitettävissä Windows 10 Prohon Kaupan kautta lisämaksulla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Tuorein versio on 15031
  Eikä 25 kuten artikkelissa mainitaan

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Uusi ulkoasu, läpikuultavia ikkunoita ja eläväisiä animaatioita. Huh huh, mitä huikeita teknisiä edistysaskeleita MS taas esittelee.

  ”Microsoftin NEON-esittely ei edennyt nyt vielä alkua pidemmälle.”

  No luonnollisestikaan ei, onhan tuo sen verran uraa uurtavaa teknistä kehitystä, ettei edes MS:n kokoinen talo tuollaisia hetkessä pysty toteuttamaan.

  ”Nyt on käynyt ilmi, että Windows 10 Cloud -versio tulee olemaan päivitettävissä Windows 10 Prohon Kaupan kautta lisämaksulla.”

  No niinpä tietysti. Siinä sitä taas muutamaa ei-niin-teknisesti-orientoitunutta ihmistä tullaa vetämään höpölästä tietokonekaupoilla.

  • Kairaaja

   No eikö tämä koko ala ole kusettamista? Sillä se raha tekee.vedetäähän meitäki kakkosee esim. tämän sivun toimesta, niin ku monen muunkin.

 3. LaDeX

  On kyllä yhtä tyhjän kanssa tuollaisenaan tuo Dynamic Lock. Käytännössä kone siis lukittuu jos poistut kotoa/toimistolta. Bluetoothin kantama kuitenkin kohtalaisen pitkä jos välissä ei ole montaa seinää.

Tuoreimmat jutut