Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10 saa päivityksen ensi vuoden alussa – tällainen on Creators Update: Paint 3D, live-pelilähetykset, tärkeimmät ihmiset tehtäväpalkissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10 Creator's Update

Windows 10:n seuraava isompi päivitys on saapumassa ensi vuoden alussa. Sisäisesti Redstone 2 -päivityksenä tunnettu päivitys kantaa virallisesti nimeä ”Creators Update”. Päivitys tuo uutta niin kolmiulotteiseen luomiseen, pelaamiseen kuin myös eri ihmisten yhdistämiseen.

Päivitys on tulossa tarjolle alkuvuodesta 2017, mutta Windows Insider -ohjelman jäsenet saavat sen jo nyt tällä viikolla.

Nimi, ”päivitys luojille”, viittaa Windowsin lukuisiin tapoihin luoda uutta materiaalia, oli kyse sitten Office-asiakirjoista, kuvista tai muusta.

Ensimmäinen päivityksen kantavista ajatuksista on ”3D:tä kaikille”.

Windows 10 Creator's Update

Esimerkkinä kolmiulotteisuudesta on uusi Paint 3D, uusi versio legendaarisesta Paint-piirustusohjelmasta. Uusi versio mahdollistaa helposti kolmiulotteisten mallien ja asetelmien luomisen.

Paint 3D

Kolmiulotteisuus näkyy vastaavasti myös muissa Microsoftin sovelluksissa, kuten PowerPointissa, jossa voidaan liikuttaa kolmiulotteisia malleja osana diaesityksiä.

Kolmiulotteisuus liittyy läheisesti myös Microsoftin HoloLens-laseihin, joiden avulla edellä mainittuja kolmiulotteisia malleja ja asetelmia voi katsella todellisiin ympäristöihin virtuaalisesti sijoitettuina. Microsoft kertoi myös tilaisuudessaan, että useat PC-valmistajat ovat tuomassa kohtuuhintaisia virtuaalitodellisuuslaseja Windows 10 -käyttöä varten. Näin 3D-uudistuksia pääsee tarkastelemaan täysin virtuaalisissa ympäristöissä.

Tuolit ja oikean reunan hiekkalinna ovat virtuaalisia luomuksia todellisessa ympäristössä, kiitos HoloLensin.

Tuolit ja oikean reunan hiekkalinna ovat virtuaalisia luomuksia todellisessa ympäristössä, kiitos HoloLensin.

Toinen kantava ajatus Creators Update -paketissa on pelaajien ilahduttaminen. Päivitys tuo Windows 10:een uusia mahdollisuuksia lähettää Xbox Liven kautta Beam-pelivideolähetyksiä helposti ja luoda itselle ja kavereille räätälöityjä verkkopeliturnauksia Xbox Live Arenan kautta.

screen-shot-2016-10-26-at-17-43-32

3D-toimintojen ja pelaamiseen liittyvien toimintojen ohella kolmas kokonaisuus päivityksessä on helpompi yhdistäminen eri ihmisiin.

Esimerkiksi tiedostojen jako helpottuu: tiedoston voi vain raahata työkalupalkkiin päivityksen myötä tulevien läheisten ihmisten (MyPeople) kuvakkeiden päälle, lisätä nopean viestin ja lähettää. Microsoft myös suodattaa eri viestien joukosta tärkeimpien ihmisten viestit esille. Tämän osalta aloitetaan sähköpostien ja Skype-viestien suodatuksella, mutta Microsoft on avaamassa mahdollisuuden myös muille sovelluksille.

Lisäksi Windows 10 PC:ssä ovat käytössä tekstiviestit Windows- ja Android-puhelimista jatkossa.

screen-shot-2016-10-26-at-17-55-42

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut