Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudesta Windows 10 -versiosta paljastuivat ensimmäiset kuvat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10.Microsoftin kehittämästä uudesta kevyemmästä Windows 10 Cloud -versiosta on paljastunut nyt ensimmäiset kuvat.

Twitter-käyttäjä adguard jakoi linkin Windows 10 Cloudin asennustiedostoon ja muun muassa MSPoweruser otti tästä hyödyn irti ja tutustui uuteen versioon.

Nimestään huolimatta Windows 10 Cloudilla ei odoteta olevan juurikaan erityisesti tekemistä pilvipalvelujen kanssa. Sen sijaan Windows 10 Cloud on suunnattu kevyeksi ja edullisemmaksi versioksi, jolla Microsoftin tavoite on haastaa erityisesti koulukäytössä suosiotaan nopeasti kasvattaneet Googlen Chromebookit.

Tärkeä ero Windowsin Cloud-versiossa normaalista Windows 10:stä olisi sen tuki vain uusille Universal Windows Platform -sovelluksille, jotka ovat tarjolla Windowsin Kaupassa. Käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet eivät siis tukisi vanhoja muita Windows-sovelluksia. Nykyisin Windows Kauppaan on mahdollista tuoda myös näitä vanhoja Win32-sovelluksia, mutta ilmeisesti ainakaan toistaiseksi Windows 10 Cloud ei tue näitäkään, vaikka sovellukset kaupasta löytyvätkin.

Kun Win32-pohjaista vanhaa Windows-sovellusta yrittää Windows 10 Cloudissa ajaa, saa vain ilmoituksen, ettei sovellus ole suunniteltu tälle Windows-versiolle. Lisäksi mainitaan, että käyttäjän ja tämän tietokoneen suojelemiseksi tämä versio Windowsista on tehty ajamaan vain Windows Kaupan sovelluksia.

Aikataulua Windows 10 Cloudin esittelylle ei vielä tiedetä. Microsoftilta on tulossa huhtikuussa Windows 10:lle merkittävä Creators Update, jonka esiversioista Windows 10 Cloud on nyt paljastunut. Mahdollisesti uudesta versiosta lisää kuullaankin viimeistään huhtikuussa.

Windows 10:n uusi Cloud-versio ei tue kuin Windowsin Kaupasta saatavia sovelluksia.

Windows 10:n uusi Cloud-versio ei tue kuin Windowsin Kaupasta saatavia sovelluksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Reimari

  Synkkä ei kaikille Windows kympeille sen jälkeen kun päivityksen jälkeen katosi kuvakansiosta satoja megoja lomakuvia! Arvatkaapa miltä tuntui, Microsoft?

  Vaihdoin toiseen käyttikseen ja mihinkään mikkisoftaan liittyvään en enää koske pitkällä tikullakaan. Kiitos ja anteeks avautumisesta

  • Juha

   Tyhmyydeltä ei paraskaan käyttis voi suojella. Missä varmuuskopiosi kuvista ovat? ja varsinkin ennen päivityksien ajamista?

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Joo, itsellä kävi sama. Kuvat kansiosta hävisi pari kansiollista kuvia päivityksessä 7->10.
   Mutta kuten tosiaan tuossa jo yllä oleva kommentoi, ei tärkeitä kuvia ja tiedostoja koskaan säilytetä pelkästään yhdessä paikassa. Ihan yhtälailla voi kovon rikkoutuminen viedä tiedostot bittien hautausmaalle. Jos ei ole varmuuskopioita niin ei siitä oikein voi syyttää kuin itseä..

  • KöyhäPappa

   Juu, kuvien varmuuskopiointi todella tärkeää. Alkuperäiset kuvat on usein joko kameran tai puhelimen muistikortilla. Kannattaa käyttää suhteellisen pientä korttia, vaihtaa toiseen ja pistää vanha talteen varmaan paikkaan. Siinä saa helpolla yhdet varmuuskopiot.

   Veikkaisin, että jos kuvat kopioisi tai siirtäisi ennen Windowsin päivittämistä siitä oletuksena olevasta Kuvat-kansiosta johonkin itse tehtyyn kansioon (esim. Kuvakopiot) niille ei kävisi kuinkaan. Ei tietysti käydä muutenkaan, mutta….

Tuoreimmat jutut