Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10:n esiversiossa mukana nyt erityinen pelitila – parantaa suorituskykyä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft julkaisi jälleen loppuviikosta uuden 15019-esiversion Windows 10:n huhtikuussa odotettavasta merkittävästä Creators Update -päivityksestä.

Tuoreimmassa esiversiossa Microsoft on tuonut mukaan erityisesti uudet pelaamiseen keskittyneet toiminnot. Näitä ovat suora tuki käyttöjärjestelmässä Beam-pelilähetyksille, uusi peliasetukset yhteen paikkaan kokoava osio asetuksissa sekä ennen kaikkea pelitila Game Mode.

Game Mode optimoi käyttöjärjestelmän toiminnan pelaamiseen. Ruudunpäivitysnopeudet voivat uuden tilan ansiosta parantua 2-5 prosentilla.

Beam-pelilähetyksen pääsee käynnistämään pelatessa pelipalkista, joka aukeaa Windows + G -näppäinyhdistelmällä.

 

Microsoft esittelee Windowsin uusimman esiversion muita pienempiä muutoksia, kuten yksinkertaisemmaksi uudistuneita yksityisyysasetuksia blogimerkinnässään.

Tulevassa Creators Updatessa Microsoft on panostamassa päivityksen nimen mukaisesti myös muun muassa luomiseen 3D-työkaluilla. Aiemmat esiversiot ovat jo myös kertoneet tulossa olevista pienemmistä muutoksista, kuten sovelluskansioista Käynnistä-valikossa, uudistetusta Windows Defenderistä sekä näytön sinisen valon vähennyksestä, jonka Microsoft nyt uusimmassa esiversiossa nimesi uudelleen Night Lightiksi eli yövaloksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Edward

  Eli siis moodi jossa ei ole samaan aikaan NIIN PALJON ajossa kaikkea sitä roskaa, bloattia ja pakkopäivitystä kuin ”normaalissa” tilassa?

  Nuuskinta tosin pysyy ennallaan. Kannattaa miettiä myös mitä pelaa ja mitä katselee; voi vaikuttaa työnsaantiin tulevaisuudessa. Hallituksen tai yhteiskunnallisten normien arvostelu saattaa hyvinkin johtaa radikaalileimasimeen. Mikä tahansa voidaan tulkita ”vihapuheeksi”. Kansalaisten tiedot ja nettikäyttäytyminen ovat kaupan (halvalla) kaikille halukkaille nyt nuoruudesta lähtien.

  Olisi varmaankin enemmistön mielestä mukava jos vakiona olisi vielä olemassa perusoikeus jota kutsutaan privaattielämäksi vaikka Microsoftin tuotteita käyttääkin.

  Valitse Windows 10, Facebook ja Google jos nimenomaisesti yksityisyys on mielestäsi turhaa ja terrorismin kitkemisen nimeen kaikki ovat lähtökohtaisesti potentiaalisia tähän ja tuohon.

  • Marko

   Tsiisus

  • Hendrik

   Foliohattu tiukemmalle päähän!. 😂

   • aattelepaite

    Kaikki merkit ja nyt jo tapahtuneet muutokset kylläkin ovat sen suuntaisia että ei ehkä kannattaisi vain tyytyä noiden samojen foliojuttujen huuteluun. Ei se meidän kenenkään etu ole että todistetusti yksityisyytemme halutaan poistaa.

    Tämä nykysysteemihän olisi ollut menneiden ihmiskyykytysjärjestelmien kuten Neuvostoliitto, unelma.

 2. Kadri

  windows kymppi karmeampi kuin vista. kaikkea tuputetaan hulluuden partaalle asti ja kaikki kestää sata vuotta kun pitäisi tehdä jotain. myöskään vanhemmat pelit (eivätkä laitteet) toimi tässä kammottavassa tekeleessä!

  kun vain jaksaisi alkaa sen ruljanssin takaisin seiskaan palaamiseen… palautus ei onnistunut

  • SANDY

   Jaa, itellä toimii vanha läppärin romu ja vanhat pelit mm Battlefield 1942, Starwars Battlefront 2 Call of duty World at war ja niin edelleen täysin moitteetta.
   Modeilla ja ilman.
   Kone käynnistyykin nopeammin kuin seiskan aikana.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Itsellä ihan testimielessä ostettu acerin intelin N3050:lla varustettu 11,3″ pikkuläppäri on muuttunut päivitysten myötä lähes käyttökelvottomaksi. Hommasin sen alkukesästä ja silloin se oli vielä ihan soiva peli. Nyt prosessori pyörii 50-70% kuormalla, vaikka mitään ei olisi auki ja vaikka miten yrittäisi tapaa prosesseja. Tehtävälistassa vilahtelee telemetryä ja indeksointia vähän väliä ja kuormittaa prossua jatkuvasti. Pelkkä nettiselailu aiheuttaa prosessorille lähes jatkuvan 100% kuormituksen prosessorin turbotaajuudella. Ennen nettiselailu ei edes saanut prosessoria hyppäämään korkeammalle taajuudelle kuin satunnaisesti.

Tuoreimmat jutut