Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Väitetty kuva Samsung Galaxy S9:n myyntipakkauksesta paljastaa uusia ominaisuuksia – tulossa poikkeuksellinen kamera

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logoSamsungin tulevan Galaxy S9 -huippupuhelimen myyntipakkauksesta on vuotanut väitetty kuva Imgur-kuvapalvelun kautta. Kuvasta keskustelua käydään Reddit-yhteisöpalvelussa.

Kuva voi toki olla taidokas väärennös, mutta äkkiseltään se vaikuttaa melko luotettavalta ja pakkauksessa listatut ominaisuudet järkeenkäyviltä.

Väitetty kuva Galaxy S9:n myyntipakkauksesta.

Väitetty kuva Galaxy S9:n myyntipakkauksesta.

Myyntipakkauksen ominaisuuslistauksen perusteella Galaxy S9 on säilyttämässä edeltäjästä Galaxy S8:sta tutun 5,8 tuuman näytön koon, IP68-luokitellun pölyn- ja vedenkestävyyden, iirisskannerin, 64 gigatavun tallennusmuistin, 4 gigatavun RAM-muistin sekä langattoman latauksen tuen.

Uutta olisivat esimerkiksi Samsungin omistaman AKG:n ”virittämät” stereokaiuttimet.

Mielenkiintoisimmat pakkauksen tiedoista liittyvät kameroihin. Aiemmat huhut ovat kertoneet, että tulevasta Galaxy S9 -huippupuhelinkaksikosta ainoastaan suurempi Galaxy S9+ olisi saamassa taakse kaksoiskameran. Galaxy S9:ssä takakameroita olisi edelleen vain yksi. Pakkauksen mukaan kameran tarkkuus olisi 12 megapikseliä, se olisi varustettu optisella kuvanvakaimella ja kenno edustaisi Super Speed Dual Pixel -tekniikkaa.

Mielenkiintoisin tieto on kuitenkin aukon koko, joka on merkitty F1,5/F/2,4-arvolla. Nähtävästi Samsung voikin olla tuomassa Galaxy S9:een mekaanisesti muuttuvan aukon koon, joka nähtiin jo sen viime vuoden lopulla Aasian markkinoille esittelemässä simpukkamallisessa W2018-puhelinmallissa. W2018:ssa on juurikin samat vaihtoehtoiset f/1,5- ja f/2,4-koot aukolle tarjoava kamera.

Suuremmasta aukon koosta (f/1,5) on apua hämäräkuvauksessa sen päästäessä enemmän valoa kameraan. Pienempi aukon koko (f/2,4) puolestaan mahdollistaa paremmin valaistuissa tilanteissa kuvatessa paremman syväterävyyden, jossa myös kauempana olevat kohteet ovat kuvassa teräviä.

Tiettävästi ennen Samsungin W2018:aa edellisen kerran vastaavalla tavalla muuttuva aukon koko älypuhelimissa on nähty Nokian muinaisessa Nokia N86 8MP:ssä.

Lisäksi vuotaneessa pakkauksessa mainitaan myös Super Slow-mo, joka viittaa videokuvaukseen. Galaxy S9:n on jo aiemmin huhuttu saavan hetkellisesti jopa 1 000 kuvaan sekunnissa nopeudeltaan yltävän videokuvauksen. Tämä mahdollistaa videoiden toistamisen hidastamisen vielä yli nelinkertaisesti enemmän 30 kuvan sekuntinopeuteen kuin mitä tähän asti 240 kuvan enimmäissekuntinopeudella on ollut mahdollista liikkeen pysyessä silti videolla sulavana. Sony on aiemmin esitellyt useissa älypuhelimissaan vastaavan 960 kuvan sekuntinopeuden kameran.

Myyntipakkauksen mukaan etukamera Galaxy S9:ssä on säilymässä tarkkuudeltaan 8 megapikselin automaattitarkenteisena kamerana.

Samsung Galaxy S9:n design aiemmin julkaistussa OnLeaksin kuvassa.

Samsung Galaxy S9:n design aiemmin julkaistussa OnLeaksin kuvassa.

Miltä Galaxy S9 ja Galaxy S9+ näyttävät? Katso tästä juttu aiemmasta paljatuksesta!

Aiemmat huhut ovat kertoneet Galaxy S9+:n muistuttavan muuten Galaxy S9:ää, mutta tulevan suuremmalla 6,2 tuuman näytön koolla, kaksoiskameralla takana sekä 6 gigatavun RAM-muistilla. Lisäksi akun kapasiteetti lienee edelleen suurempi samalla tavalla kuin on Galaxy S8+:ssa ja Galaxy S8:ssa. Huhuissa Galaxy S9:n on arveltu sisältävän 3 200 milliampeeritunnin akun, joka on 200 milliampeerituntia Galaxy S8:aa enemmän.

Ulkoisesti Samsungin Galaxy S9 -puhelinten odotetaan säilyvän lähes ennallaan Galaxy S8 -puhelimiin verrattuna. Näytön alareunus kuitenkin kaventuu hieman, joten puhelimet voivat olla marginaalisesti edeltäjiään pienikokoisempia. Sisuksiinsa molemmat puhelimet ovat Euroopan markkinoilla saamassa Samsungin jo esittelemän uuden Exynos 9810 -järjestelmäpiirin, joka tuo lisää suorituskykyä monessa eri suhteessa.

Samsung tulee julkistamaan Galaxy S9 -älypuhelimensa helmikuun lopulla Mobile World Congressin yhteydessä Barcelonassa. Julkistus tapahtuu näin mitä todennäköisimmin sunnuntaina 25. helmikuuta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Parempi hypätä tämän yli, seuraava malli tuo varmasti jotain oikeasti uutta!.

  • Hendriks

   juu, parempi olis vaan hypätä!.

  • :)

   Ja ethän sinä voi ostaa kuin 16:9 kuvasuhteella.

   • Hendriks

    Kommentoi uutista, älä toisia!. Trolli, 🙄.

    • Hendriks

     Trolli, 🙄.

    • :)

     Ei toisesta kommentointi ole trollaamista. Opettele käyttämään välimerkkejä oikein apina.

   • Pekka

    Vain 16:9 ja joko Full HD tai Ultra HD kelpaa minulle.
    Laitteen pitää olla TV yhteensopiva kuvapiste kuvapisteeltä
    tai sitten 1:2 tahi 2:1 sovituksella (tai just 1:1) eli
    joka toinen vaaka- ja pystyrivi joko puuttuu tai on tuplattu
    (riippuen siis myöskin käytetystä televisiosta).

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Olen samaa mieltä. Tän yli vielä hypätään ja katsotaan, miten maailma makaa reilun vuoden päästä.

 2. Virheenkorjaaja

  S8 myyntipakkauksen mukana tulee myös AKG nappikuulokkeet. Ei siis liene uutuus.

 3. Azazel

  Hyppään tän yli ja ostan vasta S10 vuoden päästä 😊

 4. passe

  No, ei kyllä aiheuta mitään intohimoja. Toisaalta eihän puhelinten pitäisikään. ;)

Tuoreimmat jutut