Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung julkisti Exynos 9810:n – tulevien Galaxy S9 -huippupuhelinten aivoiksi tuleva piiri lupaa paljon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin uusi Exynos 9810 -järjestelmäpiiri.

Samsungin uusi Exynos 9810 -järjestelmäpiiri.

Samsung on julkistanut tietoja uudesta Exynos 9810 -järjestelmäpiiristään. Exynos 9810 tulee löytymään ensimmäisenä Samsungin uusista kevään aikana esiteltävistä Galaxy S9 -huippupuhelimista.

Exynos 9810 sisältää Samsungin uusia kolmannen sukupolven Exynos M3 -suoritinytimiä, joiden enimmäiskellotaajuus yltää jopa 2,9 gigahertsiin. Lisäksi käytössä on ARMin uusi DynamIQ-arkkitehtuuri kuten myös Qualcommin uudessa Snapdragon 845:ssä.

Neljän Exynos M3 -ytimen rinnalla Exynos 9810 sisältää neljä virtapihimpää ARM Cortex-A55 -ydintä 1,9 gigahertsin kellotaajuudella.

Samsungin mukaan Exynos 9810 yltää jopa tuplasti edeltäjää parempaan suorituskykyyn yhden ytimen suorituskyvyssä ja 40 prosentin parannukseen moniydinsuorituskyvyssä. Tarkkoja yksityiskohtia ei kuitenkaan vielä tiedetä. Erityisesti mainostettu yhden ytimen suorituskyvyn tuplaantuminen olisi merkittävä loikka ja enemmän mitä kilpailevissa järjestelmäpiireissä on viime aikoina nähty.

Grafiikkasuorittimena Exynos 9810:ssä on ARMin Mali-G72, joka on aiemmin tuttu Huawein uusimmissa huippupuhelimissa käytetystä Kirin 970:stä. Samsung hyödyntää 18 ytimen ratkaisua ja kertoo grafiikkasuorituskyvyn parantuneen edeltävästä huippu-Exynoksesta 20 prosenttia.

Samsung kertoo parantaneensa myös piirinsä tekoälyyn liittyviä koneoppimiskykyjä, mutta piiri ei nähtävästi sisällä kuitenkaan erillistä neuroverkko-osiota toisin kuin Applen A11 Bionic ja Huawein Kirin 970.

Exynos 9810 sisältää myös kategoriaa 18 tukevan, 1,2 gigabittiin sekunnissa latausnopeudessa yltävän 4G LTE -modeemin, joka tukee jopa kuuden operaattoritaajuuden yhdistämistä sekä 256-QAM-modulointia, nyt myös lähetyksessä, joka nostaa lähetysnopeuden enintään 200 megabittiin sekunnissa.

Exynos 9810:n sisältämä kuvasignaaliprosessori puolestaan tukee 24 megapikselin taka- ja etukameraa. Vaihtoehtoisesti tuettuna on 16+16 megapikselin kaksoiskamera.

Exynos 9810 valmistetaan toisen sukupolven 10 nanometrin 10LPP-tuotantoprosessilla. Uusi tuotantoprosessi itsessään mahdollistaa 10 prosenttia lisää suorituskykyä tai 15 prosentin vähennyksen virrankulutuksessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ei taida pärjätä A11:lle, 😕.

    • Azazel

      ei ole väliä pärjääkö. Ei niitä eroja perus käytössä huomaa

Tuoreimmat jutut