Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Taas jouduttiin Apple-kauppa tyhjentämään: iPhone-akku savusi myös Espanjassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Valencian Calle Colónin Apple-kauppa.

Valencian Calle Colónin Apple-kauppa.

Myös Espanjassa, Valenciassa sijaisevassa Applen Calle Colónin kaupassa on sattunut kaupan tyhjentämiseen johtanut iPhone-akun kärähtäminen.

Uuden tapauksen huomioarvoa nostaa se, että se tapahtui vain päivää myöhemmin kuin edellinen tapaus Zürichissä, Sveitsissä.

Paikallismedian mukaan iPhone-akku pamahti kello 13.30 paikallista aikaa Valencian Apple-kaupassa, kun sen parissa tehtiin huoltotöitä. Tuloksena oli runsaasti savua. Kuten myös Zürichissä, Apple-kaupan työntekijät onnistuivat sammuttamaan käryttävän akun hautaamalla sen hiekkaan sekä huolehtivat pikaisesta tuuletuksesta iikkunat avaamalla.

Tällä kertaa myös vammoilta vältyttiin. Aiemmassa Zürichin tapauksessa puhelinta huoltanut henkilö sai käsiinsä lieviä palovammoja ja seitsemän henkilöä hoitoa paikan päällä savua hengitettyään.

Zürichissa akku pamahti iPhone 6s Plussasta, mutta Valencian kaupan osalta ei tiedetä, minkä iPhone-mallin akusta oli kyse.

Apple on noussut otsikoihin viime aikoina iPhonen akkujen takia. Apple myönsi hidastavansa tarkoituksellisesti hetkellisesti suorituskyvyltään heikentyneellä varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa laitteiden odottamattomien sammumisten estämiseksi. Asiasta nousseeseen kohuun Apple vastasi muun muassa laskemalla akunvaihdon hintaa reilusti.

Apple-kaupoissa lieneekin riittänyt nyt kiirettä akkujen vaihdossa. Se saattaa olla osasyy huoltotoimenpiteiden aikana tehtyihin mahdollisiin virheisiin, joiden takia akut ovat voineet pamahdella niin Sveitsin kuin Espanjan Apple-kaupoissa vain parin päivän sisällä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. YksVaan

  oliko kaupassa siis valmiina ämpärillinen hiekkaa?

  • Jokke85

   Tämä on valtuutetuissa huolloissa pakollinen, hiekka tukahduttaa palon.

 2. Ihonor

  Paskaa kiinalaatua saa vain Applelta, parasta kiinalaatua honorilta (huawei) ja xiaomilta

  • Hendriks

   Laadukasta spywarea vain kiinalaisvalmistajilta!. 😂

  • kk

   Joo, huollon särkemä akku kertookin ihan hirveän paljon itse akun laadusta.

 3. Ismo

  Mielenkiintoinen tämä mikä nykyään määritellään putkeksi. Tulosruudussa Jokereilta katkaistiin eilen kahden ottelun voittoputki. Ja nyt jutun sävystä voisi päätellä että olisi kysymys suuremmastakin ongelmaryöpystä kuin KAHDESTA tapauksesta. Applella selvästikin menossa akkujen räjähtelyputki!

Tuoreimmat jutut