Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen macOS:stä paljastui taas salasana-aukko – tällä kertaa tosin huomattavasti viime kertaa vähämerkityksellisempi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

macOS High Sierra.

macOS High Sierra.

Applen macOS-käyttöjärjestelmän turvallisuus joutui loppuvuodesta lähes täysin naurunalaiseksi, kun käyttöjärjestelmästä paljastui käsittämättömän helposti hyödynnettävä mahdollisuus ohittaa salasanakysely ja päästä kirjautumaan koneelle.

Nyt macOS High Sierrasta, mukaan lukien sen viimeisin julkaisuversio macOS 10.13.2, on jälleen paljastunut uusi salasana-aukko, kertoo MacRumors-sivusto. Tällä kertaa kyse on kuitenkin huomattavasti vähemmän vakavasta tapauksesta.

Open Radarissa kirjatun bugiraportin perusteella on tullut tietoon, että pääkäyttäjän oikeuksilla macOS:ää käyttävä voi ohittaa App Storen asetusten tavallisesti käyttäjän salasanaa vaativan kyselyn. Järjestelmäasetuksissa App Store -osion asetuksia muuttamaan pyrittäessä pääkäyttäjän antamana salasanaksi kelpaa mitä tahansa ja pääsy muuttamaan asetuksia aukeaa.

Koska haavoittuvuuden hyväksikäyttö vaatii pääkäyttäjänä toimimisen, jäävät sen todelliset vaikutukset todennäköisesti varsin mitättömiksi.

Suurin vaikutus onkin laajempi, Applen macOS:n turvallisuuden joutuessa jälleen kyseenalaiseksi.

Apple on jo nähtävästi korjannut aukon macOS:n uudemmassa beetatestattavassa macOS:n 10.3.3-versiossa, joten korjaus myös julkaisuversioon lienee luvassa heti seuraavassa päivityksessä. Aukko ei myöskään koske High Sierraa edeltäneitä vanhempia macOS-versioita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Kuka nyt enää mitään salasanoja käyttää? Apple luopuu niistä ekana, kuten disketeistä ja dvd-asemista. Feisiideetä se olla pitää!

  • Hendriks

   Ennemmin salasanoja kuin face kuvaa itsestä!.

   • Hendriks

    Trolli,.

Tuoreimmat jutut