Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-kauppa jouduttiin evakuoimaan Zürichissä – syynä savuava iPhone 6s Plussan akku

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Zürichin Apple-kauppa, jossa akku kärähti.

Zürichin Apple-kauppa, jossa akku kärähti.

Apple-kauppa Zürichissä, Sveitsissä jouduttiin tyhjentämään sen jälkeen, kun iPhone 6s Plussan akku alkoi kärytä ja savuttaa kaupassa huoltotoimenpiteitä suoritettaessa.

Suuria vahinkoja episodissa ei syntynyt. Puhelinta huoltanut teknikko sai kuitenkin lieviä palovammoja käteensä, minkä lisäksi seitsemää ilmeisesti savua hengittänyttä henkilöä hoidettiin paikan päällä. Yhteensä noin 50 asiakasta ja työntekijää poistuivat kaupan tiloista ulos. Paikalle saapuivat niin poliisi, palokunta kuin myös useita ambulansseja.

Apple on noussut otsikoihin viime aikoina iPhonen akkujen takia. Apple myönsi hidastavansa tarkoituksellisesti hetkellisesti suorituskyvyltään heikentyneellä varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa laitteiden odottamattomien sammumisten estämiseksi. Asiasta nousseeseen kohuun Apple vastasi muun muassa laskemalla akunvaihdon hintaa reilusti.

Apple-kaupoissa lieneekin riittänyt nyt kiirettä akkujen vaihdossa. Zürichin tapauksessa akkua oltiin tiettävästi juuri poistamassa laitteesta sen alettua savuttamaan. Tarkempaa syytä ei ole vielä tiedossa. Akku on voinut vioittua esimerkiksi iskun seurauksena.

Poliisi on kiitellyt Apple-kaupan työntekijöitä tilanteen ansiokkaasta hoitamisesta – asiakkaiden vikkelästä ohjaamisesta ulos, savuavan puhelimen peittämisestä hiekalla ja ilmanvaihdon kääntämisestä täysille savun poistamiseksi tiloista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. iHonor

  Perus Apple, nothing new

 2. iHonor

  Apple varmaan sonoo nyt asiakkaalle kenen luuri se oli että ei korvaa koska oli käyttänyt sitä väärin jonka takia akku kärähti vaikka kaikki nyt sen tietää että vika on Applen olemattomassa laadunvalvonnassa.

 3. Samu Uusi-Heikkilä

  Hei,

  Oleellista tässä uutisoinnissa olisi tietää että onko käryävässä laitteessa ollut tarvike tai mahdollisesti piraatti akku eikä Applen alkuperäinen akku….

  • Iama Nieger

   Olisiko sitä edes korjattu jos olisi ollut piraattiakku? Tiedätkö miten takuu toimii?

 4. Kuulostelija

  Hauskaa puuhaa tuo akkujen vaihto. Seurasin sivusta viime syksynä kun kaveri tietäväisenä vaihtoi iPhone 5c’n akkua. Kaikki meni mallikkaasti siihen asti kun hän sai jollain tavalla tökättyä akkuun reiän. Siinähän tuli kiire keittiön pöydältä parvekkeelle ja akku todella kärähti, mutta känny toimi kuitenkin uudella akulla.

  Mitä opimme? Ne pienet akkulusikat ovat liian heikkoja akun kampeamiseen kolostaan, tarkista et työkalupakin vanhasta yleiskäyttöveitsestä ei törrötä pientä metallin siivua joka menee akun nahasta läpi ja tekee oikosulun.

  Nyt jo naurattaa, mutta silloin oli kyllä tosi edessä, tapahtuma oli samaa luokkaa kuin ois sytyttänyt pienen raketin kourassaan.

  Onneksi Androideissa ei ole tuota ongelmaa. En kyllä heti muista yhtään kaveria joka olisi vaihtanut puhelimeensa uutta akkua. Yksi tosin harkitsi ja sanoi et eihän se nyt voi olla niin, että kun autosta on tuhkakuppi täynnä, niin se joutaa kierrätykseen. En muista mikä merkki, ei ollut Sony, Samsung tai LG, mutta siitä särkyi lasi ja se oli sen tarinan loppu.

  • SANDY

   Ite käytän akkujen irrotukseen pinsettejä, akku teipit saa vedettyä niillä helposti pois ilman että akkua tarvii kaivaa ulos kolostaan.

 5. Modulus

  Akku mitä todennäköisemmin taipunut irrotusprosessissa, tämä johtanut oikosulkuun akun sisällä keinojen rikkouduttua. Näin voi tapahtua oli merkki mikä hyvänsä.

Tuoreimmat jutut