Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung ja Xiaomi liittymässä mukaan uudenlaisten Windows-tietokoneiden valmistajiksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ARM-pohjaiset Windows-kannettavat erottuvat aiemmasta monin eri tavoin.

ARM-pohjaiset Windows-kannettavat erottuvat aiemmasta monin eri tavoin.

Ensi vuosi tulee tuomaan markkinoille uudenlaiset Windows 10 -tietokoneet varustettuina ARM-pohjaisilla suorittimilla.

Verrattuna tähän asti Windows 10 -laitteista löytyneisiin perinteisiin tietokoneiden x86-suorittimiin tuovat älypuhelimista tutut ARM-pohjaiset suorittimet ja järjestelmäpiirit kannettaviin tietokoneisiin huomattavasti pienemmän virrankulutuksen, mahdollistaen kevyemmät laitteet tai huomattavasti pidemmän akunkeston, sekä jatkuvan 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyden. Kolmas merkittävä etu on välitön herääminen käyttöön valmiustilasta.

Ensimmäisenä uusia Windows 10 ARM -tietokoneita odotetaan Asukselta sekä HP:lta, jotka ovat jo ensiesitelleet tulevat NovaGo ja Envy x2 -uutuutensa. Lisäksi aiemmin Lenovon on vahvistettu liittyvän mukaan.

Nyt Fudzilla-sivusto kertoo Windows 10 ARM -tietokoneita olevan tulossa myös ainakin Samsungilta sekä Xiaomilta. Älypuhelimissa vahvojen valmistajien mukaantulo ei ole yllätys. Laitteet perustuvat niille pitkälti tutulle tekniselle pohjalle, minkä lisäksi jälleenmyyjiksi ovat tulossa myös älypuhelinvalmistajille tutut teleoperaattorit.

Ensimmäiset Windows 10 ARM -tietokoneet perustuvat Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriin, joka on tuttu monista Android-huippupuhelimista tältä vuodelta. Myöhemmin ensi vuoden aikana uusia laitteita on luvassa myös seuraavan sukupolven Snapdragon 845:llä.

Uudet tietokoneet on varustettu Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversiolla, jonka voi kuitenkin päivittää ilmaiseksi Proksi. Koneissa voivat toimia kaikki tutut Windows-sovellukset, niin Kaupasta kuin muutenkin asennetut. Käyttöjärjestelmä ja osa sovelluksista voi olla uudelleen käännetty ARM-pohjaisiksi, ja loput toimivat saumattomasti taustalla toimivan emulaattorin avulla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Henrik1

    Hyvä (Xioaomi 👍), 🤗. Huawei mukaan myös, ☺️

Tuoreimmat jutut