Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensimmäisiä Windows 10 ARM -tietokoneita ei välttämättä kannata ostaa – parempaa luvassa lähes saman tien

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Markkinoille on tulossa uudenlaisia Windows 10 -tietokoneita varustettuna ARM-pohjaisella suorittimella.

Verrattuna tähän asti Windows 10 -laitteista löytyneisiin perinteisiin tietokoneiden x86-suorittimiin tuovat älypuhelimista tutut ARM-pohjaiset suorittimet ja järjestelmäpiirit kannettaviin tietokoneisiin huomattavasti pienemmän virrankulutuksen, mahdollistaen kevyemmät laitteet tai huomattavasti pidemmän akunkeston, sekä jatkuvan 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyden. Kolmas merkittävä etu on välitön herääminen käyttöön valmiustilasta.

Ensimmäisenä markkinoille ovat tulossa jo ensiesitellyt Asus NovaGo ja HP Envy x2. Näillä näkymin niiden markkinoilletulo tapahtuu keväällä, eli kenties joskus maalis-huhtikuussa.

Asus NovaGo.

Asus NovaGo.

HP Envy x2.

HP Envy x2.

NovaGo ja Envy x2 on varustettu Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä, joka älypuhelimissa on ollut käytössä jo viime keväästä lähtien. Myyntiin tullessaan niissä on siis sisällä vuoden vanhaa tekniikkaa.

Qualcomm on jo esitellyt Snapdragon 845:n, joka älypuhelimiin on tulossa myös jo muutaman kuukauden sisällä, suunnilleen samoihin aikoihin Snapdragon 835:llä varustettujen Windows 10 ARM -kannettavien toimitukset alkavat.

Fudzilla-sivuston haastattelema Qualcomm-johtaja Cristiano Amon on kertonut Snapdragon 845:llä varustettujen Windows 10 -tietokoneiden olevan tulossa puolestaan vuoden 2018 toisella puoliskolla. Toki tämä voi tarkoittaa vaikkapa niiden saapumista myyntiin vasta joulukuussa, mutta Fudzilla epäilee tähtäimessä olevan uutuuksien esittely jo koulujen paluusesonkiin alkusyksystä. Voikin siis olla, että ensimmäiset Windows 10 ARM -tietokoneet saavat vain reilun kolmen kuukauden päästä seuraajia jo huomattavasti tehokkaammalla, vuotta uudemmalla piirillä varustetuista tietokoneista.

Kun aikaväli voi jäädä näin lyhyeksi, ensimmäisten Windows 10 ARM -tietokoneiden hankintaa kannattaa harkita kahdesti. Varsinkin, kun Windows 10:n pyörittäminen on vielä Snapdragon-huippupiireillekin eri tavalla raskasta kuin älypuhelinohjelmistojen, ja tehokkaampi suoritin tuo näin vielä merkittävää todellista jokapäiväistä hyötyä.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Lagia odotettavissa, 🤔.

  • Hendriks

   Hendriks odotettavissa, 🤔.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Skootterin moottori henkilöautoon. Sama asia.

 3. KIME1980

  Edelleen odottelen että tekevät näihin läppäreihin oman prossun esim. SD950 jossa 8xA75 max kelloilla.

Tuoreimmat jutut