Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vivo ehtii ensimmäisenä: näyttöön integroitu sormenjälkilukija tulossa seuraavaan lippulaivamalliin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Vastoin joitakin arvailuja, kiinalainen älypuhelinvalmistaja Vivo on ehtimässä ennen Samsungia julkaisemaan ensimmäisen, näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa kantavan puhelimen. Lähes varmasta tiedosta uutisoi ensimmäisenä Forbes.

Synaptics ilmoitti hiljattain, että yksi maailman suurimmista älypuhelinvalmistajista julkaisisi puhelimen sen kehittämällä näyttöön integroidulla sormenjälkilukijalla ensi vuonna. Forbes-lehti sai käsiinsä Vivon ensi vuoden alkupuolelle odotettavan huippumallin prototyypin, joka lähes varmuudella vahvistaa uudenlaisen sormenjälkilukijan tulemisen.

Näyttöön integroitu sormenjälkilukija koostuu pienestä, Vivon tapauksessa AMOLED-näytön alle asennettavasta laitteesta, joka tunnistaa sormenjäljen samalla kun se heijastuu näytön pikseleihin. Tämä tarkoittaa sitä, että teknologian toimimiseksi luettavan sormen tulee olla jollakin lailla valaistu. Todennäköisimmin ongelma hoidetaan aktivoimalla osa näytöstä aina, kun sormenjälki halutaan lukea. Uudenlainen lukija ei yllä nopeimpien perinteisten kilpakumppaniensa tasolle nopeudessa, mutta 0,7 sekunnin toiminta-aika on silti huomattavasti esimerkiksi kasvojen tunnistamiseen perustuvaa teknologiaa nopeampi.

Näin ollen, vastoin aiempia arvailuja, Vivo ehtinee lähes varmuudella ensimmäisenä julkaisemaan näyttöön integroidulla sormenjälkilukijalla varustetun puhelimen, jonka valmistaa Synaptics, ei Qualcomm, kuten aiemmin huhuttiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mies

    Kiinalaiset kopioi kaiken,ei kun…

  2. Juha

    Kolmen vuoden päästä Apple tuo sen markkinoille ensimmäisenä maailmassa, ei kun…

Tuoreimmat jutut