Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google julkaisi Android 8.1:n

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android Oreo.Google on julkaissut Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäversion.

Android 8.1:n saavat nyt päivityksenä Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player ja Pixel C.

Android 8.1 jatkaa kehitystä Android 8.0 Oreosta eteenpäin ja on tyypillinen pienempi päivitys. Merkittävin uusi asia Android 8.1:ssä on uusi neuroverkkorajapinta, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille raskasta laskentatehoa vaativien koneoppimistoimintojen helpomman hyödyntämisen.

Android 8.1:n uutta neuroverkkorajapintaa voidaan hyödyntää vaikkapa kuvien luokitteluun, käyttäjän toiminnan ennustamiseen tai hakukyselyyn vastaamiseen älykkäällä tavalla. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat toteuttaa jotkin aiemmin omilla palvelimillaan toteuttamista toiminnoista suoraan itse laitteessa, mikä pienentää viiveitä, tuo toiminnot käyttöön myös ilman verkkoyhteyttä ja voi parantaa myös nopeutta. Sovelluskehittäjien etu on myös palvelinkuluissa säästäminen, kun laskenta siirtyy pilvestä käyttäjien laitteisiin.

Googlen uusissa Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelimissa Android 8.1 tuo käyttöön otettavaksi myös niiden sisältämän erillisen Pixel Visual Core -piirin ja niiden kameroiden toiminnan pitäisi jatkossa tämän myötä parantua sekä nopeutua. Google on sisällyttänyt uusimpiin älypuhelimiinsa järjestelmäpiirin rinnalle erillisen, ennen kaikkea kuvankäsittelyyn optimoidun piirin. Se nopeuttaa HDR+:n käyttöä kuvauksessa näissä puhelimissa. Pixel 2 -puhelimissa Android 8.1 tuo myös uusia näytön väriasetusvaihtoehtoja.

Tuetut Bluetooth-laitteet pystyvät myös kertomaan Android 8.1:ssä pika-asetuksissa niiden akussa jäljellä olevasta varauksesta. Lisäksi Pixel 2 -puhelimista tuttuja käyttöliittymämuutoksia, kuten kotinäkymän alareunan uusi hakupalkki ja vilkaisumuistutus-widget, tulevat aiempiin laitteisiin.

Lisäksi Android 8.1 tuo lukuisia pienempiä lähinnä pinnan alla tapahtuneita sovelluskehittäjille uusia mahdollisuuksia tuovia uudistuksia. Tällainen on esimerkiksi eri sovelluspakettien suuntaus vähäisen ja normaalin RAM-muistin laitteille, jolloin pienemmällä RAM-muistimäärällä varustetuille laitteille voidaan jaella niille optimoitu sovellusversio. Myös Android 8.0:ssa esiteltyä käyttöjärjestelmän tasoista automaattisen tietojen täytön Autofill-kokonaisuutta on kehitetty eteenpäin usein parannuksin. Yksityiskohtaista tietoa Android 8.1:n tuomista muutoksista löytyy Androidin kehittäjäsivuilta.

Mukana on myös virhekorjauksia, kuten Nexus 5X:ssä korjaus äänen kuulumattomuuteen kaiuttimesta sekä Pixel 2:ssä ja Pixel 2 XL:ssä äänen puuroutumiseen videota toistettaessa.

Käyttäjille näkyviä ovat myös pienet, mutta tärkeät muutokset Androidin emojeissa. Google on muun muassa nettikohun jälkeen korjannut hampurilais- ja olutemojinsa.

Android 8.1:n rinnalla Google lanseerasi tänään myös uusiin edullisiin älypuhelimiin suunnatun Android Gon.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Luurix2

    Ei latautunut vielä ainakaan Nexus 5X:lle.

Tuoreimmat jutut