Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google mullistaa halvat älypuhelimet: Android Gon valmistuminen tuo edullisia Android Oreo -älypuhelimia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google ensiesitteli Android Gon jo toukokuussa. Nyt siitä on tullut valmis käyttöön otettavaksi.

Google ensiesitteli Android Gon jo toukokuussa. Nyt siitä on tullut valmis käyttöön otettavaksi.

Google on lanseerannut tänään aiemmin toukokuussa Google I/O -tapahtumassa ensiesittelemänsä Android Oreon Go-version yhdessä Android 8.1:n tänään tapahtuvan julkaisun kanssa. Android Go on suunnattu erityisesti edullisiin Android-laitteisiin.

Android Go -ohjelmassa käyttöjärjestelmä on optimoitu toimimaan laitteissa, joissa on RAM-muistia 512 megatavua tai yksi gigatavu.

Android Go koostuu kolmesta osasta. Käyttöjärjestelmä on kehitetty halpaa tekniikkaa käyttäviin, vähätehoisiin laitteisiin. Googlen omat sovellukset on myös muokattu vähemmän dataa liikuttaviksi, ja kolmannen osapuolen sovelluksille esitellään räätälöity Google Play -kauppa, jossa nostetaan esille Android Go -ohjelmaan sopivia sovelluksia. Ne toimivat heikkotehoisilla laitteilla ja liikuttavat vähemmän mobiilidataa.

Googlen mukaan uudessa Android Go -versiossa sovellukset avautuvat edullisilla laitteilla jopa 15 prosenttia nopeammin.

Android Go pyrkii säästämään muun muassa tallennusmuistin käytössä.

Android Go pyrkii säästämään muun muassa tallennusmuistin käytössä.

Google on itse kehittänyt sovelluksistaan versioita, jotka esimerkiksi auttavat vähentämään mobiilidatan tarvetta. Chrome-selaimen Data Saver voi esittää verkkosivuista yksinkertaistettuja sivuja, kun taas YouTube Go voi esimerkiksi tarjota videoista esikatseluja kuvien muodossa sekä antaa ladata videoita offline-tilassa katseltavaksi halutulla laadulla ja datamäärällä. Lisäksi Googlen optimoidut sovellukset vievät puhelimesta jopa 50 prosenttia vähemmän tallennusmuistia. Mukana on esiasennettuna pitkä lista optimoituja sovelluksia: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome ja uusi Files Go -tiedostonhallinta.

Google Play -kaupan Go-versio suosittelee sille optimoituja, edullisempien laitteiden pienemmät resurssit huomioiden suunniteltuja sovelluksia.

Google Play -kaupan Go-versio suosittelee sille optimoituja, edullisempien laitteiden pienemmät resurssit huomioiden suunniteltuja sovelluksia.

Kolmantena kuvaan astuvat kolmannen osapuolen sovellukset, jotka on optimoitu toimimaan vähällä RAM-muistilla ja heikkotehoisilla suorittimilla sekä liikuttamaan mahdollisimman vähän mobiilidataa. Näitä sovelluksia varten Android Go saa oman räätälöidyn Google Play -sovelluskaupan, jossa optimoidut sovellukset nostetaan paremmin esille.

 

Googlen mukaan sen laitevalmistajakumppanit voivat pian tuoda markkinoille edullisia laitteita uuteen järjestelmään perustuen. Ensimmäisten laitteiden pitäisi löytyä kaupoista jo tulevien kuukausien aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut