Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Apple osti podcast-hakukonekehittäjän Pop Up Archiven

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Store.

Apple on väitetysti ostanut Oaklandilaisen äänityökalujen kehittäjän Pop Up Archiven, joka on parhaiten tunnettu hiljattain suljetusta podcastien hakukoneesta, audiosear.ch-sivustosta. Kaupan avulla Applen uskotaan haluavan vahvistaa omaa podcast-palveluaan.

Alun perin Pop Up Archive on perustettu marraskuussa 2012 Anne Woottonin ja Bailey Smithin toimesta. Yrityksen kehittämä audiosear.ch-sivusto esitteli aikoinaan Buzz Score -pisteytysjärjestelmän, joka perustui iTunes-listaukseen ja arvosteluihin. Edellä mainittujen avulla audiosear.ch nosti esille suosittuja podcast-lähetyksiä.

Vielä tämän vuoden huhtikuussa audiosear.chin toimintoja kehitettiin aktiivisesti Pop Up Archiven toimesta. Tasan viikko sitten sivusto kuitenkin suljettiin ja tällä hetkellä esillä on ilmoitus  toiminnan loppumisesta.

Applen puolelta väitteitä Pop Up Archiven ostamisesta ei ole suostuttu vahvistamaan, vaan yhtiö on pysynyt tapahtumasta niukkasanaisena. Perinteiseen tapaansa Apple on todennyt yleisellä tasolla ostavansa pieniä teknologiayhtiöitä tasaisin väliajoin, mutta kieltäytyi kommentoimasta ostojen tarkoitusta tai tulevaisuuden suunnitelmiaan. Jotain Applen kiinnostuksesta podcasteihin kertoo kuitenkin se, että huhtikuussa aiemmin iTunes Podcastinä tunnettu palvelu uudelleen brändättiin Apple Podcastiksi. Samalla muun muassa uusi Apple Podcasts Twitter-tili otettiin käyttöön.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut