Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusien Google Pixel 2 -puhelinten kamera paranee pian tulevalla päivityksellä – puhelimista löytyvää uutta erikoispiiriä ei vielä hyödynnetä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Pixel 2 XL ja Pixel 2.

Google Pixel 2 XL ja Pixel 2.

Googlen uudet Pixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimet on varustettu Googlen suunnittelemalla Pixel Visual Core -piirillä. Tämä ei saanut suurta huomiota, kun Google julkisti puhelimensa pari viikkoa sitten.

Nyt Google on kertonut, että puhelinten sisältämästä piiristä ei oteta vielä hyötyä irti, vaan tämä tulee tapahtumaan vasta tulevan Android 8.1 -päivityksen myötä. Ensimmäistä Developer Preview -esiversiota uudesta versiosta odotetaan lähiviikkoina.

Pixel Visual Core on kahdeksanytiminen Googlen suunnittelema lisäpiiri, joka auttaa kameraa saavuttamaan parempia tuloksia. Erityisesti Pixel Visual Coressa on panostettu HDR+-tekniikkaan, joka Googlen mukaan sujuu Pixel Visual Corella viisinkertaisesti nopeammin kymmenesosalla virrankulutuksesta kuin ilman Pixel Visual Corea.

Pixel Visual Core on ensimmäinen Googlen suunnittelema oma piiri sen älypuhelimiin.

Aluksi Pixel Visual Corea tullaan hyödyntämään lähinnä vain HDR+-kuvauksen parantamiseen, mutta jatkossa Google voi hyödyntää sitä myös muissa uusissa laskentaa vaativissa toiminnoissa.

Jatkossa Googlen suunnitelmana on myös avata sen HDR+-tekniikka muiden sovelluskehittäjien omissa sovelluksissaan hyödynnettäväksi.

Alla kuvissa näkyy HDR+:n vaikutus. Vasemmalla on kuvat ilman HDR+:aa kolmannen osapuolen kamerasovelluksella ja oikealla Pixel Visual Coren avulla Pixel 2 -puhelimella.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ihan sama. Ei kuitenkaan yllä oneplus 5 kameran tasolle.

  • Eetu

   Hyvä vitsi hei

 2. Henrik1

  HDR ja HDR+.Ja sitten on vielä HDR10.
  Miten nämä tekniikat eroavat toisistaan?. 🤔

 3. Hendriks

  Mielenkiintoinen ratkaisu!. 👍

 4. Luurix2

  Tuskin paranee yhtään jos kuvaa jo nyt DNG formaatissa ja muuntaa JPG-kuviksi Lightroomissa tai RAW Therapeessa. Jos olisivat mahdollistaneet edes valotusajan esivalinnan, niin se olisi oikea parannus.

 5. Ink-stressaaja

  Hienot halot ilmestyvät varsinkin ylemmässä kuvassa ihmisten ja puun ympärille. Eipä sen puoleen että tuollaista ei muuallakin näkisi hieman huolimattomasti tehdyn kuvankäsittelyn tapauksessa, mutta parantamisen varaa on.

Tuoreimmat jutut