Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

DxOMark testasi kameran: iPhone X:ssä paras valokuvakamera puhelimessa – kokonaisarvosanassa jaettu kakkostila

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone X:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

iPhone X:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Applen uusi iPhone X on saanut tunnetulta kameratestaajalta DxOMarkilta kokonaisarvosanaksi 97 pistettä. Näin se jäi Huawei Mate 10 Pron tavoin pisteellä 98 pistettä DxOMarkilta aiemmin keränneistä Googlen Pixel 2 -puhelimista.

Valokuvien osalta DxOMark on kuitenkin arvioinut iPhone X:n toistaiseksi parhaimmaksi kamerapuhelimeksi 101 pisteellä, kun Pixel 2:t ylsivät 100 pisteeseen. Videokuvauksen arvosana 89 pistettä pudottaa kuitenkin iPhone X:n kokonaispistemäärän pistettä uutuus-Pixeleitä vähäisemmäksi.

Valokuvissa DxOMark kiittelee iPhone X:ssä erittäin hyvää kuvien valotusta, hyvällä varjojen ja yksityiskohtien tallentamisella HDR-asetuksella kuvatuissa tilanteissa, täsmällistä värien tallentumista ja valkotasapainoa kaikissa valaistusolosuhteissa, hyvää yksityiskohtien tallentumista sekä vähäistä kohinan määrää useimmissa valaistusolosuhteissa sekä luonnollisen näköistä boke-efektiä. Lisäksi kiitosta saa myös yksityiskohtien tallentumisen tarkkuus zoom-kuvissa.

Moitteita valokuvauksessa iPhone X:n kamera saa automaattitarkennuksen ajoittaisesta hitaudesta, alivalottuneista kuvista punasilmäefektillä salamavalokuvissa sekä liikkuvissa kohteissa kuviin jäävistä haamuista.

Videokuvauksessa puolestaan hyvää iPhone X:ssä on myös täsmällinen värien tallentuminen ja valkotasapaino useimmissa valaistusolosuhteissa, hyvä valotus nopealla muutoksella valaistuksen olosuhteiden muuttuessa, nopea ja täsmällinen automaattitarkennuksen toiminta, tehokkaasti toimiva vakautus sekä hyvä yksityiskohtien tallentuminen. Kritiikkiä iPhone X:n videokuvaus saa videoon jäävästä nopeasta haitariliikkeestä kävellessä sekä kuvien selvästi lisääntyvästä kohinasta sekä hienoisesta terävyyden katoamisesta seuratessa liikkuvaa kohdetta vähäisessä valossa.

iPhone 8 sai aiemmin DxOMarkilta 92 ja iPhone 8 Plus 94 pistettä. Verrattuna iPhone 8 Plussaan iPhone X:n kaksoistakakamerassa on optinen kuvanvakain myös telelinssikamerassa, jonka aukon koko on myös suurempi (f/2,4 vs. f/2,8).

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Luurix2

  Sekä (?)Phone 8/8 PLus ja X omaavat saman pääkameran, joten kuvanlaadussa ei noiden välillä todellista eroa ole.

  • Saku Luoto

   Verrattuna iPhone 8 Plussaan iPhone X:n kaksoistakakamerassa on optinen kuvanvakain myös telelinssikamerassa, jonka aukon koko on myös suurempi (f/2,4 vs. f/2,8).

   OPETTELE LUKEMAAN

   • Luurix2

    Niinpä, siksi sinne onkin kirjoitettu ”pääkamerassa”. Kakkos telekameroiden kennot ovat joskus umpisurkeita spekseiltään, vai miltä iPhone X:in 1/3.6″ kenno vaikuttaa noin omasta mielestä korkeiden ISO-arvojen kuvauksessa? 😱

 2. Osmo V.

  Ihanaa ! -eiku…
  Kameranhan on valmistanut Sony.

 3. Hendriks

  Mitäs sanoo ViliX?

  • Vili

   Eihän tästä nyt valokuvaajana voi kuin tykätä!

   • Luurix2

    No ei kun herkullisia otoksia tepastelevasta kissasta kotona 1/4 sekunnin valotusajalla. 🙀

   • Kairaaja

    Sanot itseäsi valokuvaajaksi? Ei poika ei, siihen on ihan muut vehkeet.

    • Vili

     Ei työkalu valokuvaajaa tee vaan taidot, silmä ja vakaa käsi ;) kehitys kehittyy kehity sinäkin.

     • Kairaaja

      Väärin. Homma ku homma niin työkalut pitää olla kunnossa. Ei oikea valokuvaaja nauti mistää iphonen kuvista.

     • Vili

      ”Väärin. Homma ku homma niin työkalut pitää olla kunnossa.”

      Edelleen väärin, katso vaikka aviciita, hän teki puristien mielestä lelulla satojen? Miljoonien omaisuuden. Ei ketään kiinnosta millä hän biisinsä teki mitä yli miljardi ihmistä on kuullut. vaikka kairaajan kaltaiset tyypit kuvittelee, että laadukkaan materiaalin tuottamiseen vaaditaan isot musiikkistudiot ja kymmenien tuhansien eurojen laitteet.

      Kuten sanoin, ei kannata olla niin kaavoihin kangistunut ;) Ei kukaan vielä 15 vuotta sitten voinut kuvitella, että pelkällä läppärillä tänäpäivänä tehdään hittibiisejä tuosta vaan.

      Eikä kukaan myöskään kuvitellut, että jonain päivänä puhelimen kameralla voisi ottaa järkkärin tasoisia kuvia. Niin ne ajat vaan muuttuu.

      Muutenkin sulla näyttää olevan aika outo ajatusmaailma valokuvaamisesta, eihän valokuvaaminen ole mitään teknistä laatua. Vähän sama kun sanoisi, että vain fotorealistiset piirustukset on oikeaa taidetta.

      PS mun veli on todella taitava kitaristi, mutta hänellä on vain halpa kitara. Eikö hän olekaan kitaristi vaikka soittanut kitaraa 20 vuotta? Koska työkalut ei ole kunnossa.

      ” Ei oikea valokuvaaja nauti mistää iphonen kuvista.”

      Niin mun kuvia on monesti nimeomaan ”oikeat” valokuvaajat luullu järkkäreillä otetuiksi, ja nyt siis puhun 6s:llä otetuista kuvista. Se on aina yhtä huvittavaa nähdä heidän ilmeensä kun kerron ”työkaluni” ;)

   • Luurix2

    Voisitko nyt avata noita valokuvauksen osa-alueen pisteitä noiden sivujen melkein alareunasta missä iPhone X olisi OnePlus 5:sta parempi?

    https://www.dxomark.com/apple-iphone-x-top-performer-stills/

    https://www.dxomark.com/oneplus-5-review-a-serious-shooter/

    🤔 😂

 4. Hendriks

  Hyvin harva kuvailee paljoa videoita, kuvien laatu tärkeämpää, 👍.

  • nakke

   Lähde?

 5. Henrik1

  Moitteita valokuvauksessa iPhone X:n kamera saa automaattitarkennuksen ajoittaisesta hitaudesta, alivalottuneista kuvista punasilmäefektillä salamavalokuvissa sekä liikkuvissa kohteissa kuviin jäävistä haamuista. 🤔

  • Henrik1

   Sonyn valmistama kamera ja Samsungin valmistama näyttö. http://mobiili.fi/2017/11/06/nayttotestaaja-iphone-xssa-alypuhelinten-paras-naytto/

   • Hendriks

    Henrik1

    Pointtisi?.

   • Azazel

    Vaikka siinä Samsungin valmistama paneeli nii siitä huolimatta parempi näyttö mitä Note 8:ssa 😊

   • Vili

    Mitähän tämä kertoo Samsungista, että Apple saa niiden näytöstä paremman kuin ne itse. Tai että Apple saa Sonyn kamerasta paremman kuin Sony itse.

    • Matti#2

     Niinpä, eiköhän apple kuitenkin koodaa itse ajurit näytölle. Plussaa applelle ainakin karkkivärien vähentämisestä, samaahan teki myös google pixel2 luureissa.

Tuoreimmat jutut