Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

DxOMark: Googlen uudet Pixel 2:t parhaita kamerapuhelimia toistaiseksi – löivät iPhone 8 Plussan ja Galaxy Note8:n selvästi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pixel 2 -puhelimissa on edelleen vain yksi takakamera.

Pixel 2 -puhelimissa on edelleen vain yksi takakamera.

Google toisti saman tempun kuin viime vuonna: sen uudet Pixel 2 -puhelimet saivat tunnetulta kameratestaajalta DxOMarkilta toistaiseksi kaikkien aikojen parhaan arvosanan, 98 pistettä.

Näin uudet Pixel 2:t lyövät heti laudalta myös Applen uuden iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy Note8:n, jotka saavuttivat molemmat 94 pistettä ja jakoivat tähän asti parhaimman kamerapuhelimen tittelin DxOMarkin arvioimana.

Uusien Pixel 2 -puhelinten takakamerassa on edelleen 12 megapikseliä, mutta aukon koko on nyt suurempi f/1,8 ja mukana on optinen kuvanvakain. Google tuo kameraan myös edistyneen kuvauskohteen taustan sumentavan muotokuvatilan, vaikka puhelimessa ei ole kaksoiskameraa. Pixel 2 -puhelimissa muotokuvatilan syvyystarkennuksen toiminta perustuu dual pixel -kamerakennon yksittäisten pikselien ja koneoppimisen hyödyntämiseen.

Mukana Pixel 2 -puhelimissa on myös Motion Photos, jotka tallentavat kolme sekuntia videota kuvien yhteydessä Applen Live Photos -kuvien tavoin.

Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja aukon koko f/2,4. Pikselikoko on sekä taka- että etukamerassa melko suuret 1,4 mikronia, mikä yhdistettynä suurempaan aukon kokoon takakamerassa parantaa hämäräkuvausta.

DxOMark kehuu Pixel 2:n kameran kuvien laajaa dynaamiikkaa kaikissa valaistusolosuhteissa, erinomaista automaattitarkennusta, erittäin hyvää valkotasapainoa sekä ulko- että sisätiloissa, hyvää yksityiskohtien säilyttämistä, vahvaa kuvausvalon suorituskykyä kaikissa tilanteissa sekä muotokuvatilan toimivuutta. Kritiikkiä kamera saa joissakin valaistusolosuhteissa kuviin tulevista heijastuksista ja muista ilmiöistä, yksityiskohtien menetyksestä zoomauksessa, ajoittain näkyvistä ongelmista muotokuvatilassa sekä hienoisesta yksityiskohtien menetyksestä hämärä- ja sisäkuvissa.

Lue tästä lisää Pixel 2 -puhelimista!

DxOMarkin pisteet Pixel 2 -puhelimille.

DxOMarkin pisteet Pixel 2 -puhelimille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mikä on maksimipistemäärä?. 100?. Parin vuoden päästä kaikki saavat täydet pisteet?. 🙄

  • Iama Nieger

   Koska pisteethän eivät voi mennä sadan yli.

   Miksi maksimipistemäärä olisi??

 2. Jokke85

  ”Mukana Pixel 2 -puhelimissa on myös Motion Photos, jotka tallentavat kolme sekuntia videota kuvien yhteydessä Applen Live Photos -kuvien tavoin.” öö muistaakseni tämä oli lumiassa ensimmäisenä, mutta ottakoon apple kunnian tästäkin.

  • Janne Laakso

   Tuo virkehän ei millään tavalla väitä Applea ensimmäiseksi. Tälläkin sivustolla on aikoinaan kyllä tuotu esille, että Lumioista tuo löytyi ennen iPhonea. Isolle yleisölle ominaisuus silti on varmasti tutumpi iPhonesta kuin Lumiasta ;)

  • Marko

   Luetun ymmärtäminen hakusessa.

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Taas saa kaksoiskamerat pataan. Lopettaisivat ton pelleilyn ja keskittyisivät vaikka ahtamaan isomman sensorin sen kahden linssin tilalle. Jos kahdesta aukosta olisi jotain hyötyä, olisi kaikissa kameroissa ollut kaksi aukkoa jo filmirullien aikakautena.

  • Jonahan

   Kahdesta aukosta on hyötyä muunmuassa bokeh effektin tekoon kun laitteen haluttu koko ei mahdollista isokokoista linssiä, tosin kuin ns. ”oikeissa” kameroissa.

   • Kairaaja

    Kahesta aukosta eimole mitään hyötyä näissä. Panostas nyt isompaa sensorii ni näistäkin olisi ees johonki.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Artikkelista:”Google tuo kameraan myös edistyneen kuvauskohteen taustan sumentavan muotokuvatilan…”

    Samalla tavalla se kaksoiskameran bokeh efekti tehdään keinotekoisesti kuin yhdelläkin linssillä. Mahdollistaa ehkä erilaisten algoritmien käytön, mutta silti se on vain keinotekoista, eikä läheskään aina virheetöntä.

    • Jonahan

     Sitä voi yrittää yhdelläkin, mutta ei se ole läheskään sama.

     Jos yksi sensori olisi paras *kaikkeen* myös syvyyden hahmottamiseen, olisi sinullakin vain yksi silmä. Joten se niistä vertailuista.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Kyllä se on ihan sama. Kahdella kameralla on vain helpompaa ja nopeampaa -arvata- jokaisen pikselin etäisyyttä ja tämän avulla luoda keinotekoinen bokeh.

      https://twitter.com/AlistairJ90/status/790815469930475524

      (Katso figuurin käsissä olevia aseita)

      Bokeh efektissä ei varsinaisesti ole kyse etäisyyden hahmottamisesta, siinä mielessä kuin se ihmisen silmissä tapahtuu. Ihminen luo kaksi kuvaa (kuten kaksoiskamerakin) ja siitä pystyy päättelemään etäisyyden. Bokeh efektissä taas tarkennuksen edessä tai takana olevien objektien valo taittuu eri kohdalle, jolloin valon polttopiste osuuu sensorin etu- tai takapuolelle. Kun tarkennuspistettä muutetaan linssiä vain säädetään joko eteen- tai taaksepäin, jolloin eri etäisyydellä olevien objektien polttopiste osuu sensorille. Tällä ei ole mitään tekemistä kahden erillisen valoaukon kanssa.

   • SANDY
    • Jonahan

     Just näin, sopivalla softalla ja raudalla kameroiden kuvia voidaan yhdistää ja parantaa, myös normaalissa kuvauksessa, siinä toki paras kompromissi *voi* olla isompi linssi ja sensori, mutta ”tavalliset kuvat” eivät ole ainoa käyttökohde.

     Computational photography ja mm. AR mitä ilmeisimmin hyötyvät kahdesta, vaikka yhdelläkin niitä *voi* tehdä.

 4. Henrik1

  Odotellaan vielä pian julkistettavien Huawei Mate 10/10 Plus mallien (DxOMark) -kameratuloksia!.

  • Henrik1
   • Vili

    Onkohan tuo läppä vai oikeasti Pixel 2, nuo kuvat voisi olla otettu samalla puhelimella, hämmästyttävän samanlaisia kuvia.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Läppä. Todennäköisesti samalla kameralla otettu, hieman eri kohdasta. Tai ainakin tuntuu oudolta, että toisessa kamerassa on leveämpi kuva ja välillä taas toisessa. Jos noita olisi cropattu, miksi croppausta ei ole edes yritetty tehdä suunnilleen samasta kohdasta,vaan se on kuin tarkoituksella tehty kuvissa täysin eri kohdista.

     • Vili

      Toisaalta jos katsoo samantyypin pixel 2 vs note 8 lähes joka kuva näyttää ihan eriltä ja paljastaa note 8:n ison ongelman, lähes joka kuvaan tulee keltainen hue.

      https://m.youtube.com/watch?v=PiVbqOwkTHM

      Ja aikalailla sama kamerahan noissa kaikissa 3:ssa on, kaikki taitaa käyttää sonyn kameraa, se sitten erottaa mitä tehdään softapuolella ja jos iPhone ja pixel pyrkii aidonnäköiseen lopputulokseen niin ei tuo ihan mahdotonta olis vaikka aito olisikin ja kuvat noin samalta näyttää.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Tuo on kyllä ihan täyttä kuraa, siis nuo kameravertailut. Ja voisin lyödä vetoa, että täysiä feikkejä. Koska nuo croppaukset menee miten sattuu, eikä note8 mihinkään keltaiseen taita kuvia. Kai nyt tuollainen olisi huomattu jo dxomarkin testissä. Samalla kameralla otettu ja yksi kuvasarja tintattu keltaiseen.

      Tässä on paljon paremmin tehty vertailu:

      https://youtu.be/bwnSCjyhKuU

      Note8 taittaa värejä hieman lämpimämpään kuin iphone, ei keltaiseen. Siihen en ota kantaa, kumpi on parempi kamera.

     • Vili

      Kyllä note 8 väliin tekee kuvista keltaisia, se on ihan tiedossa oleva fakta. Näkyy myös laittamassasi linkissä erittäin hyvin, sekä videossa, että kuvissa. se mitä kuvataan niin siitä riippuu miten vahvasti se näkyy. Varsinkin talon seinät, ihmisten iho (linkissäsikin) ym on keltaisia vaikka pitäisi olla harmaita.

      PS keltainenhan se lämmin just on.. ninenomaan jos valkotasapaino on väärin kuviin tulee keltainen/oranssi hue, tai sininen/pinkki hue.

      ”Note8 taittaa värejä hieman lämpimämpään kuin iphone, ei keltaiseen”

      warm=yellow, cold=blue

      ja kyllä se tuolla nimenomaan Noten dxomarkissa mainittiin oikeen erikseen CONS kohdassa.

      ”•Frequent white balance casts in bright light and indoor conditions”

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Kyllä note 8 väliin tekee kuvista keltaisia”

      Kyllä, nimenomaan -väliin- tekee. Sen sijaan tuossa postaamassasi videossa joka ikinen kuva taittoi tasaisesti melkolailla saman verran keltaiseen. Näkeehän tuon nyt sokeakin kepillä, että tuo on feikki.

Tuoreimmat jutut