Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näyttötestaaja: iPhone X:ssä älypuhelinten paras näyttö

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple iPhone X.

Apple iPhone X.

Arvostettu näyttötestaaja DisplayMate on ennättänyt testaamaan Applen uuden iPhone X -huippumallin. iPhone X:n 5,8 tuuman ja 2436×1125 pikselin OLED HDR -näyttö on DisplayMaten mukaan kokonaisuutena parasta mitä älypuhelimissa on nähty. Arvosanaksi näyttö sai DisplayMatelta A+:n

”iPhone X on innovatiivisin ja korkeimman suorituskyvyn älypuhelinnäyttö, jonka olemme testanneet”, DisplayMate toteaa testin lopputuloksena. Suuri kiitos kuuluu DisplayMaten kommenttien perusteella Samsungin valmistamalle iPhone X:n OLED-näyttöpaneelille, mutta erityisesti Applen tarkka kalibrointi tekee DisplayMaten mukaan näytöstä todellisen huippunäytön.

iPhone X:n näyttö saavutti DisplayMaten testeissä seuraavat ennätystulokset:

 • Korkein absoluuttinen väritarkkuus (0.9 JNCD), joka on käytännössä erottamaton täydellisestä
 • Suurin täyden näytön kirkkaus OLED-älypuhelimissa (634 nitiä)
 • Suurin täyden näytön kontrastisuhde ympäröivässä valossa (141)
 • Suurin kontrastisuhde jaettuna muiden OLED-älypuhelinten kanssa (ääreton)
 • Alhaisin näytön heijastavuus (4,5 prosenttia)
 • Pienin kirkkauden vaihtelu katselukulman mukaan (22 prosenttia)

Lisäksi DisplayMate kehui vielä erikseen myös iPhone X:n näytön käytettävyyttä parantavia toimintoja, kuten näytön mukautumista käyttöympäristön valoisuuteen värilämpötilaltaan (True Tone), näytön sinistä valoa vähentävää Night Shiftiä sekä Mobile HDR -tukea.

Koko DisplayMaten kattava iPhone X -näyttötestiraportti löytyy tästä.

Kameroiden testaamiseen ja arviointiin puolestaan keskittyvän DxOMarkin testeissä iPhone X puolestaan ylsi toistaiseksi parhaimmaksi kamerapuhelimeksi valokuvauksessa jääden heikomman videokuvausarvosanansa myötä yhden pisteen päähän Google Pixel 2 -puhelimista jaetulle toiselle sijalle Huawei Mate 10 Pron kanssa 97 DxOMark-pisteellä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Apple panostaa luonnolliseen ja tarkkaan väritoistoon koska Apple on isossa suosiossa graafikkojen, taiteilijoiden ja valokuvaajien ym kesken.

  Näissä luonnollinen väritoisto on todella tärkeä, siksi olenkin siirtynyt editoimaan valokuvat iPadilla koska näyttö huomattavasti parempi kuin oma PC näyttö. Huomaan, että kun editoin kuvan iPadilla se näyttää siltä miltä olin ajatellut kaikilla näytöillä tosin kun tietokoneen Samsung näyttö jolla ennen työskentelin.

  • SANDY

   Niin Samsungin tekele tuo oled näyttö on että kiittäkäämme tästä samsungia että on onnistunut kehittämään maailman parhaimman näytön, samaa näyttöä hyödyntää myös Note 8

   • Vili

    Tuossa tilalla voisi olla ihan yhtä hyvin LG tms. Se miksi tuo näyttö on niin hyvä on kyllä enimmäkseen Applen ansioita, jos luet tuon arvostelun niin ymmärrät kyllä.

    ”mutta erityisesti Applen tarkka kalibrointi tekee DisplayMaten mukaan näytöstä todellisen huippunäytön.”

    PS Note 8 näyttö näyttää hyvin eriltä vs iPhone X näyttö.

    • nakke

     LG:n näytöissä on kyllä ollut laatuongelmia ja muutenkin Samsungin paneeli on parempi. Joten ei se ihan sama ole. Että ilman Samsungia ei tuostakaan näytöstä olisi saatu näin hyvää.

    • Kairaaja

     Eihän se nyt ihan sama ole kenen paneli se on. Kyllä sampan oled on selvästi paras. Kyllä iphonen käyttäjät saa samppaa kiittää, että saa nauttia huippu näytöstä. Sitte toiseksi noten ja X.n näytöt ovat kyllä täysin yhtä hyviä, tosin noten näyttö näyttäisi sinertävän huomattavasti vähemmän. Tässä itsellä ihone X toista påivää testissä.

  • nakke

   Saa olla kyllä aika kehno PC näyttö, jos iPadin kuva voittaa sen.

   Ja kuten SANDY sanoi, muista sinäkin nyt edes vähän kiittää Samsungia, vaikka se pahalta tuntuukin.

   • kk

    Niitä ”aika kehnoja” ne pc-näytöt sitten taitavat olla, kun aika harvassa on iPadin näytön laatuun yltävät näytöt.

   • Vili

    Kehno ja kehno, maksoi satoja euroja. Aika paljon saa rahaa laittaa, että pääsee iPadin näytön tasolle.

    • Kairaaja

     Toi nyt on tollasta paskaa. Oon siirtyny editoimaa ipadilla ku pc näytttö on selvästi huonompi. Pitäiskö laittaa näyttää enemmän rahaa kii ku 200e.

     • Ink-stressaaja

      Itse taas olen tyytyväinen Eizon näyttöön ja tehokkaaseen deskarikoneeseen kuvien editoinnissa, enkä ihan äkkiä olisi vaihtamassa yhdistelmää minkään valmistajan tablettiin :)

      (jos reissaisin paljon ja käsittelisin valokuvia työkseni enkä vain huvikseni, saattaisin kyllä harkita jonkin tabletin ostamista rinnakkaislaitteeksi tien päälle, mutta kun kyseessä on vain harrastus, ei tähän ole tarvetta eikä mielenkiintoa)

     • nakke

      Sittenku Apple julkaisee vähintään 24″ iPadin niin voin harkita sillä editoimista.

     • kk

      Kannattaisiko joskus vähän perehtyä aiheisiin joita kommentoit? Onhan siinä toki viihdearvo kun täällä riehutaan pelkän vahvan uskon voimalla, mutta aika turhia nämä väännöt on kun sinä ja muu seurakunta riehutte ihan pelkän vakaumuksen varassa.

 2. Erserth

  Jaana a . Ainakin LG g6sen näyttö lyö mennentullen xän !!

 3. iHonor

  Palautusbuumi onkin jo alkamassa 😅😅

  ”I’m the biggest Apple fan there is and even I’m disappointed with the X. Got mine Friday, returned it today (Sunday). The notch was super annoying, the OLED panel isn’t THAT much better than the LCD on my 6S Plus, no battery percentage on the display due to not enough space, annoying swipe gestures, etc. The only really cool/fun part of the phone was the Animoji. No fast charge accessories out of the box also annoyed me. When I went to my carrier to return it, I was the second person in returning an X. Very disappointing weekend.”-apple-rulz

 4. sykerö

  Jokos omppu jotenkin korjasi x näytön kuvan palamisen.. Ei muuta ole tullut vastaan kuin että normaalia kuvan palaminen näyttöön mukamas.. Juu oli se normaalia silloin kun oli vielä kalansilmä isot painavat laatikko monitorit. Nyt on 2017 taavit.. Jos nykyään niin on viimeistään softa ongelma joka ei estä kyseistä tapahtumaa tapahtumasta.Tai myönnetään että paskasti suunniteltu. Mullakin joskus oli iiiphone.. Ihan jees jos jailbreikattu ilman ei sen kanssa pystynyt elämään.

  • Vili

   Kyllä se on edelleen ihan tätä päivää, ei muutakun google: galaxy s8 burn-in ja sieltä niitä löytyy

   • Kairaaja

    Ei se vili oo enää tätä päivää. Samppa on korjannu kyllä tuon ongelman omissa luurissa aika hyvin. Saa nähä kuin apple onnistuu ku ekaa kertaa oled käytössä.

 5. Hendriks

  Samsungin näyttöpaneelit valittiin ihan syystä, ovat parhaat 👍.

  • kk

   Valittiin paljolti sen takia, että Samsung on tasan ainoa firma jolla on tuotantokapasiteettia tehdä ne näytöt. Samsung ei siis ole paras, vaan ainoa vaihtoehto.

   • Hendriks

    Samsung on laadultaan paras!.

    • kk

     Ainoan on helppo olla paras.

     • Hendriks

      Ainoa?. 🙄

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Samsung ei ole siis paras OLED-näyttöpanelin valmistaja, sillä vaan oli ainoana kapasiteettia tuottaa riittävästi näyttöjä Applen tarpeisiin? Mikä sitten on paras OLED-panelin valmistaja?

   • Hendriks

    Ja teknisesti ylivertainen kilpailijoihin nähden.,

 6. Hendriks
  • nakke

   🐏🐏🐏

 7. Jacco

  Kyll se näimmä kauhiasti harmittaa taas noita Sampuukisällejä, kun iPhonessa näyttö on parempi kuin Samsungissa. Olisko näytön ohjaamisessa, säädöissä, tms jotain eroa…? …sellasia, joita Apple osaa…

Tuoreimmat jutut