Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Surface-puhelimeen huhutaan holografista näyttöä – Microsoft esitteli tekniikkaa videolla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

surface-pro-4 kynä

Microsoftin mahdollisesta Surface-puhelimesta on liikkunut huhuja jo pitkään ja tuoreimmissa huhuissa puhelimen väitetään käyttävän holografista näyttöä. Alustavien tietojen mukaan näyttö olisi kokoon taittuva ja puhelin toimisi hieman ZTE:n Axon M:n tavoin.

ZTE Axon M:ssä on kaksi näyttöä.

ZTE Axon M sisältää kaksi näyttöä. Puhelin taittuu kiinni lähes tavallisen kosketusnäyttöisen älypuhelimen näköiseksi.

Holografisen näyttöteknologian osalta Microsoftin tutkimusosasto on jo aikaisemmin julkaissut YouTubeen videon, jossa esitellään näyttöprototyyppien toimintaa. Videolla tutkijat esittelevät muun muassa holografisen maapallon liikuttamista käden liikkeillä sekä pelin pelaamista, jossa osa pelielementeistä nousee näytön yläpuolelle 3D-muodossa.

Tutkimusosaston julkaisema video on nähtävissä alta:

Aiempaa kokemusta holografian hyödyntämisestä Microsoftilta löytyy kuluttajatuotteissa HoloLens-lasien muodossa, jonka myyntiintulo Suomeen vahvistettiin aiemmin tänään. Myös liiketunnistuksen puolella Microsoftilla on pitkä historia, sillä yhtiö julkaisi Xbox-konsolille vuonna 2010 Kinect-liikeohjaimen ja on päättänyt projektin tukemisen vasta noin viikko sitten.

Aiempien huhujen perusteella Microsoftin Surface-puhelinta voidaan odottaa markkinoille vuonna 2019, joten aivan kulman takana holografisen näytön käyttö puhelimessa ei ole. Samalla huhuihin on syytä suhtautua varauksella, sillä Surface-puhelimesta on liikkunut tietoja jo vuosien ajan ja väitteet puhelimen ominaisuuksista ovat vaihtuneet useaan otteeseen.

Holografisen näytön lisäksi Surface-puhelimen huhutaan käyttävän kosketuskynää. Nykyisistä lippulaivamalleista vain Samsungin Galaxy Note 8 sisältää paikan kosketuskynälle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei tule!. Erittäin alkeellisen näköinen tämäkin prototyyppi,.

 2. Iphone 6

  Vähäx hieno toi maapallo ja sit toi tulee viel mun ipone ss6 ja sit laitan ton ehk taustakuvaks et noin sit kavereille näyttää miten hieno mulla on :P mut lähteeks mu puhelimest sit se kosketusnäyttö pois vai mikä olikaa ku lataan ton päivityksen :D?

  • Hendriks

   vähäks sää osaat sössöstää, vai mikä olikaa!. 🙄

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Taitaa tuo näytön päällä oleva ”kinect” -sensori lukea noita käden liikkeitä. Aika kaukana taidetaan olla vielä siitä, että tämä tulisi massatuotantoon pieniin mobiililaitteisiin.

 4. HenkilönKommentti

  Termi ”Holografinen” mieltyy itselläni lasereilla savuun/sumuun tuotettuun kuvaan, joka todellakin on irrallaan näytöstä, eikä vain vaikuta siltä.

 5. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  2:13 kohdasta eteepäin näkyy tämän ohjausmuodon ongelma. Kun tuota palloa pyörittää, vaikka kättä ’nostaa’ ja siirtää takaisin päin jatkaakseen pyörittämistä, sensori ei osaa tulkita tuota käden siirtämistä takaisin, vaan reagoi siihenkin kääntämällä palloa takaisin päin. Tuollainen ohjausmenetelmä vaatisi sellaista tarkkuutta ja kykyä havaita etäisyyksiä ollakseen käyttökelpoinen, että en usko tuon tulevan käytännölliseksi vielä ainakaan 5-10:een vuoteen.

Tuoreimmat jutut