Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftilta huhutaan uutta Windows 10 -puhelinta vielä tänä vuonna – erikoinen Surface-puhelin tulossa myöhemmin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10.

Microsoftin mahdolliselle ”Surface-puhelimelle” on ladattu jo melkoisesti odotuksia, vaikka tähän asti laitteesta on kuultu lähinnä epämääräisiä huhuja. Kuitenkin vielä ennen tämän mahdollisesti kovinkin mullistavan uuden Windows-puhelimen julkaisua saatetaan Microsoftilta nähdä perinteisempää reseptiä noudattava Windows 10 Mobile -puhelin. Näin uutisoi erinäisiä raportteja yhteen kerännyt Softpedia-sivusto.

Microsoftin on pitkään huhuttu valmistelevan uutta Surface-puhelinta, joka saattaisi määritellä uusiksi sitä, mitä kaikkea älypuhelimella voidaan tehdä. Hyvin mahdollisesti Microsoftin tempussa auttaisi tuleva Windows 10 ARM -käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa perinteisten x86 Win32 -ohjelmien ajamisen ARM-mobiilisuorittimilla.

Saksalaisen WindowsUnited-sivuston mukaan Microsoft olisi vielä ennen Surface-puhelimen julkaisua aikeissa julkaista Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmällä toimivan puhelimen. Lumia 950:n ja 950 XL:n tavoin se olisi vielä kuitenkin rajattu käyttämään Windowsin sovelluskaupasta löytyviä Windows 10 Mobile -sovelluksia. Toissavuotisiin Lumia 950 -malleihin verrattuna tuo laite sisältäisi kuitenkin uudempaa ja tehokkaampaa tekniikkaa. Laitteen esittelyn huhutaan tapahtuvan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Toisen saksalaissivuston, DrWindowsin mukaan Surface-puhelinta todella kehitetään jatkuvasti suljettujen ovien takana, mutta sen julkaisua kaavaillaan tällä hetkellä mahdollisesti vasta vuodelle 2019. Yhtiön sisällä toimivien lähteiden mukaan laitetta on turha odottaa ainakaan ennen vuotta 2018.

Microsoftin kahta puhelinta koskevat huhut allekirjoittaa myös eräs Reddit-käyttäjä, joka kertoo olevansa Microsoftin alihankkijan entinen työntekijä. Hänen mukaansa Microsoft suunnittelee uutta Windows 10 Mobile -laitetta tälle vuodelle, kun taas Windows 10 ARM:ää käyttävä Surface-puhelin on tulossa parin seuraavan vuoden aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Microsoftin pitää ensin saada asiakkaidensa karkoitus muille alustoille päätökseen, jotta julkaisu voidaan aloittaa täysin nollasta. Joku harva kuulemma vieläkin kehtaa käyttää Windows puhelimia vaikka Microsoft on tehnyt kaikkensa lopettaakkseen niiden käytön. Vielä ehtii vaihtaa muille alustoille.

 2. synkkäeiwindowsille

  Aika käsittämätöntä. Juurihan oli tulilla harkinta koko Windows mobiilipuolen alasajosta. Syystä että kukaan ei halunnut, mikään ei oikein toiminut ja tärkein, eli ohjelmistopuoli erittäin rajallinen verrattuna kilpailijoihin ja vähenee alati.

 3. MARKKU

  En ole hullu mutta lumia 920 on vielä Nokian aikoihin valmistunut ja allekirjoitan että jos uusi win-phone tulee niin edes kaikkia sosmedian sovelluksia ei enään saa storesta joten ne olisi kiinteästi hukkaamassa muistia jo valmiilla asennuksella jos niitä ei tarvia. Silti puhelimen ja tietsikan tai läppärin yhteensovittelu kiinnostaa kuten apple tekee. Nähtäväksi jää..

  • MARKKU

   Toisaalta voihan uusi puhelin käyttää jotain uutta softaa johon ei vanhat w-kaupan sovellukset käy joten kaikki menee uusiksi

   • Trollipeikko

    Ei voi, Markku.

 4. Yusa

  Loistava uutinen. Kymppi on erinomainen käyttis ja uudet luurit mahdollistavat siinä pysymisen jatkossakin. Merkittäviä sovelluspuutteita ei omassa työkäytössä ole, joten mielellään käytän tätä jatkossakin. Järkeviä vaihtoehtojakaan ei ole, kun iLuuri on isosti hankittavaksi kohtuuttoman kallis ja Androidin käyttö yietoturvaongelmien takia firman verkossa kokonaan kielletty.

  • Paroni

   Työkäytössä toimii joo, jos tarvii vain soittaa ja ehkä joku sähköposti lukea, muuten aika turha vehjes. Otin hätäpäissäni käyttöön ja voi jee, kaikki 3rd party softathan ajetaan jo alas.

Tuoreimmat jutut