Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft HoloLens -lasien saatavuus laajeni virallisesti Suomeen – hinta yhä 3 299 euroa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Microsoft laajentaa merkittävästi sekoitetun todellisuuden HoloLens-lasiensa myyntiä. Myynti laajenee 29 uudelle markkinalle Euroopassa, mukaan lukien Suomeen 1. joulukuuta alkaen.

HoloLensien kohderyhmä on edelleen kehittäjissä sekä yrityksissä. Myös Suomessa on tähänkin asti ollut käytössä HoloLens-laitteita, joita esimerkiksi Microsoftin kumppanit ovat voineet myös yrityksille myydä. Virallisesti laajenevan saatavuuden myötä HoloLensin käyttö voi kuitenkin yleistyä.

Microsoft ei ole päivttänyt HoloLensin hintaa, joka on Development Edition -versiona ollut 3 299 euroa.

Kertoessaan tänään HoloLensin saatavuuden laajenemisesta Microsoft vahvisti myös aikovansa julkaista HoloLensille merkittävän ohjelmistopäivityksen ensi vuonna tulossa olevan Windows 10 Redstone 4 -päivityksen yhteydessä.

Esimerkki HoloLensin käytöstä.

Esimerkki HoloLensin käytöstä.

HoloLens-laseilla käyttäjän näkökenttään heijastuu tosimaailman päälle tulevia hologrammeja. Microsoft on esitellyt muun muassa Minecraftia tässä tosimaailman ja holografien uudenlaisessa yhdistelmässä. Nykyisessä versiossaan hologrammit näkyvät testikokemusten perusteella hyvin pienessä osassa näkökenttää, mikä rajoittaa lasien käyttökokemusta.

Teknisesti laitteiston osalta HoloLensin tämän hetkisen version suurin erikoisuus on Microsoftin kustomoima Holographic Processing Unit -suoritin, joka toimii varsinaisen normaalin suorittimen rinnalla – ja erityisesti lasien tarvitsemassa graafisessa laskentatyössä.

HoloLensin perussuoritin on normaali Intelin 32-bittinen Atom-x5-Z8100 (Airmont), joka toimii 1,04 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on kaksi gigatavua ja tallennusmuistia yhteensä 64 gigatavua, josta noin 54 gigatavua jää vapaaksi HoloLensin 32-bittisenä versiona sisältämän Windows 10 -käyttöjärjestelmän jälkeen.

HoloLensin kamerat yltävät 2,4 megapikselin tarkkuuteen ja videokuvauksessa 1,1 megapikseliin 30 kuvan sekuntinopeudella. Kameroiden lisäksi HoloLens sisältää runsaasti erilaisia antureita ja tunnistimia. Virtaa tarjoaa 16,5 Wh:n akku, joka tarjoaa pari tuntia käyttöaikaa.

HoloLensin myynti laajenee.

HoloLensin myynti laajenee.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  On kyllä surkean epähavainnoivalla tavalla väritetty kartta!. 👎

  • Hendriks

   On kyllä surkean epähavainnoivalla tavalla vääristynyt minun maailma!. 👎

  • Hendriks

   Vastatkaa nyt joku!.

   • Iphone 6

    Mul on se uusin ipone s6s ja sit siihenki saa semmoset lasit et voi kattoo kans näyttöön ja hienosti ja sit mul on siin ainaki youtube mist katon ain roni backii mut se o iha tyhmä ku sil on se tytöystävä vaik mie kerran kehuin kommenteis sen iphone 6s ja sit näin kerran siit untakiii :3

    • Hendriks

     Jatkoon!.

Tuoreimmat jutut