Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Razer julkisti ensimmäisen älypuhelimensa: optimoitu pelaamiseen – sisältää huipputekniikkaa ja pari erikoisuutta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Razer Phone on kulmikkaasti muotoiltu.

Razer Phone on kulmikkaasti muotoiltu.

Pelaajille suunnatuista tietokoneistaan ja lisävarusteistaan tunnettu Razer on julkistanut ensimmäisen älypuhelimensa Razer Phonen. Uutuus tulee myyntiin jo marraskuun aikana 749,99 euron hintaan. Ennakkotilattavaksi puhelin tulee Razerin omassa verkkokaupassa ja toimitusten on tarkoitus käynnistyä ensimmäisillä markkinoilla 17. marraskuuta alkaen. Saatavuus Suomeen on vielä kysymysmerkki.

Razer Phonen alumiinirakenteen muotoilu muistuttaa kulmikkuudeltaan aiempaa Robin-puhelinta Nextbitiltä, jonka tiimin Razer kertoi ostaneensa alkuvuodesta palkkalistoilleen auttamaan Razer-puhelimen kehittämisessä. Takaa uudesta puhelimessa löytyy tuttu Razerin käärmelogo. Erityisessä vain 1 337 kappaleen eränä myytävässä Special Edition -versiossa logon väritys on vihreä.

Takaa löytyy kaksoiskamera ja Razer-käärmelogo.

Takaa löytyy kaksoiskamera ja Razer-käärmelogo.

Razerissa on myös suorat kyljet. Sormenjälkilukija löytyy virtapainikkeesta puhelimen kyljeltä.

Razerissa on myös suorat kyljet. Sormenjälkilukija löytyy virtapainikkeesta puhelimen kyljeltä.

Razer-puhelimen tekniikassa on pari erikoisuutta. Kokonaisuutena puhelin on Razerin mukaan optimoitu pelaamiseen niin näyttönsä, äänentoistonsa kuin myös tehojensa ja niiden säätömahdollisuuksien puolesta.

Razer Phonessa on Sharpin 5,72 tuuman ja 2560×1440 pikselin IGZO LCD -näyttöpaneeli, joka yltää jopa 120 hertsin virkistystaajuuteen. Suurempi mahdollinen virkistystaajuus tekee näytöstä nopeamman ja näin sen sisällön liikkeestä sekä selaamisesta huomattavasti sulavampaa. Razerin puhelin on ensimmäinen laajemmin markkinoille tuleva älypuhelin 120 hertsin virkistystaajuudella, joka on aiemmin mobiililaitteista tuttua esimerkiksi jo Applen uusista iPad Pro -malleista. Perinteisesti näyttöjen virkistystaajuus on 60 hertsiä. Razer-puhelimen näytön virkistystaajuus voi myös vaihdella, joten staattisella sisällöllä pienemmäksi laskeva virkistystaajuus puolestaan voi pienentää virrankulutusta tavanomaisiin näyttöihin verrattuna.

Razer Phonen asetuksista voi valita käytettävän virkistystaajuuden 60, 90 tai 120 hertsistä. Suuremmasta näytön virkistystaajuudesta ei ole hyötyä kaikissa tilanteissa, sillä esimerkiksi monet pelit on rajattu 60 ruudun päivitysnopeuteen sekunnissa. Razer kuitenkin kertoi joidenkin pelikehittäjien tuovan erikseen tuen Razer Phonen nopeammalle 120 hertsin näytölle. Razer Phonen Android-käyttöjärjestelmä on jo heti erikseen optimoitu 120 hertsin virkistystaajuudelle.

120 hertsin näyttö Razer Phonessa mahdollistaa näytön nopeamman toiminnan.

120 hertsin näyttö Razer Phonessa mahdollistaa näytön nopeamman toiminnan.

Razer Phonessa on eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet.

Razer Phonessa on eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet.

Toisena erikoisuutena Razer Phone on varustettu myös voimakkailla eteenpäin suunnatuilla ja THX-sertifioiduilla stereokaiuttimilla, joilla on kummallakin oma vahvistimensa.  ”Razer Phone on todennäköisesti äänekkäin puhelin maailmassa”, kommentoi Razerin perustaja ja toimitusjohtaja Min-Liang Tan julkistustilaisuudessa. Mukana kaiuttimissa on myös Dolby Atmos -tilaäänituki. Ääniteknologiaosaaja THX kuuluu myös Razerin omistukseensa hankkimiin yrityksiin. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää Razer Phonessa ei ole.

Takana Razer Phone sisältää 12 megapikselin kaksoiskameran optisella zoomilla. Pääkameran aukon koko on f/1,75 ja telelinssikameran f/2,6.

Razer kertoi puhelimensa suorituskyvystä vertailussa Samsungin Galaxy S8+:aan.

Razer kertoi puhelimensa suorituskyvystä vertailussa Samsungin Galaxy S8+:aan.

Sisuksissa Razer Phonessa on monien muiden tämän vuoden huippupuhelinten tapaan Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia sen rinnalla on harvinaisen paljon, 8 gigatavua, kuten esimerkiksi myös OnePlus 5:n suuremman muistin versiossa.

Razer Phonen akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia, joka on Snapdragon 835 -puhelinten joukossa keskimääräistä enemmän. Uutta ja vielä erikoista Razer Phonessa on myös pikalataus, joka on uusinta Qualcommin Quick Charge 4+ -sukupolvea. Akku latautuu tyhjästä 85 prosentin varaukseen tunnissa.

Pelaamista tehostamaan Razer on toteuttanut ohjelmistoon Game Booster –toiminnon, joka antaa käyttäjälle vapaudet päättää jopa pelikohtaisesti puhelimen suorituskyvyn säätämisestä ja muista pelaamisen aikaisista asetuksista, kuten ilmoitusten näkymisestä. Lisäksi suorituskykyyn on vaikutusta Razer Phonen jäähdytysratkaisulla, jossa mukana on myös lämpöputki. Tehokkaampi jäähdytys mahdollistaa järjestelmäpiirin toimivan pidempään täydellä teholla ja näin paremman suorituskyvyn.

Game Booster mahdollistaa suorituskykyasetusten säätämisen.

Game Booster mahdollistaa suorituskykyasetusten säätämisen.

Razer lupaa puhelimelleen 12,5 tuntia videokatseluaikaa, 63,5 tuntia musiikinkuunteluaikaa ja 7 tuntia peliaikaa.

Razer lupaa puhelimelleen 12,5 tuntia videokatseluaikaa, 63,5 tuntia musiikinkuunteluaikaa ja 7 tuntia peliaikaa.

Myyntiin tullessaan Razer Phone on varustettu Androidin 7.1.1 Nougat -versiolla, mutta päivitys Oreoon luvassa vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Käytössä Razer Phonessa on erikoisversio suositusta Nova Launcherista, Prime Razer Edition.

Razer Phonen tekniset tiedot

 • 5,72 tuuman IGZO LCD -näyttö 2560×1440 pikselillä, 120 hertsin virkistystaajuudella ja laajan väriskaalan tuella, Gorilla Glass 3 -lasi
 • Sormenjälkitunnistin virtapainikkeessa
 • Eteenpäin suunnatut, THX-sertifioidut stereokaiuttimet erillisillä vahvistimilla ja Dolby Atmos -tilaäänituella
 • Takana 12 megapikselin kaksoiskamera optisella zoomilla ja PDAF-automaattitarkennuksella: pääkamera f/1,75-aukolla ja telelinssikamera f/2,6-aukolla, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • Edessä 8 megapikselin kamera f/2,0-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-muistia (LPDDR4X)
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS) ja microSD-muistikorttipaikka
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet
 • USB-C-liitäntä
 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • Qualcomm Quick Charge 4+ -pikalataus
 • Mitat 158,5 x 77,7 x 8 millimetriä
 • Paino 197 grammaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Game Booster kopioitu Samsungilta, 👎.

  Lisäksi ei mitään järeä koko puhelimessa!. Kuka ylipäätään pelaa puhelimella!.

  • nakke

   Niin niin ainahan nää jutut Samsungilta kopioidaan. Ja aika moni pelaa puhelimella. Elä ajattele aina vain itseäsi.

  • Dallas

   Razerilla ollut Game Booster tietokoneille jo vuosikaudet.

 2. Iphone 6

  Siiis hä? Ipone 6 o kyl hyvä ku siihe saa kaikkii tämmösii lisäjuttui. Mut siis onks tää sit semmone et sais paremman akun mun s6 ipjonee ja et sit näyttö ois kirkkaampi?

 3. E. Lite

  1337 = leet = elite

 4. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Melkein väittäisin tuon kahden rinnakkaisen autopelikuvan olevan huijausta. Ainakin Gameloftin peleissä tuo ’blur’ tehdään ihan tarkoituksella. Puhelin tarkoitettu Kiinan markkinoille? Niille on tyypillistä tuollainen hieman yliampuva mainonta, paljon kuvia ja numeroita.

  • Matti#2

   Tuskin huijaus, vaan havainnollistava kuva. Ainahan noissa liioitellaan.

 5. Gr33n4reason

  Toivottavasti tästä lähtisi nämä 120Hz näytöt liikkeelle. Helposti odotetuin ominaisuus puhelimissa omalla kohdalla.

Tuoreimmat jutut