Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-tietäjä ennustaa: Face ID kaikkiin uusiin iPhoneihin ensi vuonna

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Kun uudet iPhonet on tämän vuoden osalta julkistettu, alkavat katseet siirtyä jo ensi vuoteen. Applen suunnitelmien paljastajana tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo odottaa nyt iPhone X:ssä esitellyn Face ID -kasvontunnistuksen tulevan ensi vuonna kaikkiin uusiin iPhone-malleihin.

Kuon raportista kertoo muun muassa AppleInsider.

Todennäköistä on, että samalla Apple luopuu kokonaan Touch ID -sormenjälkitunnistuksesta uusissa Face ID:n saavissa iPhoneissaan. Paljon riippuu kuitenkin vielä iPhone X:n uudistuksen kuluttajilta saamasta vastaanotosta. iPhone X:n toimitukset alkavat vasta 3. marraskuuta, jonka jälkeen uuden tunnistautumistavan käytettävyys vasta todella selviää.

Yksi vaihtoehto Applelle voisi edelleen olla sormenjälkitunnistimen rakentaminen ja integrointi osaksi näyttöä. Apple on kehittänyt myös tätä vaihtoehtoa, mutta viimeisimpien huhujen mukaan pelkkään Face ID:hen päädyttiiin iPhone X:n kehityksessä jo hyvissä ajoin viime vuonna.

Applen iPhoneissa näyttöön integroidun sormenjälkitunnistimen käyttöönottoa vaikeuttavat vielä erityisesti 3D Touchin vaatimat komponentit. iPhonen kilpailijoista ei 3D Touchia vastaavaa ominaisuutta laajasti löydy, mikä helpottaa sormenjälkitunnistimen lisäämistä osaksi näyttöä.

Applen uusi Face ID eroaa huomattavasti kaikista tähän asti älypuhelimissa nähdyistä muista kasvontunnistusratkaisusista. Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan käyttöönottovaiheessa tallennettuun. Applen mukaan toiminnon pitäisi toimia myös niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Kasvoja Face ID:hen voi tallentaa vain yhdet.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Tuo kolonen pilaa kaiken!. 👎

Tuoreimmat jutut