Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kilpailijat kopioimassa kovaa vauhtia Applen Face ID -teknologiaa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo on tällä hetkellä yksi mobiilimaailman tunnetuimmista ja lainatuimmista analytiikoista. Tuoreimmassa katsauksessaan Kuo käy läpi Android-valmistajien siirtymistä näytön alle sijoitettavien sormenjälkilukijoiden kehittämisestä Applen käyttämään Face ID -kasvojentunnistusteknologiaan. Aikaisemmin sekä Apple että monet Android-valmistajat ovat tutkineet näytön alle sijoitettavia sormenjälkilukijoita, mutta Face ID:n myötä kilpajuoksu uuden sormenjälkiteknologian kehittämiseksi näyttää hiipuneen.

Huolimatta Face ID:n todennäköisestä yleistymisestä myös Android-puhelimissa, ei Kuo usko sormenjälkiteknologian kokonaan katoavan. Aikaisemmin elokuussa Kuo esitti oman arvionsa siitä, että Samsungin Galaxy Note 9 tulee olemaan ensimmäinen puhelin, jossa sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle, ja pitäytyy edelleen tässä arviossa. Tästä huolimatta seuraavan kahden, kolmen vuoden aikana Kuo uskoo Face ID -teknologian olevan Android-puhelimissa kaksi, kolme kertaa yleisempää kuin näytön alle sijoitetut sormenjälkilukijat.

Yhtenä enteenä kasvojentunnistusteknologian yleistymiselle Kuo nostaa esille kasvojentunnistus- ja 3D-sensoriteknologian parissa toimivien alihankkijoiden tuotekysynnän kolminkertaistumisen iPhone X:n julkistamisen jälkeen. Yhtenä johtavista alihankkijoista Kuo mainitsee Qualcomm-Himax-yhteistyön, joka on keskittynyt nimenomaan korkean resoluution 3D-syvyydentunnistusteknologiaan.

Face ID:n käyttöönotto.

Kuvassa Applen Face ID:n käyttöönotto iPhonessa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  Kuinkakohan kauan odotetaan sitte että apsit päivittyy nii että face id toimii niissäki. Esim nordean apsi sinnä on nyt touch id mutta kauan sitäki siihen odotettiinki..

  • Jonahan

   Jos appi on tehty oikein ja se toimii TouhchID:lla, ei FaceID:n käyttöönottoon tarvita toimenpiteitä.

   Eli todennäköisesti ei odoteta yhtään sen pidempään kuin itse puhelimia.

 2. SANDY

  Jospa odotetaan ensin että tuo X tulee edes saataville
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/applella-katastrofaalisia-ongelmia-vain-yksi-kymmenesta-iphone-x-sta-toimii-kuten-pitaa-6681266

  ja todennäköisesti joku kiinalaisista Android valmistajista tekee tuosta Applen versiosta paremmin toimivan, nopeamman ja varmatoimisemman
  Kuten sormenjälkilukija kohdalla kävi

  • applettaja

   Ja jälleen kiinalaiset tuovat markkinoille omat vastineensa, jotka saattavat parhaimmillaan toimia hieman paremmin kuin iPhonessa, mutta miten on turvallisuuden ja tietosuojan laita? Sormenjäljenlukijoissahan tämä on jo nähty, sillä iPhonessa sormenjäljet pysyvät suojassa itse laitteeseen hyvin turvallisesti tallennettuna, kun taas monissa Android-puhelimissa sormenjäljet ovat ihan miten sattuu tallennettuna, ja niihin pääsee monestikin huomattavasti helpommin käsiksi.
   Eikö tuo Ming-Chi Kuo ollut juuri sama ennustaja, joka vastikään ilmoitti Applen olevan Face-ID -ratkaisunsa kanssa kilpailijoita 2-3 vuotta etuajassa? Jos muistan yhtään oikein, hän sanoi kilpailijoilla kestävän ainakin tuo aika vastaavanlaisen ratkaisun kehittämisessä :Dd ja paremmin kehitetyn ratkaisun kehittämisessä menisi tuon perusteella vieläkin kauemmin… Eihän tähän toki voi luottaa, mutta silti kuvaa hyvin tämänhetkistä tilannetta kasvontunnistuksen saralla.

   • Jiipee

    Siinä mielessä vaikea uskoa, että muut (eli koko muu markkina) olisivat 2-3 vuotta perässä, kun ko. teknologia on tullut Applelle yritysoston kautta. Taustana on ensimmäinen xboxin Kinect-sensori, jonka tekniikan Apple osti. Toisen Kinectin Microsoft teki itse.

    Eli teknologia on ollut olemassa jo pitkään ja Mikkis ainakin vienyt sitä pidemmälle ja voi myydä muillekin. Voi pitää hyvin paikkansa, että muut eivät ole satsanneet yhtä paljon teknologian kokoon.

    • Matti#2

     Oman vastaavan kehittäminen saattaa kestää sen pari vuotta, mutta kopiointi pari päivää..

    • Jonahan

     Ihan totta. Kommentti kuitenkin annettiin puhelinten kontekstissa, ei pelikonsolien tai tietokoneiden.

     Ihan naivisti jos noita tuotteita vertaa ulkoisesti, on huomattavaa että Xboxin Kinect toimitetaan noin 20x suuremmassa laatikossa kuin iPhone X. Ja sen iPhonen sisällä voisi kuvitella olevan jotain muutakin kuin pelkän Kinect teknologian.

     Jos sitten mukaan laskee vielä tarvittavan softan, integroinnin käyttöjärjestelmään, kehittäjärajapinnat ja ajan joka vaaditaan koko paketin saamiseen puhelimeen, ei kaksi-kolme vuotta ole mitenkään epärealistinen. Ellei sitten jollain suurella, esimerkiksi Qualcommilla ole jo erittäin pitkälle viety valmis paketti jonka saa integroituna SoC:hen.

  • Hendriks

   Luotettavia lähteitä, ei ole jutussa!. 👎

   • Semmosta

    Etpä sinäkään aina noita sinun ilmaisujasi perustele, saati sitten millään lähteillä. Mutta joo, siinä taas yks applelammas, joka on aivopesty.

    • Hendriks

     Kertoo paljon sinusta, kun käytät tuollaisia sanoja!. 😂

     • Semmosta

      Nyt ihan oikeesti 😂, tämä ei ole mikään virallinen sivusto. Ja toiseksi, tulee sinullakin yhtälailla sanoja joille ei voi kun nauraa. Kiinaromu, Geneerinen kiinalainen paska jne.

     • Hendriks

      Miksi laitat sanoja suuhuni?. Minä en ole noita ilmaisuja käyttänyt!.

   • Napue

    Jälleen naulan kantaan. Hyvä!

  • maw83

   Omenafanit vaan väittää kovaa että asia on just toisinpäin :D

  • Marko

   Sinä trolli kyllä jaksat jauhaa uskomatonta paskaa kokoajan. Totuushan on juurikin päinvastainen, eli apple on aina tuonut ne uudistetut ja paremmat versiot markkinoille. Mene nyt tutkituttaan pääsi SANDY.

 3. Hendriks

  Onpas iso yllätys, 🙄. Näin se teknologia kehittyy!.

  • Hendriks

   Onpas iso yllätys, että joku luulisi minua täyspäiseksi, 🙄.

   • !.

    Opettelisit Hendriks ne peruskoulun pilkkusäännöt ennen kuin kommentoit seuraavan kerran.

Tuoreimmat jutut