Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vahvistamaton huhu: Nokia 7 -älypuhelin esitellään jo ensi kuussa – myös Nokia 9 ja koodinimi ”B2” tulossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 2. Evan Blassin vuotama kuva.

Nokia 2. Evan Blassin vuotama kuva.

Huhut tulevista Nokia-puhelimista jatkuvat.

Toistaiseksi edullisin uusi Nokia-älypuheln Nokia 2 julkistettaneen aivan lähiaikoina, mahdollisesti jo ensi viikon torstaina 5. lokakuuta. Nokia 2 on nähty jo laadukkaissa vuotaneissa lehdistökuvissa.

Nyt huomio kääntyy jo muihin uutuuksiin. Numeroina Nokia-puhelinten joukosta toistaiseksi puuttuvat Nokia 7 ja Nokia 9, joille löytyisi myös selkeä rooli mallistossa.

Kiinalaisen VTechgraphyn mukaan kiinalaislähteistä Baidukeskustelupalstalla kantautuu tietoa, että myös Nokia 7 julkistettaisiin Kiinassa jo lokakuun aikana. Hiljattain kiinalaisviranomaisten tiedoista paljastuivat jo HMD:n tuntemattomat TA-1041- ja TA-1042-mallikoodin puhelimet, jotka tukevat pikalatausta. Nyt uusien huhujen mukaan Nokia 7:ssä olisi Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri, joka olisikin hyvin looginen valinta älypuhelimeen, joka hinnaltaan tulisi todennäköisesti asettumaan noin 300-400 euron tienoilla 249 euron Nokia 6:n ja 579 euron Nokia 8:n välimaastoon.

Nokia 7 tulisi kolmena versiona, jotka eroaisivat RAM- ja tallennusmuistin määrältään: 3 + 32 Gt, 4 Gt + 32 Gt ja 4 + 64 Gt. Lisäksi puhelimessa olisi Nokia 8:n tavoin Dual-Sight-ominaisuus, eli mahdollisuus kuvata yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla, sekä USB-C-liitäntä.

Nokia-huippupuhelimet puolestaan saisivat jatkoa Nokia 9:llä, josta on hajanaisia tietoja ja piirroskuvamateriaalia nähty jo aiemminkin. Se olisi teknisesti pitkälti vastaava Nokia 8:n kanssa, mutta sisältäisi kaartuvan näytön.

Nykyisen Nokia 8:n seuraajasta puolestaan huhutaan nyt B2-koodinimellä. SIitä ei tiedetä vielä paljoa muuta kuin, että se tulisi pyöristetyillä kulmilla ja etupuolen kattavalla täysnäytöllä. Aikataulukin on vielä pitkälti auki.

Toistaiseksi liian paljoa ei voi korostaa, että kaikissa tiedoissa yllä kyse on vasta vahvistamattomista huhuista, jotka voivat toteutua tai olla jopa aivan tuulesta temmattuja.

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mies

  Nokia 9 kiinnostaa.

 2. Hendriks

  Nokia on paras. Minä tiedän!. :)

 3. Hendriks

  Täysin järjetön määrä laitteita lyhyessä ajassa, 🙄. Lisäksi tuon huhun mukaan 8 ja 9 eivät eroa juurikaan toisistaan!.

  • Seurailija

   Vähän kuin iPhone 7 ja kasit..

   • Christian

    Aivan. Ja kuten Samsung Galaxy S5, S6, S7 ja niiden Edge -versiot. Lisäksi voidaan moneltakin valmistajalta osoittaa liuta puhelimia jotka ovat spekseiltää aivan samoja, ulkonäössä vain eroa, ja niitä myydään eri puhelimina. Enkä siis tarkoita samoja kuin toisella valmistajalla vaan yhden valmistajan mallistossa. Nokiahan vihjaili jo kauan sitten että lippulaivamallista on tulossa edullisempi versio ”konservatiivisemmalla” designilla ja kalliimpi versio ”hifistelijöille”.

  • Emännän hakuun

   Pahat traumat olet saanut Nokia nimestä, kun mikään ei kelpaa ja pitää kaikesta narista.😀Samalla tavalla muutkin firmat julkistaa melkein identtisiä malleja. Ei ole minulta pois, enkä mieltäni pahoita.😉

   • Hendriks

    Julkaisevat yleensä samaan aikaan, ei seuraavana vuonna!. 👎

 4. Jussi

  Kylläpä nyt tulee nokialaisia, taitaa ottaa aikanaan uudelleen piikkipaikan. Näin nopeaa mallien tuloa ei voi selittää muuten kuin, että nokia on kehittänyt puhelimia kaikessa hiljaisuudessa HMD:n kanssa.

  Hyvin valmistellut strategiat ja kaikille kuluttajaryhmille tarpeet huomioiden. Tuleeko HMD:stä osasto Nokialle vai onko jo?

 5. Liste

  Nokia 9 kannattaa jättää kaupan hylylle, koska siinä on turha kaareva näyttö. Kysynnän vähentyessä valmistajat toivottavasti luopuvat kaarevuudesta näytöissä.

 6. kode

  Myyntilukuja Nokian uusista puhelimista ei taida olla missään vielä esillä, mutta olettaisin, että myynti on ollut vähintään kohtalaista. Tietty huipulle on pitkä matka, mutta HMD/Nokian varovaisuus mallien määrässä ja keskinkertaisuudessa tuntuu olleen oikeutettua, ainakin siis mutu-tuntumalla netissä olevan Nokia-pöhinän perusteella tässä vaiheessa.

  GSM Arena raportoi, että paljon kohua herättänyt Androidin alkuperäisen kehittäjän Andy Rubinin uuden firman Essential-puhelin on myynyt kolmessa viikossa vain 5.000 kpl, mikä on kyllä aika surkea luku noin paljon julkisuutta saaneelle laitteelle. Tietty puhelin on ollut lähinnä pienehkösti myynnissä, eikä taida olla operaattorien listoilla tms. vielä, mutta kuitenkin. Toivotaan, että Nokian mallien myyntiluvut huitelevat vahintään sadoissatuhansissa.

  • kode

   Korjataanpas hieman, että tuo Essential-puhelin on kuin onkin opeaattorimyynnissä, sillä Sprint myy sitä yksinoikeudella.

   • Nokia voittaa

    Ja Sprint on sikäläisittäin se pienin operaattori.

    • kode

     No ei ihan pienin, mutta pienin neljästä suuresta. Alkuvuoden tilastojen mukaan Sprintillä oli 58 miljoonaa käyttäjää, eli pelkästään Sprintin markkinat ovat 10 kertaa koko Suomen väkiluvun kokoiset. Tuossa määrässä 5.000 kpl myynti tuntuu kyllä aika mitättömältä.

Tuoreimmat jutut