Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple osti pienen edistynyttä kuva-analyysiä kehittäneen ranskalaisyrityksen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple logoApple on ostanut pienen Regaind-ranskalaisyrityksen. Yrityskaupasta kertoi ensimmäisenä TechCrunch.

Apple vahvisti kaupan TechCrunchille perinteiseen tapaansa. ”Apple ostaa pienempiä teknologiayhtiöitä ajoittain emmekä yleisesti keskustele tarkoitusperistämme tai suunnitelmistamme.”

Regaind oli pieni yritys, joka oli nostanut rahoitusta vain 400 000 euroa. Se kehitti konenäköön liittyviä rajapintoja, joita oli mahdollista käyttää kuvien sisällön analysointiin. Tiettävästi Apple hankki yrityksen jo aiemmin tänä vuonna.

Apple tarjoaa jo nykyisin osana iOS-käyttöjärjestelmää muun muassa Muistot-toiminnon, joka automaattisesti ryhmittelee kuvia erilaisten teemojen mukaisesti.

Regaindin kehittämä tekniikka vaikuttaa Applen tähän asti käyttämää edistyneemmältä. Se osaa myös analysoida kuvien teknisiä ja esteettisiä arvoja, löytäen esimerkiksi sarjakuvien joukosta parhaimmin onnistuneen.

Lisäksi Regaindin teknologia mahdollistaa myös sukupuolen, iän ja tunnetilan analysoinnin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuinka monta yritystä Apple on tällä vuosikymmenellä ottanut siipiensä uomaan? 🤔

  • iHonor

   Suomennettuna, kuinka monta innovatiivista yritystä Apple on tuhonnut viimeisen vuosikymmenen aikana🤔

   • SANDY

    Tuhonnut ja tuhonnut, Todennäköisesti näiden yritysten tekniikka ei olisi ikinä löytänyt tietään älypuhelimiin ilman Applea, irtisanomiset sitten erikseen🙂

   • Jonahan

    Ensinnäkin Apple ostaa firmoja kokoonsa nähden yllättävän vähän. Toisekseen ne firmat eivät ole ”tuhoutuneet”, päin vastoin saaneet resursseja kehitykseen, mm. sormenjälkilukija ja Applen CPU-kehitys ja omistajat ovat saaneet hyvät massit. Toki nimi on samalla vaihtunut.

    Yrityskaupoissa on aina vähintään kaksi osapuolta, ei ole mitään pakkoa myydä jos siltä tuntuu, mitä ilmeisimmin aika monen firman mielestä Applen tarjoama ratkaisu on ollut paras käsillä oleva, sen luonnehtiminen tuohoamiseksi on älyllistä epärehellisyyttä.

 2. Kairaaja

  Ainahan apple on suurimma osa osaamisesta ostanut ulkoa. Nykyää ostetaa jo koko näytö kilpailijalta, kertooko siitä ettei omissa osata. 90% näistä ostamista firmoista apple samalla tuhoaakin.

  • Jonahan

   Ehdottomasti, näytöt ovatkin niin vaikeita, että Applelta ei varmasti löytyisi ketään joka tuotteen monimutkaisuuden hanskaisi.

   Ei vaan. Todennäköisesti näyttöjen katteet ovat niin pienet, että Apple ei ole katsonut sitä järkeväksi markkinaksi tällä hetkellä. Ja muistanet varmaan, että iMacit ovat vähän kuin näyttöjä ja niissä on Applen omaa tekniikkaa ohjaamassa paneelia, joten syy ei ole osaaminen vaan resurssien suuntaaminen.

   Edelleen ihmettelen mistä ihmeestä keksitte yhtäläisyysmerkit termien ”yritysosto” ja ”firman tuhoaminen”, ne kun ovat ihan eri asiat.

  • Hendriks

   Et ymmärrä miten liiketalous toimii?.

   Ei siinä olisi mitää järkeä, jos kaikki yritykset valmistaisivat kaikki itse!. 🙄

Tuoreimmat jutut