Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 9 taas esillä – julkistaako HMD Global seuraavan huippupuhelimensa vielä tänä vuonna?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.

Nokia-puhelimia nykyisin kehittävä ja myyvä HMD Global saattaa julkistaa vielä myös ainakin yhden huippuluokan puhelimen tänä vuonna. Huhut ja mahdolliset vuodot Nokia 9:stä ovat lisääntyneet viime aikoina.

Edullinen Nokia 2 HMD Globalilta on varmasti tulossa, mahdollisesti 5. lokakuuta. Sen sijaan uutta huippupuhelinta HMD:ltä on laajasti odotettu vasta ensi vuonna, sillä Nokia 8 esiteltiin ja tuotiin markkinoille vasta hiljattain.

Kiinan viranomaistiedoista on paljastunut kaksi entuudestaan tuntematonta Nokia-älypuhelimen mallikoodia, TA-1041 ja TA-1042. Niitä on epäilty joko Nokia 9:ksi tai Nokia 6:n ja Nokia 8:n väliin Nokia-puhelinten mallistoon kaivatuksi Nokia 7:ksi.

Nyt jo aiemmin väitetystä Nokia 9:stä takaapäin piirroskuvan julkaissut, aiemmilla Nokia-puhelinpaljastuksillaan melko luotettavaksi osoittautunut, nokibar on laajentanut piirrostaan kertomaan myös etupuolesta. Saatesanoina nokibar kertoi, ettei ole varma Nokia-logon sijainnista puhelimessa, mutta ainakaan se ei tulisi sijaitsemaan oikeassa yläkulmassa, jossa se muista uusista Nokioista löytyy.

Kuvien perusteella Nokia 9 sisältäisi Nokia 8:n tavoin kaksoiskameran takana, minkä lisäksi ensimmäisenä uutena Nokia-älypuhelimena myös sormenjälkilukija löytyisi takaa. Näyttö kattaisi suuremman osan etupuolesta kuin mitä tähän asti Nokia-älypuhelimissa on nähty. Takana ja edessä käytettäisiin kohti reunoja kaartuvaa 3D-lasia. Puhelimen näytön kooksi on huhuttu 5,7 tuumaa, tarkkuudeksi 5,3 tuuman näytöllä varustetun Nokia 8:n tavoin 2560×1440 pikseliä kuin myös sisuksiin edelleen Qualcommin Snappdragon 835 -järjestelmäpiiriä. Puhelin voi olla vedenkestävänä ensimmäisenä uutena Nokia-älypuhelimena ja lasipintaan takana saattaa olla päädytty langattoman latauksen mukaantulon myötä.

Kiinasta Baidun keskustelupalstan kautta on nähty lisäksi myös mahdollinen Nokia 9:n etupaneelin vuoto – tai sitten ei. Tästä mahdollisesta vuodosta on kertonut myös NokiaMob-sivusto. Vielä toistaiseksi tiedot tulevasta Nokia-huippupuhelimesta ovat erittäin epämääräisiä.

Väitetty Nokia 9:n etupaneeli.

Väitetty Nokia 9:n etupaneeli.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Aikaisintaan ensi vuonna tulee, jolloin onkin spekseissä vuoden jäljessä kärkeä!. Snapdragon 835 on jo vuoden vanha silloin, 🙄.

  • KIME1980

   Ei kai tuota 835 parempaa ole ensi vuoden alku puolella tulossa?

   • Markus Lehtiniitty

    Snapdragon 836 kai siirtyi sinne. Sen muutokset 835:stä kuitenkin taitaa huomata käytännössä korkeintaan suorituskykytestisovelluksissa eli varsin pienestä päivityksestä kyse.

 2. Iljatskin

  Aika seksikäs kapula, mmm, panisin.

  • Marco de no Wit

   Toivottavasti tulee myös siellä Andorrassa myyntiin. Minä tosin käytän vain venäläisiä puhelimia.

 3. kode

  En ole henkilökohtaisesti kovin innoissani noista kaarevista näytön reunoista. Ne ovat toki näyttävät ja sievät, mutta käytännössä ne tekevät reunoista osittain käyttökelvottomat näyttönä joissain yhteyksissä. Sen huomaa erityisesti nettisivuilla missä tyhjät reunat on määritelty liian kapeiksi, jolloin teksti alkaa jo tuon kaarevan reunan alta mikä sitten vääristää tekstiä. Ei toki tapahdu useimmilla sivuilla, mutta kun tulee itse luettua netissä paljon tekstidokumentteja vääristyksen huomaa selvästi.

  Lisäksi kalvojen asentelu kaareviin näyttöihin tuntuu aika vaikealta, erityisesti lasikalvojen osalta.

  • Hendriks

   Ei ole 1,5 vuoteen tullut törmättyä sellaiseen sivuun tai dokumenttiin, jossa reunat olisivat aiheuttaneet mitään ongelmia!. 🤔

   • Semmosta

    No h’lvetin hieno juttu 👍!.

 4. Uolevi

  Entisiäkään ei vielä saa kaikissa luvatuissa väreissä ja uutta jo pukkaa.

Tuoreimmat jutut